Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στοπ στους προπονητές

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει η πίεση αυτή για το 7ο πρωτάθλημα. Υπάρχει ψύχωση και δεν εξελίσσεται καλά για μένα και την ομάδα. Η ομάδα θα είναι πρώτη εφόσον αξίζει να είναι πρώτη. Είσαι πρωταθλητής εφόσον το αξίζεις και παρουσιάζεσαι καλύτερος στο γήπεδο από τον αντίπαλο». Τάδε έφη Σρέτσκο Κάτανετς. Όλοι ξέρουμε ποια ήταν η μοίρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από τότε έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια. Τι άλλαξε; Η άποψη, την οποία κατέρριψε ο Μαρινάκης με την απόλυση του Ζαρντίμ, ότι το μόνο που στηρίζουν τον προπονητή είναι τα αποτελέσματα.  Πρέπει να τον στηρίζει, βλέπετε, και η ορθότητα του εταιρικού πλάνου. Όχι η παράνοια αυτού.

Αυτά ως προς την εισαγωγή. Ξεκινάμε, λοιπόν, από ορισμένες δηλώσεις του Ζαρντίμ, με αφορμή τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, που έλαβαν μέρος στην Πορτογαλία: «Ο δικός μας στόχος είναι να παίζουμε για να κερδίζουμε και να προσφέρουμε καλό θέαμα. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να το καταφέρουμε γιατί παίζεις κόντρα σε αντιπάλους οι οποίοι αμύνονται με έντεκα ποδοσφαιριστές. Κλείνονται στα μετόπισθεν και δεν μας αφήνουν χώρο. Είναι πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε το παιχνίδι μας». Μα, ο ρόλος του προπονητή, αγαπητέ Ζαρντίμ, είναι να λύνει τους τακτικούς γρίφους του αντιπάλου και, παράλληλα, να δημιουργεί τους δικούς του. Ο Πορτογάλος, όμως, έχει και ορισμένα ελαφρυντικά.



Πρώτον, αμφιβάλλω ότι η διοίκηση του είπε να έχει ως άμεση προτεραιότητα το θέαμα. Δεν νομίζω, δηλαδή, να πήγε κάποιος από την διοίκηση, π.χ. ο κυρ Σάββας, και να είπε στον Ζαρντίμ: «Παίξε μπαλάρα και ας μην πάρουμε το πρωτάθλημα. Και να το χάσουμε, δεν πειράζει». Αντίθετα, είναι σίγουρο ότι του ζήτησαν το πρωτάθλημα και σχεδόν βέβαιο ότι επιζητούν να σπάσουν όσα περισσότερα ρεκόρ μπορούν (π.χ. να το πάρουν αήττητοι). Δεύτερον, είχαμε πει ότι ο Πορτογάλος θεωρείται, αισθάνεται και μάλλον είναι αιχμάλωτος του Βαλβέρδε. Όμως, δεν φταίει εκείνος για αυτό το πράγμα. Η διοίκηση τον επέλεξε ως αντικαταστάτη του Ισπανού. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τον παρουσίασε δημόσια ως ένα hot όνομα που έβριθε παρόμοιας φιλοσοφίας με τον Βαλβέρδε. Και, μέσω των οπαδικών δημοσιογράφων που περνάνε την ανεπίσημη γραμμή της διοίκησης, απαιτούσαν να παρουσιάσει στο χόρτο συγκεκριμένα πράγματα. Ο Ζαρντίμ, όμως, δεν ήταν Βαλβέρδε: το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας του προκατόχου του, δηλαδή αυτή η ξεκάθαρη υπεροχή έναντι του αντιπάλου, αντικαταστάθηκε, όπως λένε, από βαθμοθηρία. Είναι πράγματι έτσι; Το τρίτο σημείο δίνει ψήγματα της αλήθειας. Κι αυτή υποδηλώνει ότι, πλην της φιλοσοφίας του Βαλβέρδε, δεν είχε και τους ίδιους παίχτες. Για αυτό έδειχνε ανασφαλής· έδειχνε κολλημένος με μια μόνιμη εντεκάδα. Για αυτό έδωσε έμφαση στη φυσική κατάσταση και πόνταρε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, στα στημένα.

