Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Επική υπέρβαση

Τι παιχνίδι, άραγε, περιμένεις να παρακολουθήσεις, όταν το heavy favourite σκοράρει στο πρώτο, μόλις, λεπτό του αγώνα; Και πώς να αντιδράσει ο Α.Π.Ο.Ε.Λ.; Τι να κάνει; Έφαγε το γκολ και η άμεση αντίδραση της ομάδας του Δώνη (φώτο) ήταν να αμυνθεί πίσω από σέντρα και μπάλα με τρεις γραμμές άμυνας. Μπορεί κανείς να προβεί σε οποιαδήποτε κατηγορία; Όχι, βέβαια. Εξάλλου, όταν βλέπεις αυτήν την ποδοσφαιρική απάτη, τον Λούκας Μόουρα, να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με αντίπαλο ένα άβγαλτο αριστερό μπακ, δεν μπορείς να σχολιάσεις το παιχνίδι.


Μήπως μπορείς να σχολιάσεις το παιχνίδι στο Τορίνο; Κάπως περισσότερο. Αν και δεν θέλω να αναφερθώ σε τακτική, αλλά σε ορισμένες λεπτομέρειες. Βλέπεις, λοιπόν, τον Μπουφόν, σε μια εύκολη ομολογουμένως φάση, αντί να μπλοκάρει την μπάλα, να την διώχνει σε κόρνερ. Το αποτέλεσμα; Γκολ από τον Μποτία και ισοφάριση από τον Ολυμπιακό. Μου θύμισε ένα ματς της Α.Ε.Κ. στο οποίο ο Μανωλάς, ο θείος του Έλληνα Μπεκενμπάουερ, όντας πιεζόμενος, αντί να διώξει την μπάλα πλάγιο άουτ, προτίμησε για κάποιον λόγο που μόνο ο ίδιος ξέρει να την πετάξει κόρνερ. Και μόλις έγινε η εκτέλεση, παίρνει κεφαλιά ο αντίπαλος και την καρφώνει στα δίχτυα του Μήνου. Με την κάμερα να κάνει κοντινό στον Μανωλά ο οποίος έχει πάρει μια φάτσα του στυλ «έκανα μαλακία». Παρόμοια φάτσα πήρε κι ο Μπουφόν.

Το ποδόσφαιρο, πάντως, δεν ερμηνεύεται πάντα με τη λογική. Για αυτό κι εγώ ευθαρσώς δηλώνω ότι η πορεία του Ολυμπιακού στο τσου λου συνιστά κάτι παράλογο. Όχι, δεν θα αποθεώσω την ήττα από την Γιουβέντους -από πότε πανηγυρίζουμε όταν χάνουμε;-, αλλά θα δηλώσω ευθαρσώς ότι στην Ευρώπη, όπου επικρατούν συνθήκες υψηλής πίεσης, έντασης και επικινδυνότητας, το να αγωνίζεσαι με εννιά παίχτες, με καλύτερο παίχτη τον τερματοφύλακα και με τον διαιτητή να κόβει το καρπούζι στην μέση, και παρόλα αυτά να έχεις μαζέψει έξι βαθμούς, συνιστά υπέρβαση. Επική υπέρβαση.

Υ.Γ.1 Όταν στην Βουλή έχουν μαζευτεί άνθρωποι -και «άνθρωποι»- χωρίς παιδεία, γνώση και ήθος, γιατί απορούμε με αυτά που λέγονται και γίνονται στις συνεδριάσεις; Και γιατί παραξενευόμαστε με αυτά που βλέπουμε στην κοινωνία;

Υ.Γ.2...

3 σχόλια:

