Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Νταούλια και πεντοζάλι

Ο Τσίπρας, είναι αλήθεια, αυτός ο ευκλεής πολιτικός, κατάφερε πολλά. Δίχασε, για παράδειγμα, τους Έλληνες, κατέλυσε την κοινή λογική και, έπειτα από ψέμματα και αντιφάσεις, έπεισε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα έχει καταστεί συνώνυμο της κουτοπονηριάς, της αναξιοπιστίας και της ψευτομαγκιάς. Μην απορείτε με αυτό που γράφω: μιλάω πολύ σοβαρά. Απαιτείται σπουδαίος κόπος για να γκρεμίσεις σε, μόλις, πέντε μήνες μια προσπάθεια έξι ετών. Έστω κι αν η προσπάθεια αυτή περιείχε λάθη, ατέλειες και αστοχίες.


Νομίζω ότι η μόνη υπόσχεση που κράτησε ο Τσίπρας, ο οποίος αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα ηγέτη που εκτροχιάστηκε πριν ακόμα καταλάβει την εξουσία, είναι ότι το δεύτερο Μνημόνιο δεν υφίσταται πια: το «έσκισε», όπως είχε πει, και το έκανε χίλια κομμάτια. Και δεν υφίσταται διότι ήρθε το number three. Πώς ήταν τα Rocky (φώτο) και τα Rambo; Κάπως έτσι, λοιπόν. Το Μνημόνιο ΙΙΙ, όμως, δεν είναι ένα απλό Μνημόνιο. Σας παρακαλώ, δεν θέλω κουταμάρες. Το εν λόγω Μνημόνιο είναι το πρώτο της Αριστεράς. Φέρει την σφραγίδα του ανθρώπου που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αριστερούς ατραπούς. Δεν πέρασε, δηλαδή, το Μνημόνιο που θέλανε οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι. Δεν πέρασε το Μνημόνιο που ήθελε το «ΝΑΙ» του λαού. Δεν πέρασε το Μνημόνιο που θέλανε οι κακοί Ευρωπαίοι. Πέρασε το Μνημόνιο που θέλει ο Τσίπρας. Πέρασε το Μνημόνιο της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας. Η Αριστερά, εξάλλου, αλλά κι ο ελληνικός λαός, δεν εκβιάζεται. Στο πάτωμα βρισκόταν η Μέρκελ και παρακαλούσε τον Τσίπρα να δεχτεί το δάνειο και τα μέτρα. Τα γόνατά της μάτωσαν.

Δεν παίζει ρόλο που ο Τσίπρας μετονόμασε το Μνημόνιο σε «Εθνική Προσπάθεια» και «επαναδιαπραγματεύση με τους δικούς μας όρους», ούτε ότι η Τρόικα μετατράπηκε σε «Θεσμοί». Όσο, βλέπετε, και να παίζουμε με τις λέξεις για εντυπωσιοθηρικούς λόγους, η ουσία παραμένει. Δεν έχει σημασία που κάποτε ο Τσίπρας δήλωνε με στόμφο, κατά την επίσκεψη του Darth Vader στην Ελλάδα, «go back madame Merkel» και στην τελευταία διαπραγμάτευση ο Τσακαλώτος και το επιτελείο του πρόσθεταν μόνοι τους μέτρα στο Μνημόνιο III. Λες και είμαστε πρεζάκια που θέλουν τη δόση τους. Σαν την πουτάνα που δεν μπορεί να κρυφτεί από τον νταβατζή της. Δεν έχει καν σημασία που το ηρωικό «ΟΧΙ», εφάμιλλο των ημερών του 1940, που βροντοφώναξε το 61% του ελληνικού λαού και ανάγκασε τον κόσμο να βγει στο Σύνταγμα για να χορέψει και να πανηγυρίσει, βαφτίστηκε εν μία νυκτί «ΝΑΙ». Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, λοιπόν, τα περισσότερα από τα μέτρα των δανειστών που απέρριψε το 61% του πληθυσμού στο ανυπόστατο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, και με την ελληνική Κυβέρνηση να τάσσεται αναφανδόν υπέρ του «ΟΧΙ», βρίσκονται και πάλι εδώ. Ούτε παίζει ρόλο που τα μέτρα και το ύψος του δανείου, ως απόρροια της μεγάλης μάχης κατά τις διαπραγματεύσεις, εκτινάχθηκαν. Σκεφτείτε να μην ήταν μεγάλη, δηλαδή. Η κομματική παράταξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πάντως, δηλώνει παρούσα, ενιαία και αδιαίρετη. Φάνηκε, εξάλλου, και στην ψηφοφορία της Βουλής.

Αντί επιλόγου, αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι στην Κυβέρνηση, αφού χρονοτρίβησαν επιδεικτικά, συνειδητοποίησαν την ύστατη, έστω, ώρα, όντας σε κατάσταση πανικού, ότι μια κακή συμφωνία είναι προτιμότερη από μία μη συμφωνία. Το κακό, ωστόσο, έχει γίνει: οι Ευρωπαίοι ουδόλως μας εμπιστεύονται και λογικά θα κάνουμε πολλά χρόνια για να βαράμε νταούλια και να χορεύουν οι αγορές πεντοζάλι (sic!). Τέλος, επιμένω ότι όλοι αυτοί που ψήφισαν «ΟΧΙ» θα γίνουν οι χειρότεροι εχθροί του Τσίπρα και αναρωτιέμαι τι θα έκανε η Ελλάδα αν βρισκόταν στη θέση της Γερμανίας και η Γερμανία στη θέση της Ελλάδας. Και μόνο στη σκέψη τρομάζω.

42 σχόλια:

  1. Ας βγουν τώρα τα γατάκια του blog σου που υποστήριζαν το "όχι" και να πούνε τις αμπελοφιλοσοφίες τους. Οι πουθενάδες. Είναι ωραίο να πουλάμε τρέλα και πατριωτισμό, αλλά η πράξη είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
    Ή παραδέχεστε ότι είστε κάπως χαζούληδες και δεν έχετε αυξημένη αντίληψη ή πείτε ξεκάθαρα πως το "όχι" σας σήμαινε έξοδο από το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, το θέμα δεν είναι αν δικαιώθηκαν αυτοί του ''ΝΑΙ'' ή αυτοί του ''ΟΧΙ''. Το θέμα είναι να καταλάβουμε τι είναι καλύτερο για τη χώρα. Και είτε με δραχμή, είτε με ευρώ, είτε με τάλαντα, είτε με λίρες, η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Το ζητούμενο είναι οι υποστηρικτές του ''ΟΧΙ'' και του ''ΝΑΙ'' να αλλάξουν μυαλά. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, ό,τι νόμισμα και να έχουμε πάλι στο σκότος θα βυθιστούμε.

      Διαγραφή
  2. Νικολας.

    Ρε φιλε Κανθαρε, καταλαβαινω να μη γουσταρεις τον Τσιπρα και τον ΣυΡιζΑ, και καλα κανεις.
    Αντε να καταλαβω κι αυτο που γραφεις, για ατελειες και αστοχιες στα 5 χρονια των ΣαμαροΒενιζελων και του ΓΑΠ. (Εγω θα ελεγα Νεοδωσιλογους, Χριστοφορακους, Τσουκατους και το κακο συναπαντημα της λιστας Λαγκαρντ).
    Αυτο που γραφεις ομως, οτι καλυτερα μια κακη συμφωνια, απο μια μη συμφωνια, ειναι αξεπεραστο.
    Κατ’ αρχην εχουμε πραξικοπημα. Το 61,31% του ΟΧΙ, μετατραπηκε εντος Βουλης, σε 83,6% ΝΑΙ. Ειναι κι αυτο δημιουργικη ασαφεια της αστικης δημοκρατιας.
    Η κακη συμφωνια που εσυ προτιμας, εχει μεσα ετεροδικιες και διομολογησεις. Πραγματα που εχαν εκλειψει απο την εποχη της αποικιοκρατιας, κι επανερχονται τωρα, με τα 251 ΝΑΙ.
    Εχει μεσα και προαπαιτουμενα, για να ελευθερωθουν τα χρηματα, που θα γυρισουν πισω στην ΕΚΤ, αμεσως, χωρις να διοχετευθουν στην Ελληνικη οικονομια.
    Τα προαπαιτουμενα ειναι, ΦΠΑ 23% παντου. Στην εστιαση και στα νησια, καταργωντας ετσι τις φοροελαφρυνσεις.
    Μειωση στις συνταξεις και καταργηση του ΕΚΑΣ.
    Και το κερασακι. Κουρεμα καταθεσεων, απο το πρωτο ευρω.

    Γραφεις οτι οι Ευρωπαιοι, ουδολως μας εμπιστευονται. Ειναι γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν, πώς γινεται και τη μια Κυριακη ψηφιζουμε 61,31% ΟΧΙ, και καπακι σε εξι μερες, 83,6% ΝΑΙ.
    Ενα αλλο θεμα ειναι και το εξης. Ο ΣυΡιζΑ ειναι κυβερνηση και κανει καποια πραγματα. Η αντιπολιτευση που ειναι ? Υπαρχει αντιπολιτευση ?
    Αν κρινω απο τα 251 ΝΑΙ, δεν υπαρχει. Πριν κατηγορησεις λοιπον τον Τσιπρα, να κανεις το ιδιο και για τον Σταυρο, τη Φωφη και τον Μειμαρακη. Γιατι εγω οταν τους λεω Γερμανοτσολιαδες, βαζω μεσα και τον Τσιπρα, και με τη βουλα πλεον.
    ΥΓ, για τον ‘’πονηρο’’ ανωνυμο. Φυσικα και το ΟΧΙ σημαινει εξοδο απο το Ευρω. Γιατι μεσα στο ευρω εχουμε κουπονια σιτισης και ουρες στις κλειστες τραπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα, αυτά που γράφου δεν πηγάζουν από την αντιπάθειά ή μή που έχω προε τον Τσίπρα ή το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τα πεπραγμένα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος και της κομματικής παράταξης στην οποία ανήκει. Κι αυτά τα πεπραγμένα είναι γεμάτα ψέμματα, κακές επιλογές, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και αντιφάσεις.

