Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η παράγκα του Πλατινί

Ο Πλατινί δεν έχει στοχοποιήσει μόνο τον Ολυμπιακό. Όχι, βέβαια. Με τις φήμες να υποδηλώνουν ότι, όσο ζει ο Μισέλ, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ σε τελικό τσου λου. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο Μαρινάκης και οι φίλοι του Τάκη του Τσουκαλά που λατρεύει να μισεί ο Γάλλος Πρόεδρος. Η παράγκα του Πλατινί έχει στηθεί για να μην επιτρέψει επ΄ουδενί στις ελληνικές ομάδες να σηκώσουν κεφάλι. Για παράδειγμα, δεν δίνει αδειοδότηση στον Παναθηναϊκό για να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τον Αλαφούζο να αναγκάζεται και να υποχρεώνεται να πηγαίνει στην Νιόν, μην υπολογίζοντας χρήμα και χρόνο. Όμως, ας φανούμε ρεαλιστές: μπροστά σε τέτοιες κατάφωρες αδικίες δεν επιτρέπονται τσιγγουνιές. Ούτε μπορεί να λυθεί το ζήτημα με ένα tweet. Ας όψεται αυτός ο κακούργος ο Πλατινί και η ανθελληνική του συμπεριφορά. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για αντίποινα από το Euro 2004. Άλλοι λένε ότι προμοτάρει γαλλικές ομάδες, όπως συνέβη στο πρόσφατο ματς του Ολυμπιακού με την Παρί. Όποιος και να είναι ο λόγος, τέτοιο μένος από τον Πλατινί μόνο ως ανεξήγητο μπορεί να εξηγηθεί.


Ο Π.Α.Ο.Κ., λοιπόν, δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτό έλειπε. Είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο η αρμάδα του Ιβάν του Σαββίδη να συνιστά εμπόδιο στα σχέδια του Πλατινί για world domination. Πώς ήταν ο Pinky με τον Brain (φώτο); Κάπως έτσι. Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ. έχει κάνει λόγο για τελικό τσου λου, πρωταθλήματα και κύπελλα. Ο Λαζάρ, πάντως, φάνηκε πιο ολιγαρκής. Πιο ρεαλιστής, θα μπορούσε να πει κανείς. Δεν δήλωσε τίποτα για τσου λου, παρά μόνο για τελικούς πρώην Ουέφα. Πολύ εφικτός στόχος. Τέτοια ακούει ο Πλατινί και τρέμει στην ιδέα ότι στον προσεχή τελικό του Europa League θα γεμίσει το γήπεδο από Π.Α.Ο.Κ.τσήδες. Από περήφανους Μακεδονομάχους. Επομένως, μην έχοντας άλλη λύση, προσπαθεί να κοντράρει την εκτόξευση του Π.Α.Ο.Κ. με αθέμιτα μέσα. Ποια είναι αυτά; Πολύ απλά, απλούστατα, ακολουθεί τον κανονισμό.