Είχε διαπιστώσει ότι ο αντίπαλος κλείνεται υπερβολικά και ότι συρρίκνωνε τις γραμμές του κάθετα και οριζόντια. Είχε αντιληφθεί -μέσω των προπονήσεων, στις οποίες δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει- ότι οι παίχτες της μεσαίας γραμμής (Μοντέστο και Μανιάτης) δεν έχουν δημιουργικές αρετές και έφεση για κάθετο παιχνίδι -εξαιρείται ο Ιμπαγάσα. Για αυτό και προτιμούσε να κάνει παιχνίδι από τις πλευρές -κυρίως με τον Αμπτούν- κι όχι από τον άξονα. Βέβαια, αρκετοί τον κατηγορούν ότι χαράμιζε τον Μασάδο στον ασβέστη, δεν έκανε rotation, δεν έδινε ευκαιρίες σε νέα παιδιά και όποτε τα έβλεπε σκούρα πετούσε στο χόρτο, υπό μορφή πανικού, Τζιμπούρ, Μήτρογλου και Πάντελιτς. Για όλα αυτά, βέβαια, υπάρχουν και εξηγήσεις -αλλά, όπως είναι αναμενόμενο, τέτοιου είδους εξηγήσεις δεν αρέσουν στον απαιτητικό κόσμο. Για παράδειγμα, τον Μασάδο, ο οποίος ''έπρεπε να παίζει'', τον έβαζε στην πτέρυγα, διότι ήθελε να αγωνίζεται πάντα με δυο κόφτες για να προστατεύσει το μηδέν -η διοίκηση που επέλεξε τον προπονητή, όμως, δεν έπρεπε να γνωρίζει από πριν την αγωνιστική του φιλοσοφία και τον τρόπο που στήνει την ομάδα; Επίσης, όταν το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος με το σκορ να είναι ισόπαλο, ήταν απολύτως λογικό να φορτώνει την αντίπαλη περιοχή με επιθετικούς και κορμιά, από την στιγμή που το τόπι είχε κατασκηνώσει στο τερέν του αντιπάλου και η ομάδα είχε δουλέψει στα στημένα. Τι είδους παίχτες θα έβαζε; Αμυντικούς και τερματοφύλακες; Πάντως, θα μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα το ρόστερ και να δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε ορισμένους παίχτες -αν και επαναλαμβάνω ότι στις προπονήσεις δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται.

Και φτάνουμε στον επίλογο. Ξεχνάμε πολλές φορές ότι ο Ζαρντίμ είναι Πορτογάλος. Και οι Πορτογάλοι προπονητές έχουν συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ. Στην χώρα μας, για παράδειγμα, έχει περάσει ο Καρβιαλιάλ, ο Μασάδο, ο Φερέιρα, ο Πεσέιρο κι ο Σάντος. Ποιο είναι το κοινό σημείο όλων αυτών των προπονητών; Ότι ποτέ δεν μπόρεσαν να πείσουν το κοινό για το εγχείρημά τους. Ακόμα κι ο Σάντος έφτυσε αίμα για να γίνει αποδεκτός -αν και στην περίπτωσή του επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες (π.χ. επικοινωνιακός μανδύας δημοσιογράφων). Για τους Πορτογάλους, λοιπόν, δεν υπάρχει θέαμα, αλλά σκοπιμότητα (π.χ. κρατάω το μηδέν και ψάχνω το γκολ με κάθε πιθανό τρόπο). Στο πορτογαλικό πρωτάθλημα αυτό ισχύει. Στο πρόσφατο Euro, ο προπονητής της Πορτογαλίας, Πάουλο Μπέντο, ο οποίος είχε μετατρέψει τον Μουτίνιο σε ανασταλτικό μέσο και είχε αναθέσει την ανάπτυξη στον Μεϊρέλες, από την άμυνα ξεκινούσε. Ακόμα κι ο Μουρίνιο έχει λειτουργήσει καθ' αυτόν τον τρόπο και μάλιστα χωρίς ενοχές ή ντροπές -ποιος ξεχνάει τον ημιτελικό απέναντι στην Μπάρτσα; Προσοχή: δεν τους προσάπτω κάποια κατηγορία π.χ. κακοποίηση ποδοσφαίρου, ασχετοσύνη ή λανθασμένη αγωνιστική φιλοσοφία. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι επαγγελματίες που προσπαθούν για το καλύτερο. Απλά οι αντιλήψεις τους διαφέρουν από εκείνες του -συχνά παράλογα απαιτητικού- κόσμου. Και, φυσικά, διαφέρουν από τα θέλω των διοικήσεων που δεν επιθυμούν να δυσαρεστήσουν το κοινό τους. Και ειδικά τους οργανωμένους. Εκτός αν ο Μαρινάκης κι ο κόσμος του Ολυμπιακού θεωρούν ότι ο προπονητής της ομάδας είναι rag doll. Από τους Aerosmith.