      Οι Ευρωπαίοι προφανώς και δεν μας εμπιστεύονται. Κι όμως, παρόλο που έχουμε χάσει την συνέπεια, την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία μας, νμας έδωσαν ακόμα μια ευκαιρία. Αυτήν την ευκαιρία ο Τσίπρας πρέπει να την αδράξει και να βάλει χειρόφρενο στο πάρτι που έχει στηθεί στη χώρα μας.

      Με ρωτάς για την αντιπολίτευση. Ποια αντιπολίτευση; Η νούμερο ένα αντιπολίτευση είναι το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπεις τι δηλώνουν κάθε μέρα τα στελέχη του; Και για να καταλάβεις πόσοσ τραγική ήταν η κατάσταση, τις κρίσιμες ώρες που έβγαινε ο Βενιζέλος στο βήμα της Βουλή και μιλούσε, νόμιζες ότι άκουγες τη φωνή της λογικής!

      Όσο για το υστερόγραφό σου, μία άστατη και χωρίς πλάνο έξοδος από το ευρώ, με παράλληλη επιστροφή στη δραχμή, θα έφερνε κυριολεκτικά χάος. Τότε θα έβλεπες ουρές στα συσίτια.

      Διαγραφή
  3. Το ΟΧΙ το είπαμε και το στηρίξαμε με συγκεκριμένα επιχειρήματα φίλε. Και δεν κρύβεται κανένας για την επιλογή του. Όπως και συ άλλωστε.

    Άλλοι κρύβονταν για χρόνια και κρύβονται ακόμα, μην κάνοντας τίποτα ουσιαστικό για να αλλάξει η κατάσταση μας. Αφήνοντας τα πάντα να πέσουν στην πλάτη αυτού που θέλουν με κάθε τρόπο να αφανίσουν.

    Προσωπικά υποστήριζα και έλπιζα να πούμε ΟΧΙ, και ακόμα και να βγούμε απο Ευρώπη και Ευρώ. Ο κόσμος ΚΑΙ η Βουλή (η Βουλή, με μεγαλύτερο ποσοστό μάλιστα) θέλανε και κατάφεραν να μείνουμε στην Ευρώπη και το Ευρώ πάση θυσία.

    Ήρθε λοιπόν η ώρα της θυσίας. Και όπως δείχνει το πράγμα ο κλασικός Έλληνας θα κρίνει αυτόν που έχει τον λογαριασμό στα χέρια του και όχι αυτούς που φταίνε για την πορεία μας τόσα χρόνια.

    Αν νομίζεις πως θα πάψω να πιστεύω πως (είτε μ'αρέσει είτε όχι) μόνο με άλλη πολιτική επιλογή εκτός του δίπολου δεκαετιών μπορούμε να πάμε μπροστά, είσαι γελασμένος.

    aletsan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένω ότι όλοι αυτοί που υποστηρίζουν έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή δεν έχουν ζυγίσει καλά την κατάσταση και δεν έχουν λάβει υπόψη τους το χειρότερο σενάριο. Το έχω ξαναπεί: η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Αμερική επί Ρούσβλετ και Κέινς.

      Τέλος, αυτοί που υποστηρίζουν το ''ΟΧΙ'', όπως κι αυτοί που υποστηρίζουν το ''ΝΑΙ'', με ό,τι νόημα κρύβεται πίσω από αυτές τις έννοιες, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σκεφτούν και να καταλάβουν ότι τίποτα δεν αλλάζει γύρω μας, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

      Διαγραφή
  4. Χάρης

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, για όσα έκανε στον λίγο χρόνο που είναι εξουσία, είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος. Είναι μια Μικτή Κόσμου, όσον αφορά φαντασμένους και σχιζοφρενείς "αναρχοκομμουνιστές" και "αριστερούς" του Κολωνακίου. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα χωρίς αρχές και χωρίς κοινή γραμμή. Είπαμε, δημοκρατία είναι η ελευθερία σκέψης και έκφρασης της άποψης, αλλά για να γίνει δουλειά κάποιος πρέπει να επιβάλλει μια γενική γραμμή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διοίκησης. Δεν γίνεται δουλειά με 18 συνιστώσες και 100άδες απόψεις σε ένα κόμμα. Εδώ δεν τα βρίσκουν 6-7 κόμματα στην Βουλή των Ελλήνων. Και αυτόν τον συρφετό ο κόσμος τους πίστεψε και τους έκανε εξουσία.

    Πάμε στον Τσίπρα. Το παιδί είναι ακόμα στην ψυχή του ένας πρόεδρος του 15μελούς του Γυμνασίου. Που κάνανε κατάληψη επί μήνες σε σχολεία και πανεπιστήμια για τον Αρσένη, την Γιαννάκου και κάθε γελοία αφορμή. Ένας ΚΝίτης της ΠΚΣ, ο οποίος ταξίδευε στα διάφορα G8 ανά τον κόσμο για να διαδηλώσει κατά της παγκοσμιοποίησης με τα λεφτά του μπαμπά του. Νόμιζε ότι τα κόλπα που γίνονται στα πανεπιστήμια εδώ στο Ελλάντα ("κύριε Πρύτανη, αν δεν κάνετε αυτό που ψήφισε ο φοιτητικός σύλλογος, θα σας τσιμεντώσουμε στο γραφείο σας") θα περνάγανε στο Eurogroup. Αμ δε, τους κάνανε με τα κρεμμυδάκια τον αλέξη και τον μπαρουφάκη.

    Είναι εμφανές ότι ο μπαρουφάκης, με την θεωρία παιγνίων που την έκανε ευαγγέλιο, μαζί με τον μικρό αλέξη τα κάνανε πουτάνα. Εκβιάζανε τους Ευρωπαίους να μας δώσουν λεφτά για να διορίσουν τα "παιδιά" τους, αλλιώς θα τους παίρναμε μαζί μας στην καταστροφή του Ευρώ με ένα Grexit. Πέρα από το ότι είναι ανήθικο να ξηγιόμαστε έτσι σε μια Ευρώπη που μας έχει χρηματοδοτήσει 5 χρόνια τώρα για να μην καταρρεύσουμε, και επί 10ετίες μας τάισε με τα ΚΠΣ που τα φάγαμε, είναι προφανές ότι μια τέτοια τακτική θυμίζει το ανέκδοτο με τον κερατά που έπιασε την γυναίκα του να πηδιέται με άλλον και τάχα για να την εκδικηθεί έκοψε τα απαυτά του. Ποιός χάνει, όταν κόβει τα απαυτά του? Είναι προφανής η απάντηση.

    Το στρίμωγμα που φάγαμε τώρα λόγω του αλέξη και του μπαρουφάκη δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι και ταμείο διαχείρισης της περιουσίας του Δημοσίου στο Λουξεμβούργο μας ζήτησαν, αίτημα που τελικά αποσύρθηκε!!! Στόχος της Μέρκελ είναι να τελειώνει με τον λαϊκισμό των Podemos στην Ισπανία και λιώνει τον ομοϊδεάτη τσιπράκο. Επειδή κάνανε οι συριζαίοι τις ψευτομαγκιές τους, την πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι, ενώ ο αλέξης έχει τον μπαμπά του να τον ταΐζει, ο μπαρουφάκης θα πάει να "διδάξει" ξανά στις ΗΠΑ, όπως και ο δραχμοφονιάς ο Λαπαβίτσας θα γυρίσει άνετος και ωραίος στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις αφρικανικές μελέτες του και την ιαπωνική οικονομία με την οποία ασχολείται. Εμείς όμως θα ζούμε σε μια Ελλάδα που την κατέστρεψαν με τις εγκληματικές πράξεις και τις παραλείψεις τους, όπως την κατέστρεψε ο δικομματισμός.

    Όσο για τους Έλληνες, σταματήστε να ψάχνετε σωτήρες που θα τυπώσουν λεφτά και θα σας ταΐζουν. Εσείς που τάχα ζητάτε αξιοπρέπεια, πόσο αξιοπρεπές είναι να εξαρτάστε από τα κόμματα εξουσίας να σας διορίσουν στο Δημόσιο? Εφ' όσον υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση και ένα σταθερό πλαίσιο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι δουλειά και δουλειά, χωρίς επαγγελματίες συνδικαλιστές και χωρίς πάτρονες, για να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη απ' ότι είναι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρη, θέλω να πισεύω ότι ο Τσίπρας που είχε υποτιμήσει κάποιες καταστάσεις και νόμιζε ότι θα κάνει τουρνέ στις Βρυξέλλες, ο Τσίπρας που πίστευε, ύστερα κι από παροτρύνσεις συνεργατών του, ότι με την μαγκιά θα πάρουμε αυτό που θέλουμε και θα επιβάλουμε τους δικούς μας όρους, ο Τσίπρας που βιάστηκε να κυβερνήσει μια χρεοκοπημένη χώρα, κατάλαβε καλύτερα κάποια πράγματα. Το πρόβλημα είναι ότι για να το καταλάβει τα σκάτωσε όλα.