Ο Π.Α.Ο.Κ., βλέπετε, και η κάθε ελληνική ομάδα, μηδενός εξαιρουμένης, ο οποίος είναι γαλουχημένος σε αυτό το υποανάπτυκτο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα, θεώρησε ότι η κουτοπονηριά υπερβαίνει την εξυπνάδα των φλώρων (sic!) Ευρωπαίων. Δήθεν, πάνω από όλους. Και όλα. Ένα είδος über alles, δηλαδή. Έστω και πλασματικό. Διότι αυτή η κουτοπονηριά, αυτή η προσπάθεια να ξεγελάσεις τους αρμόδιους της Ουέφα, οι οποία είχαν το θράσος να τιμωρήσουν την Τούμπα, δεν οδηγεί πουθενά. Αδιέξοδο. Dead end. Εκτός αν ο δρόμος του ερασιτεχνισμού θεωρείται ευρωπαϊκή καταξίωση. Τότε ο Π.Α.Ο.Κ. θα έπρεπε να διάγει πορεία πρωταθλητισμού στο Champions League τους ερασιτεχνισμού, της κουτοπονηριάς και της μιζέριας. Κάθε χρόνο, μαζί με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, πρωταθλητής θα έβγαινε. Υπόθεση για έναν ρόλο. Το χειρότερο, λοιπόν, δεν είναι ότι πήγε να ξεγελάσει τους ιθύνοντες της Ουέφα, βάζοντας συνειδητά στην τιμωρημένη Τούμπα υπεράριθμους οπαδούς στο ματς με την Σάλκε, αλλά το ότι θεώρησε δεδομένο ότι δεν θα συμβεί τίποτα απολύτως. Το παραμικρό. Κι όμως, αυτή η ομάδα που τα βάζει με όλους και με όλα, που ο Πρόεδρός της βρίσκεται σε ανοιχτή συνομιλία με τον Πούτιν και έχει τον Σαμαρά να κάθεται με το ένα πόδι στη γωνία, που έχει προτάξει τα στήθη της έναντι του κράτους των Αθηνών, τολμάει να τα βάλει και με την παράγκα του Πλατίνι. Δεν παίζει ρόλο που κατάφερε εκ νέου να τιμωρηθεί σε ματς κεκλεισμένων των θυρών. Η αδικία είναι καταφανέστατη. Το να βλέπεις τον Κάτσε με μπλούζα του U.C.K. και σηκωμένους αντίχειρες, αντέχεται. Νταξ, γκρινιάζεις λίγο στην αρχή, αλλά μετά το καταπίνεις. Το να σε τιμωρεί η Ουέφα επειδή δεν σεβάστηκες τον κανονισμό, δεν υποφέρεται. Είναι από τα άγραφα. Και δεν καταπίνεται με τίποτα. Ενώπιον τέτοιων καταστάσεων δεν χωράνε συναισθηματισμοί και χρονοτριβές. Να είστε σίγουροι ότι, με την πολύτιμη συνδρομή των δημοσιογράφων της Σαλονίκης, ο Π.Α.Ο.Κ. θα βρει το δίκιο του και θα λάμψει η αλήθεια.

Υ.Γ.1 Στην αρχή είχαμε τη σύγκριση μεταξύ Φετφατζίδη και Χατζηπαναγή. Μετά προέκυψε η σύγκριση Διαμαντίδη - Γκάλη. Έπειτα, ακούσαμε ότι ο Μήτρογλου κι ο Ιμπραΐμοβιτς είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Και το τελευταίο χτύπημα ακούει στη σύγκριση Σπανούλη - Πάρκερ. Ρε παιδιά, είπαμε να πούμε καμιά μαλακία, αλλά κάποιοι το έχουν ξεφτιλίσει. Κατανοώ ότι ορισμένοι δεν έχουν τι να γράψουν ή επιθυμούν να προκαλέσουν το κοινό με τις αστοχίες τους, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση οφείλω να τους ενημερώσω ότι έχουν επιλέξει λάθος επάγγελμα.

Υ.Γ.2 Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν τον Άρη ως ένα εκ των φαβορί για υποβιβασμό. Μπα, κάποιο λάθος θα έχει γίνει...

Υ.Γ.3 Πόσο παιχταράς είναι ο Ιμπαγάσα;

Υ.Γ.4 Ο Κουρτουά, ο Βέλγος τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης, δήλωσε ότι περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία το ματς με τη Ρεάλ. Το ίδιο κι εγώ.

Υ.Γ.5 Αύριο, ημέρα Παρασκευή, που έχω μουντιάλιτο 8x8, θα ακούσω πριν τον αγώνα 2-3 φορές το συγκεκριμένο τραγούδι -επιστέγασμα ενός κορυφαίου album- για να πάρω τα πάνω μου. Οι αντίπαλοι έχουν ήδη χάσει και δεν το ξέρουν!

I know you like it hot, Love to writhe and sweat, You think that this feels good, You ain't felt nothin' yet...We'll rise inside ya till the power splits your head, We're gonna rock ya till your metal hunger's fed... 

4 σχόλια:

  1. Θα πει ποτέ ο Αρειανός καλή κουβέντα για τον ΠΑΟΚ; Αλλά δεν έχει ανάγκη η μοναδική ομάδα της πόλης. Ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία, δεν είναι χάιντε-χάιντε! Και δεν υπακούει στους κανόνες, ορίζει τους κανόνες.

