Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τι προτείνω;

Η επικαιρότητα έχει βαλτώσει. Ακούς και βλέπεις συνέχεια τα ίδια πράγματα. Τίποτα καινούριο, τίποτα ενδιαφέρον. Μια μεγαλειώδης στασιμότητα σε παν επίπεδο. Για παράδειγμα, τι να πεις και τι να σχολιάσεις για την Κυβέρνηση; Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Μα, θα μου πει κάποιος, και θα έχει και δίκιο, μόνο αυτή η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη; Όχι, αλλά αυτοί το διαλαλούν κιόλας. Γίνονται προκλητικοί. Σε κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα σου. Και είναι περήφανοι. Αντίστοιχα, οι Έλληνες πολίτες, αντί να πάψουν να αποφεύγουν την ατομική ευθύνη, έχουν ανακαλύψει το άλλοθι της κρίσης. Φταίει η Τρόικα, φταίει η οικονομική κρίση, φταίει το σύστημα. Αλλά, ήθελα να ήξερα, αυτό το καταραμένο σύστημα ποιος το έχει δημιουργήσει; Τέλος πάντων. Μην λέμε πάλι τα ίδια.


Άλλοθι, όμως, υπάρχει και στο ποδόσφαιρο. Όλοι κάνουν λόγο για δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ισονομία, αλλά, μόλις εμφανίζεται η πίτα μπροστά τους, ο καθένας σπεύδει να λάβει το μεγαλύτερο κομμάτι. Ο συνιδρυτής του twitter, ο Αλαφούζος με τα ψηλά ρεβέρ, την μία ανακοινώνει συμμαχίες με τους Σαββίδη (φώτο) και Μελισσανίδη για να ισοπεδώσουν το κατεστημένο και να καλλιεργήσουν πνεύμα δικαιοσύνης, και την άλλη αφήνει να αιωρούνται παρωθητικές νύξεις περί στημένων διαιτητών στα ματς των play off. Ο μόνος που είναι χαλαρός και light -απολύτως λογικό και αναμενόμενο- είναι ο Ολυμπιακός. Κι εδώ, δηλαδή, όπως στην πολιτική, δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Τι προτείνω; Απενεργοποιήστε τις τηλεοράσεις, σταματήστε να κοιτάζετε το κινητό κάθε λεπτό, εξοστρακίστε τη μιζέρια και κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Δεν θα χάσετε κάτι, πιστέψτε με. Αντί αυτού, κλείστε ραντεβού με την κοπέλα σας για ένα μαγευτικό δείπνο και πείτε της πόσο όμορφα περνάτε μαζί της. Ή, έστω, κάντε κάτι δημιουργικό μαζί της, όπως να λύσετε ένα παζλ ή να μαγειρέψετε ένα εύγευστο έδεσμα. Εναλλακτικά κανονίστε με την παρέα σας να πάτε για μια δροσερή ποτάρα ή σχεδιάστε μια όμορφη εκδρομή. Ασχοληθείτε με την κηπουρική. Διαβάστε το βιβλίο που λαχταράτε εδώ και μήνες. Ακούστε το αγαπημένο σας album. Αδειάστε το μυαλό σας από τις σκέψεις που σας βασανίζουν και προσπαθήστε να αποφορτιστείτε ψυχολογικά. Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά αξίζει η προσπάθεια.

Υ.Γ.1 That's the stuff that turns me on, More than gold and money, I need sounds loud and rough, Like the bee the honey my love, I can't get enough, Move you legs stamp your feet, The language of your body, Is right now all I need, To understand you're ready for love, I can't get enough, Burning lips the taste of life, High energy hot feelings, Heavy sounds to feel alright, And Rock 'n' Roll for Speed Kings my love, I can't get enough, We can't get enough...

6 σχόλια:

  1. Επειδη ειτε φτωχα ειτε πλουσια η ζωη προχωραει και δε σταματαει καλο θα ηταν να προχωραμε και εμεις μαζι της. Ερχεται και καλοκαιρι, τα προβληματα δε θα σταματησουν οποτε καλο ειναι να ξεφευγουμε καπως.

    Δυστυχως ομως ακομη και σε αυτο το κομματι ειμαστε φοβισμενοι, φοβομαστε να αγαπησουμε, φοβομαστε να μιλησουμε, φοβομαστε να τσαλακωθουμε και προτιμουμε να κλαιγομαστε για την μαυρη μας τη μοιρα επειδη δεν εχουμε τη δυναμη να την αντιμετωπισουμε.

    Υ.Γ. Οταν λες μαγευτικο δειπνο και ευγευστα εδεσματα μιλας για "σφαχτα" στα καρβουνα παντα ετσι; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ζωή προχωράει, σωστά, αλλά βλέπω ανθρώπους εγκλωβισμένους στη δίνη που πολλές φορές οι ίδιοι δημιουργούν -και, έστω και μερικώς, δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Συμφωνώ για τη δεύτερη παράγραφο.

    Το καλοκαιράκι έρχεται, αλλά με βάση την εμπειρία μου έχω καταλάβει ότι ακόμα και στο πιο όμορφο μέρος του σύμπαντος να πας, θες απαραιτήτως καλή παρέα. Και δεν εννοώ απαραιτήτως γκόμενα.

    Κοίτα, θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Στο κείμενο δεν αναφερόμουν στα κοψίδια! Αλλά εκτός κειμένου, όταν λέω για εκλεκτά εδέσματα εννοώ πάντα ταβερνάκι, μεζέδες, παϊδάκια ή, έστω, ούζα, θαλασσινά και ψαρομεζέδες. Αχ, αχ, αχ! Είμαι εξαρτημένος από τέτοια πράγματα! Και μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν λες "Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά αξίζει η προσπάθεια" εσύ σε πια φάση είσαι; Της "δυσκολίας", της "γνώσης" ή της "προσπάθειας"; Και οι τρεις αβάσταχτες, ασήκωτες και τις έχεις βάλει στη σωστή σειρά.
    Η απόδραση βοηθάει αλλά τα προβλήματα που συσσωρεύονται δεν μπορούν να μας αφήσουν ήσυχους, εκτός αν είμαστε ζώα.
    Πολιτικά ζώα μπορεί να είμαστε αλλά ζώα σκέτα όχι.

    Τελικά δίκιο έχεις!... Θεωρητικά!... :)

    Καλημέρα παλικαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο, είμαι και στις τρεις φάσεις!

    Η απόδραση βοηθάει 100%. Γκαραντί. Ας μην την υποτιμούμε.

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνιδρητής του τουίτερ χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Τώρα έχε ζέστες, ψάχνουμε κωλαράκια σε παραλίες!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι στο σωστό δρόμο. Θα φτάσεις ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...