      Αν το έχει καταλάβει, όμως, και κάνει πράξη τις μεταρρυθμίσεις, θέσπίσει ελεγκτικούς μηχανισμούς, επενδύσει στην εκπαίδευση, προβεί σε διαρθρωτικές αλλαγές, αν πάψει να κοροιδεύει τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες, τότε η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Δεν ξέρω πως ακριβώς θα το κάνει αυτό όταν ελάχιστες εβδομάδες πριν (επανα)προσλάμβανε εργαζομένους στο Δημόσιο, αλλά ειλικρινά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

      Πρέπει να σταματήσουμε να αποφεύγουμε την ατομική ευθύνη και να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας είναι ακόμα χορτάτος, ζει με το χθες και δεν ενδιαφέρεται για προσωπική αναβάθμιση και για το κοινό συμφέρον. Το καταλαβαίνεις όταν διαβάζεις ότι διάφοροι κλάδοι (π.χ. φαρμακεία, ΜΜΜ) έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν απεργίες επειδή θίγονται τα συμφέροντά τους από το αριστερό Μνημόνιο του Τσίπρα.

      Διαγραφή
  5. Στα 5 χρονιά προσπαθειών σταμάτησα να διαβάζω.Και δεν ψήφισα Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις την πρόταση στην οποία αναφέρεσαι και να είσαι πιο προσεκτικός με τα νούμερα. Επίσης, θα σου πρότεινα να διαβάσεις και την επόμενη πρόταση από το σημείο που σταμάτησες, καθώς και δεκάδες αναρτήσεις και σχόλια που έχω γράψει σχετικά με αυτές τις προσπάθειες που αναφέρω στο άρθρο.

      Ίσως τότε ανακαλέσεις το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
    2. Μπορούσα να το διορθώσω αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Είμαι κατά της Ευρωπαϊκής ένωσης με οτι αυτό συνεπάγεται . Ευρώπη που στηρίζει φασίστες (Ουκρανία) και δεν δέχεται ισο καταμερισμό μεταναστών και πελατειακή σχέση με τα "6 χρόνια προσπαθειών" εγώ δεν την θέλω. Τουλάχιστον ο Τσίπρας προσπάθησε (αν και τον βρίζω για το πάση θυσία στην Ευρώπη).Δεν εκανε τσιμπούκια και έγλυφε την Μερκελ οπως οι Σαμαροβενιζελοι για να μην έρθει το Συριζα.

      Αν είναι να γαμηθώ σαν χώρα να γαμηθώ μόνος μου όχι να μου τα τρώει η Ευρώπη.

      Ο μισθός μου είναι 850 ευρω.

      Διαγραφή
    3. Ελπίζω να καταλάβεις σύντομα ότι τη χώρα αυτή την γαμάνε οι ίδιοι οι Έλληνες κι όχι οι Ευρωπαίοι. Ένας θεός ξέρει πόσα χρήματα έχουμε πάρει από την Ε.Ε. και ένας θεός ξέρει που κατέληξαν αυτά τα χρήματα. Τώρα απλά πληρώνουμε τον λογαριασμό από το τραπέζι μετά από μια επική μάσα.

      Τι εννοείς όταν λες ότι ο Τσίπρας δεν έγλυψε την Μέρκελ; Κυριολεκτικά όχι δεν την έγλυψε. Μεταφορικά την σάλιωσε από πάνω μέχρι κάτω.

      Τέλος, δεν παίζει κανένα ρόλο τι μισθό παίρνεις.

      Διαγραφή
    4. Αυτά που έφαγαν οι πολίτες απο την Ευρώπη δεν είναι τίποτα μπροστά στην μάσα των εφοπλιστών και πολίτικων(πελατειακές σχέσεις που λέγαμε). Επίσης βαρέθηκα την αποστασιοποίηση και την "αντικειμενικότητα" μερικών. Πρέπει να πάρουμε θέση και να πάρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

      Γιατί εκτός απο τα χρυσαυγουλα βάλαμε τους χιπστεροναζούλιδες του ποταμιού που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη.

      Τον μισθό μου τον έβαλα για να καταλάβεις ότι έχω να χάσω,αλλά εγώ μπορώ να θυσιάσω κάτι,για το καλό όλων μας.

      Ανεξάρτητα απ'οτι λέχθηκε παραπάνω τα "6 χρόνια προσπαθειών" μου κάθεται στον λαιμό.Σε μια χώρα που δεν φορολογεί την πίστη και έχει γαμήσει την υγεία και την παιδεία.

      Διαγραφή
    5. Κατά την γνώμη σου, τι σημαίνει ''να πάρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν'';

      Επιμένω ότι ο μισθός δεν παίζει κανένα ρόλο. Ακόμα κι αυτός που ισχυρίζεται ότι δεν έχει να χάσει τίποτα, στην πραγματικότητα έχει να χάσει πάρα πολλά: απλώς δεν αναλογίζεται το χείριστο σενάριο.

      Τέλος, επιμένεις να απομονώνεις μία φράση από ολόκληρο το κείμενο, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη την επόμενη πρόταση και χωρίς, υποθέτω, να έχεις διαβάσει την κριτική που έχει λάβει μέρος σε αυτό το blog για τις συγκεκριμένες προσπάθειες.

      Διαγραφή
    6. Διάβασα όλο το κείμενο. Διαφωνούμε δεν είναι κακό, μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα οτι δεν μπορείς να αλλάξεις άποψη σε κανέναν και μου φαίνεται υγιές να διαφωνείς.

      Κανείς δεν είναι αποφασισμένος να χάσει και να κουραστεί.Προτιμώ όμως να το πάθω και να ζήσω με αυτό.Οι ευθύνες του πάτερα σου και του πάτερα μου για παράδειγμα είναι που δεν μπούκαραν όταν έβγαινε ο υπουργός οικονομικών και έλεγε παίξτε χρηματιστήριο είναι ευκαιρία.Και τους ξαναβγάλαμε κυβέρνηση ..Αυτό είναι ένα μικρο παράδειγμα.

      Η φράση του κείμενου δεν έχει να κάνει με την συνολική προσπάθεια του λαού.Άλλα από τους μη έχοντες,συνταξιούχους,άνεργους,και μικροεπιχειρηματίες.Αν δούλευες σε λογιστικό γραφείο κάτι τέτοιες φράσεις θα σου έφερναν εμετό.

      Διαγραφή
    7. Είσαι σίγουρος ότι έχεις αναλογιστεί τις συνέπειες όταν λες ''έξω από την ευρωπαϊκή ένωση''; Όταν λες ότι είσαι έτοιμος να χάσεις; Είσαι σίγουρος ότι το να είσαι απομονωμένος αποτελεί την καλύτερη επιλογή;

      Οι ευθύνες του λαού είναι τεράστιες.

      Διαγραφή
    8. Κάνθαρε, ο άλλος σου λέει ότι είναι κατά της ευρωπαϊκής ένωσης κι εσύ ανοίγεις διάλογο μαζί σου; Είσαι ήρωας!

      Διαγραφή
    9. Πονηρέ Νικολάκη,είπα ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ;Ευρώπη που στηρίζει φασίστες (Ουκρανία) και δεν δέχεται ισο καταμερισμό μεταναστών και πελατειακή σχέση με τα "6 χρόνια προσπαθειών" εγώ δεν την θέλω.

      Η θέση σου στην ευρωπαϊκή ένωση είναι σαν του φτωχού συγγενή.

      Διαγραφή
    10. Νίκο, φυσικά και θα ανοίξω διάλογο.

      Διαγραφή
  6. Χάρης

    Ήδη ξεκίνησε σήμερα η ανταρσία στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που γράφω, και μετά θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Όπως και το 2010 στο ΠΑΣΟΚ, οι δειλοί κρύβονται από τις ευθύνες τους, χαμένοι στις αριστερίστικες ιδεολογίες τους, αποκομμένοι από την πραγματικότητα, και θα καταψηφίσουν. Και παραιτούνται μόνο από Υπουργοί, χωρίς να φεύγουν από την Βουλή, δήθεν ότι κάνουν αντίσταση. Αντίσταση με 10 χιλιάρικα ευρώ (όχι δραχμές, ούτε καν αλβανικά λεκ) τον μήνα! Μπας και γλιτώσουν το ξύλο από τους ψηφοφόρους, μπας και επανέλθουν στην Βουλή με άλλο κόμμα. Να γελάσω ή να κλάψω?

    Το βέβαιον είναι ότι οι 30-40-50 που θα καταψηφίσουν και θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μετακομίσουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ, ή θα κάνουν την αριστερή πλατφόρμα κόμμα κανονικό με αρχηγό τον τρέλαρχο τον λαφαζάνη, για να συνεχίσουν τον αντιμνημονιακό αγώνα που τους έδωσε νόημα ύπαρξης και τους έβγαλε από τα καταγώγια.

    Άραγε, πόσοι από τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ θα πάνε στην Χρυσή Αυγή, με δεδομένο ότι δεν ψηφίζουν ΝΔ?

    Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα βαθιά και τεράστια προβλήματα με τους λαϊκιστές (και τα πρόθυμα αυτιά των Ελλήνων ψηφοφόρων, ειδικά των νέων, που έχουν δηλητηριαστεί 5 χρόνια τώρα από τις φωνές του τσίπρα κατά της ΕΕ) τώρα ξεκινάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οταν βλεπεις οτι οι ευρωπαιοι δεν σε αφηνουν να φορολογησεις τους μεγαλοεισοδηματιες και τα φρουτακια δεν νομιζω οτι χρειαζεται παραπανω συζητησεις.

    Οσοι ψηφισαν οχι και δεν ειναι κομματοσκυλα, συνεχιζουν να πιστευουν στο οχι και βριζουν τον Τσιπρα.

    Οσοι ομως ψηφισαν ναι. Εβριζαν τον Τσιπρα οταν ηθελε το οχι και τον βριζουν και τωρα που θελει το ναι. Αυτο δεν ειναι λογικη. Αυτο ειναι παρανοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ότι άλλα έλεγε ο Τσίπρας κι άλλα έκανε. Και τώρα βγαίνει ο Τσίπρας και ζητάει ενότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Συγγνώμη, αλλά μια τέτοια εξέλιξη έπρεπε να την περιμένει και να την προβλέψει. Δυστυχώς για όλους μας φαίνεται ότι δεν πρόβλεψε ούτε αυτό. Όσο για την αντίσταση που λες, είμαι περίεργος να δω τι εισοδήματα έχουν όλοι αυτοί οι εραστές της δραχμής και σε ποιες τράπεζες έχουν τις καταθέσεις τους. Διότι τέτοια αντίσταση με εκαντοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού μπορώ να κάνω κι εγώ. Τέλος, έχεις απόλυτο δίκιο για τις νέες ηλικίες. Δυστυχώς οι νέες ηλικίες δεν γνωρίζουν -ή μάλλον νομίζουν ότι γνωρίζουν- κάποιες καταστάσεις και θεωρούν ότι ότι η επανάσταση είναι ένα είδος ψευτομαγκιάς, αναρχίας και άρνησης των πάντων. Ούτε Μπακούνιν να είχαν διαβάσει. Λυπάμαι για τα νέα παιδιά και κυρίως για την παιδεία τους. Και σε αυτό είμαιστε όλοι υπεύθυνοι. Από την οικογένεια των παιδιών αυτών, τους καθηγητές τους, μέχρι τον πολίτη που έχει βολευτεί με την όλη κατάσταση.

    δ, οι Ευρωπαίοι δεν μας αφήνουν να φορολογήσουμε τους μεγαλοεπιχειρηματίες; Από πότε; Όσοι ψήφισαν ''ΝΑΙ'' κι όσοι ψήφισαν 'ΟΧΙ'', καλό θα ήταν να κάτσουν να αναλογιστούν πως μπορούν να βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάσταση και να πάψουν να κράζουν και να βρίζουν. Το μόνο που επιτρέπεται είναι η καλοπροαίρετη κριτική. Πρέπει όλοι μας να ξεκινήσουμε ένα είδος νοητικής επανάστασης και να αποφασίσουμε σε τι κόσμο θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Μακάρι ο Τσίπρας να κατάλαβε ορισμένα πράγματα και να αρχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Μακάρι να βάλει μπρος τους μηχανισμούς του κράτους. Διότι όταν το κράτος θέλει, μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό φταίνε τα ξένα μίντια που εδώ και χρόνια κάνουν εκστρατεία εναντίον μας. Την δύναμη των ΜΜΕ την είδαμε μάλιστα πρόσφατα.
    Όσο για την αναξιοπιστία αυτή ήταν ξεκάθαρα ως προς το ότι πήρε την απόφαση ενός λαού και την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.
    Τι σήμαινε το όχι; τι σήμαινε το ναι; άσχετα με το τι έγραφε το χαρτί του δημοψηφίσματος επάνω όλοι γνωρίζουμε πως όχι σήμαινε άρνηση σε νέο μνημόνιο μέχρι την ρήξη αν χρειαστεί.
    Μπορεί να μην σου αρέσει, να διαφωνείς αλλά έτσι λειτουργεί ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός που είναι εμφανέστατος σε ένα δημοψήφισμα.
    Και σίγουρα δεν είναι καουμποϋλίκι και υπερεπανάσταση να μη θες να πληρώνεις τα χρωστούμενα αλλωνών (συμπατριωτών). Φάνηκε και από την ταξικότητα των ψήφων. Εκτός και αν πιστεύει κανείς πως αυτός που τα έφαγε και κωλοφτιάχτηκε είπε να πάει να μείνει περιστέρι και νίκαια. Αυτό που ήθελε ο κόσμος που σηκώνει το βάρος του χρέους εδώ και χρόνια, χωρίς η πλειοψηφεία του να ευθύνεται για τη δημιουργία του χρέους είναι να σταματήσει αυτή η αφαίμαξη με όποιο κόστος.
    Σκλάβοι ασθενικοί σε μια γαλέρα είμαστε, αν χρειαστεί θα ρίξουμε το πλοίο στα βράχια προκειμένου να απελευθερωθούμε.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, ποια ταξικότητα των ψήφων;

      Και ποια ξένα ΜΜΕ κάνουν εκστρατεία εναντίον μας; Την χειρότερη εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας την κάνουν οι πολιτικοί και οι πολίτες της. Οι άνθρωποι βρίσκονται εκτός συναγωνισμού.

      Όσο για την γαλέρα που αν τη ρίξουμε στα βράχια θα απελευθερωθούμε, νομίζω ότι αν πράγματι πέσει στα βράχια δεν θα σου αρέσει το αποτέλεσμα.


      Διαγραφή
  10. Νικολας.

    Κανθαρε εγραψες για την κακη συμφωνια, που ειναι καλυτερη απο μια ΜΗ συμφωνια.
    Δεν θα σχολιασω αυτα που εγραψες, περι ακομα μιας ευκαιριας που μας εδωσαν οι Ευρωπαιοι-Τοκογλυφοι-Αποικιοκρατες.
    Ουτε για τις αντιθετες εννοιες, Βενιζελος-Λογικη.

    Αυτη η κακη συμφωνια λοιπον, (που κατ' εσε) ειναι καλυτερη απο μια ΜΗ συμφωνια, περιλαμβανει μεταξυ αλλων, κλεισιμο σχολειων και νοσοκομειων, κι αυτοματως απολυσεις δασκαλων, γιατρων και νοσηλευτων.
    Μεταφορα του ΤΑΥΠΕΔ, στην τραπεζα του Σοιμπλε. Δηλαδη ολα τα εσοδα του Δημοσιου, κατ' ευθειαν στην αγκαλια του σακατη.
    Απαγορευση κινητοποιησεων, οπως ακομα και απαγορευση συνδικαλιστικων οργανων.
    Μπονους. Κουρεμα καταθεσεων απο το πρωτο ευρω. Κουρεμα συνταξεων.

    Καλην ανταμωση στα Βρυξελλαδικα. (Κλεμμενο).

    Δες και την εκτιμηση του Λεωνιδα Βατικιωτη.
    http://kommon.gr/i/318-trito-mnimonio-kai-xeirotero-tou-leonida-vatikioti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα, επιμένω ότι οι περισσότεροι δεν έχουν αναλογιστεί το χάος σε περίπτωση δραχμής ή εξόδου από την ευρωπαϊκή ένωση ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Για αυτό λέω ότι μια κακή συμφωνία ήταν προτιμότερη από μη συμφωνία.

      Με την απαραίτητη υποσημείωση ότι αν δεν αλλάξουμε μυαλά, είτε κακή συμφωνία είτε μη συμφωνία, στον βούρκο θα βυθιστούμε.

      Διαγραφή
    2. Νικολας.

      Επειδη φιλε Κανθαρε λες, δεν αλλαζουμε μυαλα.
      Κανε εσυ την αρχη. Πες μου σε παρακαλω, γιατι θα καταστραφουμε αν γυρισουμε σ' εθνικο νομισμα. Αναφερε σε παρακαλω ενα λογο. Και υποστηριξε τον, με επιχειρηματα.

      Δεν υπαρχει οικονομια στον κοσμο, που εχει δικο της νομισμα, κι εχει χρεωκοπησει.
      Πενηντα χρονια μετα την κατοχη και τον Εμφυλιο, με δικο μας νομισμα σταθηκαμε στα ποδια μας. Μετα την απολυτη καταστροφη.

      Γι αυτο σε παρακαλω, γραψε ενα λογο και τεκμηριωσε τον, που ειναι καλυτερο το ευρω, απο τη δραχμη.

      Διαγραφή
    3. Νικόλα, θα γράψω πάνω από έναν λόγο. Και μην με παρεξηγήσεις, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι ντρέπομαι για αυτά που θα γράψω. Δεν μου αρέσει να γράφω για αυτονόητα.

      Μιλάμε για μια άτακτη επιστροφή στη δραχμή, χωρίς πειθαρχία, χωρίς πλάνο, χωρίς σχέδιο. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Οι μόνοι που θα είχαν ετοιμάσει σχέδια για κάτι τέτοιο θα ήταν οι Ευρωπαίοι.