    Παρεμπιπτόντως, ο αντίπαλος των νέων κεκλεισμένων θυρών είναι Οβραίος. Τυχαίο; ΔΝΤ (δε νομίζω Τάκη).

    Μπαλάρα έπαιξε σου λέει η Πανάθα στο 1ο ημιχρόνιο με τον Έργο. Πρέπει να ψάξω για καινούργια τηλεόραση χάι ντεφινίσο, γιατί τέτοια πράγματα δεν είδα. Ή να περάσω από οφθαλμίατρο, που κοστίζει και λιγότερο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά έχω πει καλές κουβέντες για τον ΠΑΟΚ, αλλά με την τιμωρία που δέχτηκε τα ήθελε ο κώλος του. Απίστευτα πράγματα. Ή μάλλον πιστευτά με απίστευτο τρόπο.

    Να πάρεις την τηλεοράση με τις υψηλές αναλύσεις. Κι αν δεις διαφορά, ενημέρωσέ με. Οφθαλμίατρο μην πας. Υπάρχει άλλη λύση. Θα σου πω τι έκανε ένας γνωστός μου. Άρχισε αυστηρώς χορτοφαγική δίαιτα και ισχυρίζεται ότι μετά από έναν χρόνο άσκησης της συγκεκριμένης δίαιτας, του έπεσε η μυωπία 1,5 βαθμό σε κάθε μάτι!!! Ξεκίνα κι εσύ και που ξέρεις; Μπορεί να δεις την μπαλάρα που ισχυρίζονται ορισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι λίγα κάνει, ο Πλατινί.
    Σκούπα θα έπρεπε να πάρει να συμμαζέψει τους προεδράρες που επειδή εχουν λεφτά [ή κέρδισαν λεφτά απο ΟΥΕΦΑ] συμπεριφέρονται ως Νέρωνες να πω, ως αλαζόνες και υπερφίαλοι να πω, δεν ξερω πώς να πώ.
    Αστειεύεσαι ασφαλώς, δεν υπάρχει καμμία "παράγκα πλατινί", οι παράγκες ειναι για μαρινάκηδες και μητρόπουλους, σπάθες κλπ. Επίτηδες με μικρό το πρώτο γράμμα του ονόματός τους.
    Εγινε ολόκληση συζήτηση για το αν τι και πως, γιατί και διότι αφού, που θα γίνουν 16 οι ομάδες της αυτοαποκαλούμενης "Σούπερ"-Λίγκ.
    Οποιος πιστεύει οτι ειναι και σούπερ, ας ξυπνήσει :))
    Εδω όλοι θέλουν να'ναι πρώτοι στο χωριό και κάνουν κουμάντα χωρίς ουέφες και πλατινήδες Εμ.

    Οι μΠΑΟΚτσήδες τείνουν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Δεν εχω ξεχάσει τι κάνανε σε εναν αγώνα μπάσκετ που διακόπηκε ο αγώνας.
    Αν θεωρείται "θρησκεία" ενας αθλητικός σύλλογος, τότε δεν μπορώ παρα να θυμηθώ τι πράγματα έχουν συμβεί στην ανθρωπότητα εξ αιτίας θρησκευτικών πολέμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζονάκο, το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι κάτω του μετρίου. Πρόκειται για λίγκα πολύ χαμηλής ταχύτητας. Δεν μιλάω μόνο για θέαμα, καθώς το να βλέπεις τους παίχτες να μην μπορούν να κάνουν κοντρόλ δεν είναι κι ότι καλύτερο, αλλά για υποδομές, αθλητική δικαιοσύνη και, κυρίως, συμπεριφορές. Όλοι οι Πρόεδροι και οι παράγοντες των ελληνικών ομάδων πρέπει να πάνε να σπουδάσουν σε κάποια σχολή παραγόντων. Το ίδιο, κι ακόμα περισσότερο, ισχύει για τους οπαδούς. Όλων των ελληνικών ομάδων και κυρίως των πέντε -ντεμέκ- μεγάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...