Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σαν βραζιλιάνικη σαπουνόπερα

Ο Άρης, ισχυρίζονται ορισμένοι, πληρώνει την κατάθεση του Καλαϊτζίδη για τον αγώνα Ολυμπιακού-Βέροια που και καλά ήταν στημένος. Δεν θα επεκταθώ στο αν ήταν όντως στημένος, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι φωστήρες στην Ελλάδα ότι τα στημένα γίνονται για λεφτά και για να αποδείξεις ότι κάποιο παιχνίδι είναι αβαβά πρώτα ψάχνεις να βρεις που πήγαν τα λεφτά. Ας μην ξεφύγουμε, όμως. Λέγαμε για το παρασκήνιο που επικρατεί σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την (μη) άνοδο του Άρη στην Β' Εθνική. Η προσωπική μου άποψη, βέβαια, συνοψίζεται στο ότι δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο. Ο Άρης δεν προβιβάστηκε στην Β' κατηγορία διότι, πολύ απλά, εμφανίστηκε ανοργάνωτος. Πλήρωσε, επί της ουσίας, την ίδια του την κωλυσιεργία. Είχα δηλώσει, μάλιστα, αρκετές φορές μέσα από αυτό το blog ότι αν ανέβει η ομάδα του Άρεως, θα πρόκειται για θαύμα ολκής. Οι διοικούντες και οι wannabe διοικούντες του Άρη εμφάνιζαν μια μανιώδη τάση να συκοφαντούν ο ένας τον άλλον και να δείχνουν μια ανεξήγητη βιασύνη να κυβερνήσουν μια χρεοκοπημένη ομάδα. Όπως ο Τσίπρας βιάστηκε να κυβερνήσει μια χρεοκοπημένη χώρα.


Το ρόστερ στελεχώθηκε σχεδόν τον Γενάρη (!), στη θέση του προπονητή έγιναν όργια -για τον Κάμπος ανακαλύψαμε μετά από μια ντουζίνα παιχνιδιών ότι δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί στην Γ΄ Εθνική (!) και για τον Ντομπρασίνοβιτς ότι αναπαριστούσε έναν μαθητευόμενο μάγο/ανδρείκελο- και η ομάδα περιστρεφόταν γύρω από τις εμμονές του Καλαϊτζίδη (φώτο). Το αποτέλεσμα; Παρά τον καταπληκτικό δεύτερο γύρο, τερματίσαμε στη δεύτερη θέση. Ναι, φανερώσαμε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απόκτηση παιχτών, φανήκαμε ανοργάνωτοι και ολίγον αλαζόνες, δείξαμε ελάχιστα ίχνη σοβαρότητας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε υπολογίσιμους και σοβαρούς αντιπάλους (Σέρρες, Καβάλα, Δράμα), κι όμως, επαναλαμβάνω, καταφέραμε και τερματίσαμε στη δεύτερη θέση! 

Και έρχομαι ο καψερός και ρωτάω: γιατί τόση πρεμούρα για την άνοδο στην Β' Εθνική με ένδικα μέσα; Τι θα κερδίσουμε; Τι θα καταλάβουμε; Και, εν τέλει, υπάρχει προοπτική; Η ταπεινή μου άποψη συνοψίζεται στο ότι επικοινωνιακά χάνεις αρκετά και, επίσης, έχω την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, παρά μόνο προχειρότητα. Ο Άρης, να θυμίσω, δεν μικραίνει επειδή θα παίξει, όπως όλα δείχνουν, για δεύτερη σερί σεζόν στην Γ' Εθνική, αλλά λόγω του ερασιτεχνισμού που διέπει το διοικητικό του πλάνο. Τι έπρεπε να συμβεί; Να αφήσεις τα ένδικα μέσα και τις δηλώσεις σε όλο το διαδίκτυο ότι η άνοδος μέσα από τα παραθυράκια της Ε.Π.Ο. είναι σίγουρη, να κάτσεις στην Γ' Εθνική, να φτιάξεις ομάδα με όραμα και πλάνο, και να κάνεις επίδειξη δύναμης. Να ανέβεις αγωνιστικά και να πάψεις τα καραγκιοζιλίκια. Τι συμβαίνει τώρα; Δυστυχώς παραμύθιασες το κοινό, έχει ήδη χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος, αρκετοί παίχτες θα αποχωρήσουν από το ρόστερ, επέρχεται αλλαγή διοίκησης -αλλά όχι αλλαγή μυαλών- και η σεζόν προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Κάτι σαν βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, δηλαδή.

Υ.Γ.1 Οι Saxon είναι εγγύηση!

2 σχόλια:

  1. Χάρης

    Είναι πολύ απλό, φίλε Κάνθαρε. Όλα τα καραγκιοζιλίκια για τα λεφτά γίνονται. Σου λέει πρέπει του χρόνου τέτοια εποχή ο Άρης να παίζει στην Super League (αφού ανέβει αέρα από την Football League) για να πάρει λεφτά από την Nova, και να πέσει μασαμπούκα όπως σε παλαιότερες ένδοξες εποχές. Τώρα το πλάνο της μάσας πήγε πίσω τουλάχιστον ένα έτος. Πώς θα τραφούνε εν τω μεταξύ τα τσιμπούρια και οι βδέλλες? Με τα ψιλά της Γ' Εθνικής? Ή με τα πολλά λεφτά της Football League?

    Γνώμη δική μου είναι ότι ο Άρης, για το καλό του ιστορικού αυτού συλλόγου, ΔΕΝ πρέπει να ανέβει ξανά στην Super League για κάποια χρόνια. Μπας και αποθαρρυνθούν και φύγουν οι βδέλλες που είπα. Ο Άρης τώρα είναι σε περίεργη κατάσταση. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ δεν υπάρχει κάποιος Μελισσανίδης από πίσω, και σε αντίθεση με τον Ηρακλή δεν έχουν φτιάξει μια ομάδα της προκοπής. Μακάρι να υπήρχε κάποιος σοβαρός Αρειανός να πάρει την ομάδα, να βάλει κάποια λεφτά και να την τρέξει, αλλά τώρα δυστυχώς ο Άρης είναι στο έλεος των παράσιτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Χάρη!

    Ελπίζω κάποια στιγμή αυτός ο σπουδαίος κόσμος του Άρη που χαρακτηρίζεται από απίστευτη πίστη και υπομονή να δει έναν σοβαρό άνθρωπο να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας. Πρόκειται για μια τόσο απλή ευχή, τόσο αυτονόητη, κι όμως το κάνουμε να ακούγεται σαν θαύμα.

    Η πρόταση σου να μείνει κάποια χρόνια στην Γ' Εθνική για να αποθαρρυνθούν τα λαμόγια ακούγεται ελκυστική και συνάμα κυνική: περίεργος συνδυασμός. Το σίγουρο είναι ότι η δυναμική του Άρη είναι τόσο μεγάλη που με ένα στοιχειώδες πλάνο ανεβαίνει τουφέκι στην Α' Εθνική. Στοιχειώδες, επαναλαμβάνω, πλάνο. Δύο τόσο άγνωστες λέξεις στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...