      1.Όσοι θα είχαν ευρώ, είτε σε σεντούκια είτε σε τράπεζες του εξωτερικού, θα ήταν βασιλιάδες. Θα αγόραζαν ό,τι ήθελαν φθηνά και γρήγορα, καθώς θα υπήρχε άμεση ανάγκη για ρευστό. Αυτό θα είχε μια ραγδαία αύξηση της ψαλίδας φτωχών και πλουσίων: ουσιαστικά η μεσαία τάξη θα είχε εξαφανιστεί και η διαφθορά θα έκανε θραύση, καθώς οι πλούσιοι θα έκαναν ό,τι ήθελαν.

      2. Υποτιμήσεις και πληθωρισμός. Θα υπήρχε, δηλαδή, έντονη παρεμβατικότητα του κράτους, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές θα άλλαζαν συχνά, θα ήταν πολύ υψηλές (π.χ. ένα λίτρο γάλα θα κόστιζε 5.000 δραχμές), θα εμφαμιζόταν ένα είδος μαύρης αγοράς, θα αυξανόταν η φοροδιαφυγή.

      3. Ο ιδιωτικός τομέας θα είχε πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι μισθοί θα ανέβαιναν, αλλά οι τιμές θα αυξανόντουσαν ακόμα περισσότερο, άρα η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών θα είχε μειωθεί δραστικά, πολλές εταρίες (μικρές, μεγάλες ή πολυεθνικές) θα έκλειναν ή θα μεταφερόντουσαν εκτός Ελλάδος και η ανεργία θα κάλπαζε σε νούμερα που τώρα ούτε που μπορούμε να τα φανταστούμε. Είναι προφανές, βέβαια, ότι με τον ιδιωτικό τομέα εξαθλιωμένο το Δημόσιο θα υπολειτουργούσε και θα είχε μηδενικά έσοδα.

      4. Μηδέν εμπιστοσύνη προς τη χώρας μας, άρα και μηδενική ανταγωνιστικότητα. Η οικονομική λογική υποδηλώνει ότι εν πολλοίς θα είχαμε αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές και θα ήμαστε αισθητά απομονωμένοι. Εξαιρούνται, φυσικά, όσοι Έλληνες θα έχουν ευρώ. Οι εισαγωγές θα είχαν μειωθεί δραμματικά, καθώς κανείς δεν θα προτιμούσε να κάνει συναλλαγές με μία σαθρή και αναξιόπιστη οικονομία, ενώ δεν θα υπήρχε και η ανάλογη ζήτηση καθώς θα είχε μειωθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Είναι πιθανό, π.χ., να χάλαγε το αυτοκίνητο και να μην υπήρχε ανταλλακτικό. Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές θα ήταν αμελητέες, καθώς η Ελλάδα στερείται παραγωγικής βάσης και τα προϊόντα/υπηρεσίες που παράγει δεν είναι ελκυστκά, ποιοτικά και ανταγωνιστικά.

      Διαγραφή
    4. 5. Θα υπήρχε ένας κατά κεφαλήν περιορισμός σε προϊόντα όπως πετρέλαιο ή φάρμακα, καθώς τα προϊόντα αυτά δεν θα βρισκόντουσαν σε προσφορά. Κι αυτό για όσους θα μπορούσαν να αγοράσουν πετρέλαιο ή φάρμακα. Σκέψου να υπήρχε ένα πρόβλημα υγείας και, με δεδομένο ότι θα είχες κάποια αγοραστική δύναμη, να σου έλεγαν ότι δεν μπορείς να αγοράσεις κι άλλη ποσότητα του φαρμάκου που ήθελες. Αυτό κολλάει με την εμφανίση μαύρης αγοράς που έχω αναφέρει παραπάνω.

      6. Κατάρρευση τραπεζικού συστήματος. Όσοι είχαν λεφτά σε ελληνική τράπεζα θα έχαναν το μεγαλύτερο μέρος ή ακόμα και όλα, ενώ τα δάνεια εσωτερικού που δεν θα έχουν αποπληρωθεί θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Το εξωτερικό χρέος, αλλά και όσοι έχουν υποχρεώσεις με το εξωτερικό, θα παρέμενε σε ευρώ. Νομίζω ότι οι συνέπειες από μια τέτοια κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

      7. Κοινωνική αναστάτωση, κοινωνική πόλωση, κοινωνική ανησυχία. Το έδαφος θα είναι ιδανικό για λαϊκιστές, θα βυθιστούμε ακόμα περισσότερο στην αξιακή κρίση, καθώς θα έχουμε αναγκαστεί να επιστρέψουμε σε άτακτη λιτότητα από ανάγκη και όχι από επιλογή, αύξηση της εγκληματικότητας, αίνγιμα με τους εκαντοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας κ.ά.

      8. Μαζικό κύμα μετανάστευσης μιας γενιάς, δηλαδή άνθρωποι νέων ηλικιών, με γνώσεις και ικανότητες που θα αφαιμάξει τη χώρα. Η χώρα θα χάσει ικανούς ανθρώπους και ο πληθυσμός θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, με τον μέσο όρο ηλικίας να αυξάνεται.

      9. Θα αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων και θα είσαι ανίσχυρος σε διπλωματικό επίπεδο. Κανείς δεν θα σε εμπιστεύεται, κανείς δεν θα θέλει να κάνει δουλειές μαζί σου, κανείς δεν θα σε υποστηρίξει σε περίπτωση διπλωματικού επεισοδίου με κάποιον από τους γείτονές σου, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να έρχεται από την Τουρκία.

      Αυτά τα λίγα είχα να πω. Αυτά που γράφω απορρέουν από τις σπουδές μου, τα βιβλία που έχω διαβάσει, την Ιστορία και τον ρεαλισμό που διέπει, πιστεύω, τις απόψεις μου. Εάν υπήρχε ορθολογικό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή, δομημένο πάνω σε σωστές βάσεις, εάν οι συνθήκες στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πεδίο ήταν ευοίωνες, δεν θα απέρριπτα μια ενδεχόμενη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες, το να πάμε σε στη δραχμή είναι μεγάλο πισογύρισμα: είναι αγνή αυτοκτονία. Τέλος, το πρόβλημα δεν είναι το εύρω, αλλά τα σάπια και εκφυλισμένα μυαλά που κουβαλάμε. Με άλλα, λόγια, δεν πρέπει να αλλάξουμε νόμισμα, αλλά νοοτροπία και τρόπο συμπεριφοράς.

      Διαγραφή
    5. Νικολας.

      Φιλε Κανθαρε, χαιρομαι που παραθεσες μερικες απο τις σκεψεις σου, και χαιρομαι περισσοτερο, που στην ουσια επιβεβαιωνεις τις δικες μου αποψεις.
      Το ασχημο ειναι, οτι δεν θελεις εσυ ο ιδιος, να κοιταξειςδιαφορετικα το προβλημα, και ως αποτελεσμα να μη βλεπεις τη λυση.
      Ν’ αλλαξουμε μυαλα λοιπον. Ξεκινα πρωτος εσυ, να δωσεις το παραδειγμα, κι ακολουθουν κι αλλοι.

      Αυτο που γραφεις οτι δεν υπαρχει σχεδιο επιστροφης στη δραχμη, ειναι ψεμα. Υπαρχει σχεδιο και πολυ αναλυτικο μαλιστα, απο τον Καζακη και το ΕΠΑΜ.
      Υπαρχουν πολλες κατευθυντηριες προτασεις απο τον Βατικιωτη.
      Υπαρχει σχεδιο και διεθνης εμπειρια, απο τον Σπυρο Λαβδιωτη.
      Γενικα υπαρχουν φωνες, που εχουν επιχειρηματα, γνωσεις και ικανοτητες, για να μας οδηγησουν στην ομαλη επιστροφη στη δραχμη. Το δυστυχημα ειναι, πως ολοι τους μενουν αποκλεισμενοι απο τα κυριαρχα μεσα ενημερωσης, με συνεπεια ο κοσμος να μην ξερει, οτι υπαρχει κι αλλος δρομος.

      Συμφωνω μαζι σου σ’ ενα πραγμα. Πρεπει ν’ αλλαξουμε μυαλα και να ξεφορτωθουμε το υπαρχον πολιτικο προσωπικο. Οπως ν’ αλλαξουμε Συνταγμα και να εφαρμοστει αγνη παρθενα Δημοκρατια. Με δημοψηφισματα, εθνοσυνελευσεις, ανακλητοτητες, κληρωσεις και άλλα σχετικα.

      Παμε να δουμε τωρα μια προς μια τις σκεψεις σου.
      1). Η διαφθορα σημερα, εχει καταστησει την Ελλαδα, ως μια απο τις κορυφαιες διεφθαρμενες χωρες στον κοσμο. Με στοιχεια του 2012 και με βαση το CPI (corruption perception index), η Ελλαδα ειναι στην 80η θεση, μαζι με τα καρτελ της Κολομβιας, του Σαλβαδορ και της Ταυλανδης. Αναμεσα σε 176 κρατη.
      Κι αυτο οφειλεται στο ευρω. Κοιταξε σε παρακαλω ενα τυχαιο προιον της ΙΚΕΑ. Δες ποσο πωλειται στη Γερμανια, και δες ποσο πωλειται στην Ελλαδα. Ακριβως το ιδιο προιον, στην ιδια κοινη αγορα. Αν δεν ειναι 15% παραπανω η τιμη στην Ελλαδα, σταματω να γραφω κι αλλαζω ομαδα να γινω Αρης.
      Οσον αφορα τους πονηρους, που θα ερθουν στην Ελλαδα με λεφτα απο το εξωτερικο, ν’ αγορασουν μπιρ παρα, εφαρμοζεις το ποθεν εσχες. Τους τραβας και μια φορολογια 50%.
      Αυτο προυποθετει ομως, εθνικο νομισμα κι ελεγχο κεφαλαιου. Για να στηριξεις την οικονομια σου. Οπως κανουν ολα τα κρατη, οπως εκανε κι η Ελλαδα στην προ ευρω εποχη.