  1. Ε,εμ...καλημέρα καλό μου...ε,κοίτα τώρα το γι α τί ο ποδοσφαιριστής, που λές έριξε τη μπάλα στα δύκτια και με κόρνερ, αν τί να το κάνει με κάποιον άλλον, τρόπο...ε, α υτό το ξέρει ο ίδιος..πιθανόν να ήταν, κουρασμένος να είχε χάσει, την φόρμα του αγχωμένος, πολλάαα παίζουν και μετά από έναν πολύ-ωρο, αγώνα με τρία? ημίχρονα στα οποία, σε ό-λη τους τη διάρκεια δ εν κάνει τίποτε άλλο, από το να τρέχει πάνω-κάτω στο γήπεδο, να κλοτσάει διαρκώς μια μπάλα να προσπαθεί να μαρκάρει, τους άλλους συναδέλφους του (της αντίπαλης ομάδας), να προσπαθεί να βάλει διαρκώς γκόλ...κλπ,κλπ..ε, λογικό είναι να 'μπλοκάρει' κάποια στιγμή, και το σώμα του και το μυαλό του, και να κάνει άλλα' ντ' άλλων! και το ποδόσφαιρο, μια δουλειά είναι καλό μου..και πο-λύ κουραστική μάλιστα...ε,λογικό είναι να 'κουραστεί' κάποιος και να κάνει και λάθη κάποτε κ αι εκεί...όπως και σε ό-λες τις άλλες δουλειές...ε,εμ...τώρα όσο για τη συμπεριφορά των πολιτικών μ έ σα στη βουλή, (ε,α ς μη το σχολιάσω, καλύτερα οκ?) πάντως έχεις δίκιο ότι είναι εντελώς, απα-ρά-δε-κτη...έως και ανεκδιήγητη ίσως κάποτε? και μιλάω τώρα και για παλαιότερες εποχές, από τη δική μας (καθότι είχαν υπάρξει, και σε παλαιότερες εποχές βουλευτές και πολιτικοί οι οποίοι, είχαν απα-ρά-δε-κτη συμπεριφορά,μέσα στη βουλη (βλ.Ε. Γιαννόπουλος) κι άλλοι...παλιότερα.....ε,εμ...την...πρωτιά στην εποχή μας, όμως πιστέυω κατέχουν οι χρυσαυγίτες?....μάλλον καθότι δ εν νομίζω να υπάρχουν ά λλοι μέσα, στη βουλή με χειρότερη και πιο ζωόδη συμπεριφορά...πάντως έχεις, απόλυτο δίκιο ότι ό-λα ξεκινάνε,α πό ε κεί και μετά, 'εξαπλώνονται' και σε ό-λη την κοινωνία..οκ? καθότι α υτοί υποτίθεται, ότι είναι η...βιτρίνα της κοινωνίας μας?, και ότι θα'πρεπε α υτοί καταρχήν να δίνουν το καλό παρά-δειγμα πρωτίστως στις 'διά-πρωσόπικές' τους σχέσεις, α πό ε κεί μέσα καταρχήν...εάν α υτοί έχουν κάκιστη συμπεριφορά μέσα στη βουλή, κα ι μ ε τα ξύ τους, οκ? ε, μετά οι πολίτες τι παρά-δειγμα θα πάρουν? και τι θα κάνουν και οι ίδιοι? α φ ού βλέπουν ζωντανά, τι γίνεται εκεί μέσα?...από τους δέκτες των τηλεοράσεών τους?...ε,λογικό είναι πιστέυω...αυτό που βλέπουν οι πολίτες α πό α υτούς α υτό κάνουν, κι α υτοί μετά...πάντως έχεις δίκιο κι α υτό είναι κάτι, που δ εν τους τιμά και καθόλου, πιστέυω να δίνουν α υτή την απαίσια εικόνα, στο λαό τους..και να τον εξωθούν μέσα από, τις όποιες πράξεις τους να κάνει κι ο λαός, τους τα ίδια...ωραίο το ποστάκι σου πάντως...καλημέρες και πάλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Κάνθαρε, το λέω από την αρχή ότι ο Lucas Moura της Paris Saint-Germain είναι ένας ζογκλέρ που δεν μπορεί ούτε να πασάρει σωστά, ούτε να σουτάρει επιτυχώς. Ακόμα και στο Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα που τους πέρναγε όλους σαν τον Pelè και τον Maradona (με δεδομένο ότι στην Βραζιλία τα σωστά μαρκαρίσματα δεν υπάρχουν ούτε για αστείο), δεν είχε ποτέ καλές επιλογές στην τελική του προσπάθεια. Αν δεις video με highlights του παίκτη στο youtube, θα καταλάβεις τί εννοώ.

    Ο Michel με έχει τρελάνει εδώ και 2 χρόνια. Ο Ολυμπιακός του Valverde έπαιζε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, επιθετικό ποδόσφαιρο, τέλος πάντων συγκεκριμένα πράματα. Ο Michel πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί τρόπο παιχνιδιού έχει φέρει στον γαύρο. Μου μοιάζει με κουτουρού, με ό,τι να'ναι. Αδυνατώ να κατανοήσω πώς πέρυσι παραλίγο να πάει στους 8 του Champions League με τον Μανιάτη και τον N'Dinga στο κέντρο, και πώς στα κομμάτια παίζοντας φέτος χωρίς κεντρικούς αμυντικούς και επιθετικούς της προκοπής (συν το ότι παίζει σε τέτοια παιχνίδια με 9 ή 10 κανονικούς παίκτες στην 11άδα) νίκησε εντός έδρας Atletico Madrid και Juventus (προφανώς με κορυφαίο παίκτη τον Roberto). Βέβαια έχασε στο Malmo με κάτω τα χέρια και στο Torino αυτοκτόνησε γιατί ενώ ακόμα οι παίκτες πανηγύριζαν το 1-2, Pirlo και σία τους κάρφωσαν στο καπάκι 2 γκολάκια στο πατ κιουτ. Με τον Michel όλα τα περιμένω, ακόμα και να νικήσει ο Ολυμπιακός στο Vicente Calderon. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου, Άθη!

    Χάρη, κι όμως, ο Μόουρα έπαιξε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι καλά. Κι όχι με αντίπαλο της πλάκας, αλλά την Μαρσέιγ του Μπιέλσα. Ήθελα να γράψω για αυτό το παιχνίδι, καθώς έβριθε τακτικών συγκινήσεων, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα. Για τον Μίτσελ, θα προσπαθήσω να ετοιμάσω ένα άρθρο το βραδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...