      2).Λαθος κανεις. Πληθωρισμος αν ειναι ελεγχομενος, ειναι καλος για την οικονομια. Η υποτιμηση ειναι εργαλειο, που αν χρησιμοποιηθει βασει αναγκων της οικονομιας, ειναι κι αυτη συμφερουσα.
      Πριν το ευρω, η Ιταλικη Λιρετα ηταν της πλακας, 1/20κατι δραχμη/λιρετα. Ομως η Ιταλια ηταν 7η οικονομια παγκοσμιως.
      Εχεις ακουσει για το QE των ΗΠΑ, ή την ποσοτικη χαλαρωση του Ντραγκι ? Εχουν στοχο ν’ ανεβασουν τον πληθωρισμο, μεσα απο το χρημα που υποτιθεται δινουν στους πολιτες, άλλο αν αυτο καταληγει σε παραγωγα και στη δευτερογενη αγορα.
      Για να εχεις πληθωρισμο, πρεπει να εχεις εισοδημα και να καταναλωνεις. Σημερα επειδη δεν υπαρχει εισοδημα στα μεσα νοικοκυρια, εχουμε αποπληθωρισμο. Κι αυτο συμβαινει επειδη ειμαστε στο ευρω, που δεν μπορει κανεις να κοψει χρημα και να το μοιρασει στον κοσμο.
      Στην πρωτη τετραετια τα Αντρεα, επι δραχμης, ειχαμε την ΑΤΑ (αυτοματη τιμαριθμικη αναπροσαρμογη). Δηλαδη οσο ανεβαινε ο τιμαριθμος και ο πληθωρισμος κατα συνεπεια, ανεβαινε και ο μισθος. Τοτε ειχαμε τη μεγαλυτερη ανοδο στο ΑΕΠ. Γιατι ο κοσμος ειχε εισοδημα.
      Δες τελος οικονομιες με δικο τους νομισμα. Για παρεδειγμα τη διπλανη Τουρκια. Οσο εμεις εχουμε υφεση και αποπληθωρισμο και χανουμε ποσοστα επι του ΑΕΠ, η Τουρκια εχει αναπτυξη και προοδευει.
      Το 2004 το ΑΕΠ της Τουρκιας ηταν 304 δις δολλαρια. Το 2014 εφτασε τα 779 δις δολλαρια.

      Διαγραφή
    6. 3). Ολα αυτα που αναφερεις γι ανεργια και λουκετα στις επιχειρησεις, τα βιωνουμε σημερα με το ευρω.
      Χαρακτηριστικο παραδειγμα η ανεργια. Το 2000 που μπηκαμε στο ευρω, ειχαμε κοντα στο 7% επισημη ανεργια.
      Σημερα εχουμε 27% επισημα.
      Οσο για λουκετα και κλεισιμο επιχειρησεων, κανε μια βολτα στην Τσιμισκη, που ειναι η καρδια της αγορας στην πολη.
      Που ειναι η ΑΓΝΟ ? η κοκακολα της Θερμης ? Με ευρω εκλεισαν.
      Αντιθετα με τη δραχμη, οι γονεις μου μεγαλωσαν εμενα και τον αδερφο μου, μας σπουδασαν, μ’ ενα ψιλικατζιδικο γειτονιας.

      4)Πολυ ωραια τα περιγραφεις. Αυτα ζουμε τωρα που ειμαστε στη ζωνη του ευρω. Απομονωμενοι εκτος αγορων. Χωρις παραγωγη. Με χαμηλη ανταγωνιστικοτητα. Αναξιοπιστοι, γιατι εξαρτωμαστε απο τις ορεξεις του Ντραγκι. Αν θελει κλεινει την κανουλα και δεν υπαρχει σαλιο.

      Καμια σχεση με την εποχη της δραχμης.
      Θυμασαι τα Πονυ, την Ιζολα, τον Πιτσο ? Καθε αγροτης ειχε τρακτερ και δικα του γεωργικα μηχανηματα.

      5)Κι εδω αναφερεις γεγονοτα και καταστασεις που ζουμε εντος ευρω.
      Ποσες φορες στην πολυκατοικεια εμεινες απο θερμανση ? Ολο και καποιος θ’ αδυνατουσε να πληρωσει το μεριδιο του.
      Ποσοι απο τους συμπολιτες μας θερμαινονται το χειμωνα με μαγκαλια ?
      Ποσα νοσοκομεια λειτουργουν χωρις τ’ απαραιτητα ? ουτε γαζες εχουν, ουτε νοσηλευτες, ουτε γιατρους.
      Εχεις ακουσει για τα γεννοσημα ? Σε λιγο θα συνταγογραφουμε το ξεματιασμα, για να κανουμε οικονομια.
      Επι δραχμης τουλαχιστον ειχαμε το ΕΣΥ, και δεν κινδυνευαν ανθρωποι στην επαρχια.
      Πηγα δημοτικο σχολειο στη δεκαετια του ’70 και παντα ειχε θερμανση το σχολειο. Επισης ποτε δεν επεσα κατω απο την πεινα. Η μανα μου ειχε παντα κατι να μου βαλει στην τσαντα.

      6)Κανεις μεγαλο λαθος.
      Γυριζεις στη δραχμη, αφου πρωτα διαγραψεις μονομερως το χρεος.
      Εθνικοποιεις τις τραπεζες και βαζεις μεσα εισαγγελεις και ελεγκτες. Για να δεις που εχουν παει τα 500 δις ευρω που εχουν παρει οι τραπεζες απο τις ανακεφαλαιοποιησεις.
      Οι καταθεσεις των πολιτων δεν χανονται. Αντιθετα επιστρεφονται σε τιμες εθνικου νομισματος. Εδω δεν χαθηκαν στην κατοχη με τα Ραλλικα και τα Γκοτζαμανικα, θα χαθουν τωρα ?
      Επισης τα δανεια των πολιτων απο τις τραπεζες, διαγραφονται. Εξαιρουνται τα θαλασσοδανεια.
      Εδω εχει ενδιαφερον η τοποθετηση του Σπυρου Λαβδιωτη, που ηταν αρχιτραπεζιτης στον Καναδα. Θα την ψαξω και θα στην ανεβασω.

      Αντιθετως, τωρα που ειμαστε στο ευρω, ετοιμασου για κουρεμα καταθεσεων. Το 60αρι ειναι το προμηνυμα.
      Μεσα στο ευρω χανεις τα λεφτα σου.

      Διαγραφή
    7. 7)Ωραια τα περιγραφεις. Θα μπορουσες να βαλεις και τιτλο, ‘’Καλως ηρθατε στο ζουρλομανδυα του ευρω’’.
      Μεταναστες υπαρχουν γιατι υπαρχει το Δουβλινο 1 και 2. Καθως και οι κυνηγοι κεφαλων των ΜΚΟ, των 6 χιλ ευρω, ανα κεφαλι μεταναστη.
      Αξιακη κριση εχουμε οταν ενα ποσοστο 61,31% ΟΧΙ, μετατρεπεται σε ΝΑΙ, και χειροκροτουν απαντες στη Βουλη. Αν αυτοι δεν ειναι λαικιστες, που βαφτιζουν το ψαρι κρεας, τοτε ποιοι ειναι ?
      Να μη χαθει ομως το ευρωπαικο κεκτημενο....

      8)Μεταναστευση εχουμε μεσα στο ευρω. Απο στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ, υπολογιζεται πως εχουν μεταναστευσει πανω απο 500 χιλ. Ελληνες, απο το 2007 μεχρι το 2012. Κυριως πτυχιουχοι νεαρης ηλικιας.
      Αυτο φαινεται και απο τις απογραφες πληθυσμου. Πρωτη φορα που μειωνεται ο πληθυσμος της Ελλαδας, απο το 1970 και υστερα.
      Αλλο ενα σημαδι της εποχης του ευρω.

      9). Απομονωμενος και αποδυναμομενος εισαι τωρα.
      Δες με ποιους μιλας και ποιους επισκεπτεσαι. Ο οριζοντας αου κλεινει μεσα στην ΕΕ. Θελεις να εχεις σχεσεις με τη Ρωσσια, την Κινα, τη Λατ. Αμερικη ? Στο απαγορευουν οι συνθηκες της ΕΕ.
      Μονο με πολυεθνικες και διαφορα καρτελ, και μονο με την μεσολαβηση τριτων, για να πεσει η σχετικη προμηθεια.
      Στις δυσκολες στιγμες του εθνους, κανεις δε σε βοηθησε. Στο Αλβανικο Επος, μονοι μας ειμασταν και μονοι μας πολεμησαμε.
      Το ’21 μονοι μας ελευθερωθηκαμε.
      Οσο το φρονημα του Λαου ειναι υψηλο, δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα.
      Εδω μεχρο κι ο Αντρεας ειπε το ’87, ‘’Βυθισατε το Χορα’’.
      Αν ομως εχουμες Σημιτακους κι Αλεξακους, να λενε ‘’ευχαριστω την κυβερνηση των ΗΠΑ’’, τοτε την κατσαμε τη βαρκα.

      Αυτα ειχα να σου απαντησω φιλε Κανθαρε.
      Σου βαζω και τη συνθηκη της Λισσαβονας, το χαρτη των θεμελιωδων δικαιωματων της ΕΕ. Δες αν ισχυει κατι απ’ αυτα σημερα.
      Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας που στηρίζεται στο κράτος δικαίου. Θεμελιώδεις αξίες της είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, ο σεβασμός και η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια υπέρ της διαφάνειας και της δημοκρατικότητας των θεσμικών της οργάνων.
      Τελος, βαζω κι ενα αποσπασμα της δικης των δωσιλογων, του 1945.
      «Και μόνη η ανάληψις της κυβερνήσεως προς διευκόλυνσιν και υπό τας εντολάς των δυνάμεων κατοχής, αποτελεί τυπικό αδίκημα χωρίς ουδεμία να απαιτείται απόδειξις δόλου»

      Διαγραφή
    8. Νικόλα, οφείλω να σε πληροφορήσω ότι καταβάλλω καθημερινή προσπάθεια για να φέρομαι ως άνθρωπος κι όχι σαν άνθρωπος. Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι αυτή είναι η λύση. Για αυτό και προσπαθώ να το κάνω πράξη.

      Από εκεί και πέρα, το επιχείρημα που χρησιμοποιείς ότι ανεργία έχουμε και με ευρώ μετανάστες έχουμε και με ευρώ, χαμηλά εισοδήματα έχουμε και με ευρώ, διαφθορά έχουμε και με ευρώ, είμαστε απομονωμένοι με ευρώ και τα λοιπά, δεν σημαίνει ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα και, μάλιστα, πολύ χειρότερα από όσο νομίζεις ή φαντάζεσαι. Να θυμάσαι ότι τίποτα δεν είναι τόσο κακό που δεν μπορεί να γίνει χειρότερο. Δεν ξέρω γιατί οι υπερασπιστές του ''ΟΧΙ'' το αγνοούν συνειδητά.

      Όσον αφορά το σχέδιο που αναφέρεις ότι υπήρχε εκ μέρους μας, συγγνώμη, αλλά αν πράγματι υπήρχε σχέδιο θα το υλοποιούσαν. Δεν μιλάω για κατευθυντήριες προτάσεις ή εμπειρία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερες, αλλά για σχέδιο με σάρκα και οστά. Το γεγονός ότι τα σκάτωσαν, έκαναν κωλοτούμπα και από εκεί που έλεγαν όχι στα Μνημόνια υπέγραψαν ένα αισθητά πιο επίπονο Μνημόνιο, δεν σου κάνει εντύπωση; Και για να έχουμε καλό ερώτημα, θα εμπιστευόσουν τον Βαρουφάκη ή τον Λαφαζάνη σε ένα σχέδιο επιστροφής στην δραχμή; Σε παρακαλώ. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης,ο οποίος σε παλαιότερα άρθρα του σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή έγραφε τρις χειρότερες συνέπειες από αυτές που έγραψα εγώ, σε μια κρίση νηφαλιότητας δήλωσε ότι επί της ουσίας δεν υπήρχε σχέδιο κι ο ίδιος ο Τσίπρας είπε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική. Και μπράβο στον Τσίπρα που, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, το αναγνώρισε. Μακάρι να κατάλαβε καλύτερα κάποια πράγματα και να αρχίσει τη δουλειά.

      Τέλος, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι κακώς έχουμε στήσει το ευρώ στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε νόμισμα, αλλά νοοτροπία σκέψης. Και δραχμή να είχαμε ακόμα, πάλι στα ίδια χάλια θα ήμαστε, μπορεί και χειρότερα. Μακάρι ο υπαίτιος κι ο υπεύθυνος να ήταν το ευρώ. Αλλά το να κατηγορούν ορισμένοι το ευρώ τους δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι για την κατάσταση αυτή φταίει το νόμισμα ή οι κακοί Ευρωπαίοι. Νικόλα, πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας και να καταλάβουμε ότι οι πολιτικές που ακολουθούσαμε ως χώρα και οι επιλογές μας ως πολίτες ήταν σε αρκετές περιπτώσεις άστοχες, ανόητες και καταστροφικές.

      Διαγραφή
  11. Οσο δοσιλογικό φιλο-Μερκελικό φασιστικό γερμανοτσολιαδάκι και να είσαι Κανθαρίνιο, οφείλεις να παραδεχτείς οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τη χώρα προς το καλύτερο.
    Με τις κυβερνησεις Νεας Γεροντοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, η χώρα επι 5 χρόνια ήταν σε ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση.
    Με την κυβέρνηση Τσίπρα αντίθετα, μέσα σε 5 μήνες, η χώρα έχει περιέλθει σε ΚΩΜΙΚΗ κατάσταση, και ως γνωστόν, το γέλιο ομορφαίνει τη ζωή.


    ΥΓ: Να αγιάσει το πληκτρολόγιο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Iν αδερ νιουζ, ο Παύλος Χαϊκάλης ανταμείφθηκε για την πολιτική του πυγμή, την ολοκληρωμένη του ιδεολογία, τις αστείρευτες πολιτικές του γνώσεις, την πηγαία του ικανότητα εκθετικού λόγου, και την τύφλα-να-χει-ο-Μακιαβέλι διπλωματική του ευφυία, με την θέση του αναπληρωτή υπουργού εργασίας.
      Ημουν έτοιμος να προτείνω και Σεφερλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλα σκέφτηκα μετά οτι τίποτα δεν μπορεί να λογίζεται ως τρολλάρισμα στη χώρα που έχρισε Υπουργό Παιδείας αυτόν εδώ:
      https://www.youtube.com/watch?v=99lNEDKX-z8
      Κυριολεκτικά, ούτε οι σεναριογράφοι του Idiocracy δεν τα σκεφτήκανε όλα αυτά. Η πικρή αλήθεια είναι οτι η ταινία έπεσε πραγματικά μέσα, αλλα σε λάθος χώρα.

      ΥΓ2: Βλέπω οτι τόσο πολύ τρομοκρατήθηκε η ψυχή σου απο την προπαγανδίστικη τρομολαγνεία των φασιστικών ΜΜΕ (sic), που ξέχασες να ποστάρεις μεταλλιά.
      Λοιπόν, δεν νομίζω οτι εσύ, η πολλοί άλλοι εδώ, ακούνε όπως εγώ, alternative metal/nu-metal/post-grunge, παρόλα αυτά θα ενημερώσω οτι ο απερχόμενος τραγουδιστής των Three Days Grace, μαζί με τον κιθαρίστα των Staind, και άλλα 2 τυπάκια, σύνθεσαν το παρακάτω γκρουπάκι. Τα πρώτα δείγματα γραφής του 1ου τους άλμπουμ μπορώ να πω οτι είναι ικανοποιητικά:

      https://www.youtube.com/watch?v=oHjMH8CN9p4

      Διαγραφή
    2. Άριστη η παρατήρηση σχετικά με τους ''τραγικούς'' και τους ''κωμικούς''.

      Για τον Χαϊκάλη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει τις διάφορες δηλώσεις του και τα ποσταρίσματά του στο twitter, καταλαβαίνει αμέσως τι θα επακολουθήσει.

      Τέλος, ο Ανατολάκης μπορεί να μην ξέρει να μιλάει και μετά από κάθε λέξη να ξεκουράζεται ένα λεπτό, αλλά είναι πιο ήσυχος από διάφορους ανάγωγους πολιτικούς. Και μιλάει και λίγο που είναι καλύτερο από το να μιλάει κάποιος πολύ. Ίσως δουλέψει περισσότερο από όλους σε αυτόν τον θίασο της Κυβέρνησης.

      Υ.Γ. Θα την δω την μπάντα και υπόσχομαι ότι θα επανέλθω με κομματάρες.

      Διαγραφή
  12. Χάρης

    Αντιγράφω από τον Καίσαρη (http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10560&subid=2&pubid=130115463), γιατί δεν γουστάρω να ποστάρω κάτι ως δήθεν δικό μου, ενώ στην πραγματικότητα είναι γράψιμο άλλου:

    [...] Ο ελληνικός λαός νίκησε. [...] Οι αγώνες έπιασαν τόπο. Το υπερήφανο «όχι» σε ποσοστό 61% στο δημοψήφισμα έδωσε δύναμη στον Αλέξιο Τσίπρα να αντέξει στις πιέσεις.

    Οχι των δανειστών στους οποίους πρόθυμα είπε «ναι», αλλά στις ασφυκτικές πιέσεις των παλαιοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξιος Τσίπρας μπορεί σ' ένα ρεσιτάλ μετριοπάθειας να είχε πει «δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού», αλλά η πράξη επιβεβαίωσε το αντίθετο. [...] Ούτε τα 32 «όχι» των Συριζαίων βουλευτών τον κλόνισαν ούτε τα έξι «παρών» ούτε η Τσανάκα που την κοπάνησε. Και δεν ήταν ο μόνος. Μπορεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να διχοτομήθηκε σαν την Κύπρο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι ενωμένος και δυνατός. Και δεν το λέω εγώ αυτό.

    Το είπε ο εραστής της δραχμής Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Συνεχίζουμε μ' έναν ΣΥΡΙΖΑ δυνατό, για να βγούμε από την κρίση». Δεν τα λένε για αστεία αυτά, για να γελάνε μεταξύ τους όταν κατεβάζουν τα κατρούτσα παρέα με τον Φλαμπουράρη. Με τον Δραγασάκη να έχει πει το ακόμα καλύτερο: «Ευχαριστούμε τον Ομπάμα και τους Αμερικανούς για τη βοήθεια στη διαπραγμάτευση». Α λα Κώστας Σημίτης στα Ιμια. Κανονικό ΠΑΣΟΚ δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγη προσπάθεια μέχρι και τον Πάγκαλο θα είχανε περιμαζέψει. Τέτοια μετάλλαξη ούτε στις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Εβλεπες τον Τσίπρα να εξομολογείται στον Πάνο Χαρίτο και νόμιζες ότι άκουγες τον Γιωργάκη και τον Βενιζέλο. Να αναβιώνουν οι ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του '60: «Αμάρτησα για το παιδί μου». Σε ρόλο Μάρθας Βούρτση (φωτό) οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί οικονομικών της χώρας: «Παλέψαμε, προσπαθήσαμε, αλλά έπρεπε να υπογράψουμε για να σωθεί η πατρίδα».

    Είναι μια δύσκολη συμφωνία, αλλά γλιτώσαμε την άτακτη χρεοκοπία. Από τις μαγκιές του «όχι» στα παρακάλια για το «ναι». Για να επιβεβαιωθεί περίτρανα ο διαπρεπής φιλόσοφος και μέλος της Ακαδημίας της Μπάνια Λούκα, Ζωρζ Πιλαλί, ο οποίος είχε αποφανθεί σε ανύποπτο χρόνο, λέγοντας για την «απαίτηση που θα γίνει επαιτεία». Μέσα σε έξι μήνες ξεφτιλίστηκαν οι πάντες και τα πάντα. Ξεφτιλίστηκε κατ' αρχάς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Οι δεσμεύσεις του Τσίπρα για κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Για το αφορολόγητο στις 12.000. Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ολα παραμύθι φούρναρης . Για να ψήσουνε τα κορόιδα τους ψηφοφόρους. Οπως έχει πει ο Ομέρ Βρυώνης, «μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης».

    Ετσι ξεφτιλίστηκαν και οι δήθεν μαγκιές της σκληρής διαπραγμάτευσης. Ξεφτιλίστηκε το υπερήφανο «όχι» του δημοψηφίσματος. Ξεφτιλίστηκε και θα ξεφτιλίζεται για πολύ ακόμα η Οικονομία με τις κλειστές τράπεζες. Ξεφτιλίστηκε η ελπίδα της Αριστεράς. Με τη δήθεν Αριστερά. Αυτό το συνονθύλευμα των πρώην ΠΑΣΟΚων και διαφόρων τυχοδιωκτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάρτη τους: Και να ψηφίζουν «όχι» και «παρών» και να παραμένουν υπουργοί και βουλευτές. Και το πολιτικό τους μέλλον να εξασφαλίσουν με το «όχι» αλλά και το πολιτικό παρόν παραμένοντας στην κυβέρνηση.

    //Αυτό ακριβώς το τελευταίο κρατάω: "Και το πολιτικό τους μέλλον να εξασφαλίσουν με το «όχι» αλλά και το πολιτικό παρόν παραμένοντας στην κυβέρνηση". Για τέτοια παλιοτόμαρα μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης

      Συνεχίζει ο Καίσαρης:

      Τα αριστερά νοµοσχέδια θα τα ψηφίζει στη Βουλή ο άρτιος ΣΥΡΙΖΑ µε τους ΑΝ.ΕΛ.

      ΙΔΟΥ, λοιπόν, που η ιστορία επαναλαµβάνεται. Ο µοναδικός και ανεπανάληπτος Vice President του Εδεσσαϊκού, Θωµάς Μάτσιος, να αντιγράφει τον Τραµπάκουλα του Χάρρυ Κλυνν. Σ' εκείνο τον συγκλονιστικό µονόλογο «θέλαµε, δεν θέλανε κι όταν αυτοί θέλανε, δεν θέλαµε εµείς». Στο ίδιο ακριβώς µοτίβο ο εραστής της δραχµής Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οι δηλώσεις του µετά το πέρας της ιστορικής ψηφοφορίας για την κύρωση της συµφωνίας µε τους δανειστές µετέτρεψαν το περιστύλιο της Βουλής σε Δελφινάριο. Αφού δηλαδή είχε ψηφίσει προηγούµενα «όχι», διευκρίνισε: «Στηρίζουµε την κυβέρνηση. Στηρίζουµε δυνατά την κυβέρνηση. Για να εφαρµόσουµε το πρόγραµµά µας. Στηρίζουµε τον πρωθυπουργό. Δεν στηρίζουµε το µνηµόνιο. Δεν θέλουµε εκλογές. Εχουµε δυνατή κυβέρνηση». Το ξαναλέµε για να µη γίνει καµιά παρεξήγηση. Ούτε για νούµερο στο Δελφινάριο πρόκειται ούτε για ρεπορτάζ στο Δροµοκαΐτειο. Υπουργός της κυβέρνησης έριξε τον Τραµπάκουλα και τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού στο καναβάτσο. Ηξεις, αφήξεις, πασαλιψατέρ. Συµπέρασµα: Από τούδε και στο εξής τα αριστερά νοµοσχέδια θα τα ψηφίζει στη Βουλή ο άρτιος ΣΥΡΙΖΑ µε τους ΑΝ.ΕΛ. Τα µνηµονιακά νοµοσχέδια ο µισός ΣΥΡΙΖΑ µε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ποτάµι.

      //Και τέλος, ο Καίσαρης περιγράφει καλύτερα από 'μένα τον σουρεαλισμό της ελληνικής πολτικάντικης (την οποία δεν καταδέχομαι να αποκαλέσω "πολιτική") σκηνής:

      Με δεδοµένο ότι όλοι λένε ψέµατα, όταν κατηγορούν τους άλλους λένε αλήθεια

      ΚΑΙ ποια είναι η πλάκα; Τους άκουγες να µιλάνε στη Βουλή και όλοι είχαν δίκιο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης που είπε για «τυχοδιώκτες-λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ και για συνωµότες της δραχµής». Μέχρι και ο Φριτέζας της Siemens, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που καµάρωνε ότι «εγώ έδωσα αγώνα ενάντια στα ρουσφέτια». Να διώξει δηλαδή από το δηµόσιο αυτούς που έχει διορίσει η αδερφή του. Αυτοί που είχε διορίσει ο πατέρας του, είτε έχουν βγει στη σύνταξη είτε έχουν µόνιµη κατοικία σε τόπο χλοερό, δίπλα στα κυπαρίσσια. Δίκιο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή Πανταλήθειας, ότι «κατέρρευσε ο µύθος των αντιµνηµονιακών». Κάποιοι µάλιστα έκαναν και ρεκόρ. Οπως ο Κουρουµπλής και η Τζάκρη. Που φύγανε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν µπορούσανε να ψηφίζουν άλλα σοσιαλιστικά µνηµόνια και πήγανε στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίζουνε τα αριστερά µνηµόνια. Δίκιο είχε κι ο Μεϊµαράκης. Οταν είπε του Τσίπρα «και µας ζητάνε να ψηφίσουµε τη συµφωνία, που αν δεν ήµασταν εµείς, δεν θα πέρναγε, και µας βρίζετε κι από πάνω». Δίκιο είχε και η Ζωή που αν έριχνε και κανένα δάκρυ θα γινότανε ακόµα πιο πειστική. Οταν µίλησε για τους νεκρούς από τα µαγκάλια και κάθε µωρό που γεννιέται µε 32,5 χιλιάδες ευρώ χρέος. Πώς γίνεται, σου λέει, εµείς σαν αριστεροί να κάνουµε τα ίδια και χειρότερα µε τους δεξιούς. Ολοι έχουν δίκιο. Με δεδοµένο ότι όλοι λένε ψέµατα, όταν κατηγορούν τους άλλους λένε αλήθεια. Μέχρι και ο Αδωνις Γεωργιάδης δικαιώθηκε όταν έλεγε για τους παλαβούς του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    2. Χάρη, τον διαβάζω τον Καίσαρη. Και δυστυχώς νομίζω ότι σε πάρα πολλά από αυτά που γράφει έχει δίκιο.

      Διαγραφή
  13. καλησπέρα σκαθάρι. ορίστε το είπε μόλις τώρα ο άνθρωπος. δεν επρόκειτο να σκίσει μνημόνια. εμάς θα σκίσει. και δεν είναι μόνος του. είναι σαφές. ποιος τον νουθετεί δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε μου είσαι άψογος
    με την ανάλυση σου
    ένας και γω απ΄ τους πολλούς
    που συμφωνούν μαζί σου.

    Τα πράγματα χειρότερα
    πιστεύω πως θα γίνουν,
    εχθροί παντού τριγύρω μας
    λένε δεν μας αφήνουν

    Αν δεν αλλάξουνε μυαλό
    μαζί να προσπαθήσουν
    στ΄΄ αποκαϊδια σύντομα
    όλοι τους θα καθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζητώ συγγνώμη για την αργοπορία ανταπόκρισης!

    Summertime Blues, το σίγουρο είναι ότι κάτι θα σκίσει.

    Γεια σου, Φάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...