Υ.Γ.1 «Το πιο ανησυχητικό είναι ότι με τον Ολυμπιακό του χρόνου να εισπράττει τα χρήματα συμμετοχής στον Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν εμφανιστεί επενδυτής σε άλλη ομάδα, η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο. Και θα ανοίγει και θα ανοίγει, μέχρι που να φτάσουμε στο εξής φαινόμενο. Ο Ολυμπιακός να έχει πάρει μέχρι και 50 Έλληνες ποδοσφαιριστές, να τους έχει δανείσει στις 14 από τις 18 ομάδες της Super League και μόνο τέσσερις να μην εξαρτώνται έμμεσα από τον Ολυμπιακό. Να έχουμε φτάσει, δηλαδή, σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός μετακινώντας παίκτες θα μπορεί να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική των αντιπάλων του. Και το σενάριο μη σας φαίνεται μακρινό». Από τον Αντώνη Πανούτσο.

Υ.Γ.2 Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδυάζουν το ξεφούσκωμα των μεταγραφικών προσδοκιών με την αβεβαιότητα που νιώθει ο Σαββίδης για τα επιχειρηματικά και πολιτικά του πλάνα. 

Υ.Γ.3 Ενίσχυση για την Σάλκε με τον εκρητικό Μπαστός από την Λιόν. Μαζί με Ντράξλερ, Χούντελαρ, Φαρφάν, Αφελάι και Χόλτμπι (από το καλοκαίρι στην Τότεναμ) συνθέτουν μια άκρως ελκυστική μεσο-επιθετική γραμμή.

14 σχόλια:

  1. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, οι Πορτογάλοι προπονητές όντως διακρίνονται για σκοπιμότητα στο παιχνίδι των ομάδων τους. Νομίζω ότι ο Σάντος στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ επί Μάκαρου το 2001 δεν ήταν έτσι. Θα μου πεις τότε είχε άλλους παίκτες, παικταράδες θα έλεγα. Στα υπόλοιπα χρόνια του στην Ελλάδα ήταν όντως ένας ρεαλιστής προπονητής. Με τους παίκτες που είχε στα χέρια του, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Στην επιστροφή του στην χρεοκοπημένη ΑΕΚ του Ντέμη ήταν θαυματοποιός με αυτά που έκανε, μέχρι που έκανε την ομάδα διεκδικήτρια του τίτλου. Για Πεσέιρο δεν θυμάμαι πολλά, τίποτα το ιδιαίτερο σαν προπονητής.

    Πάμε στον Ζαρντίμ. Δεν κατηγορώ τον ίδιο τον Ζαρντίμ για ποδοσφαιρική απάτη, αλλά τον Μαρινάκη και τον κυρ-Σάββα, που τον πλάσαραν ως κάτι που απέχει πολύ από αυτό που είναι. Αντίθετα με την προπαγάνδα, δεν παίζει επιθετικά, και δεν προωθεί τόσο τα ταλέντα. Στην Μπράγκα δεν έπαιξε ποτέ μπαλάρα, πιο πολύ θύμισε τις ένδοξες εποχές των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη που, με κλεφτοπόλεμο και 3-4 καλούς παίκτες, έκαναν θαύματα. Δεν θα πω ότι Τάτος, Βλαχοδήμος, Λυκογιάννης (για τον Φετφατζίδη άσ' το καλύτερα) και λοιποί είναι παικταράδες, αλλά στο πρωτάθλημα της πλάκας που είναι το φετινό (και του χρόνου ακόμα περισσότερο) έπρεπε να τους δίνει ευκαιρίες να παίξουν. Ο Μασάδο με προβλημάτισε με την εικόνα του σαν παίκτης, σε όποια θέση και να έπαιξε δεν έκανε τίποτα. Έχει το ελαφρυντικό ότι δεν είχε προπονητή κάποιον που να ξέρει να του δώσει τον ρόλο που του ταιριάζει (όπως έκανε ο Βαλβέρδε με Μιραλλάς, Μανιάτη, Ορμπάιθ, Φουστέρ, Μοντέστο, Αμπντούν). Και με το που απολύεται ο Ζαρντίμ βγαίνει κάποιος Ζαραδούκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, να κατηγορεί τον Μασάδο για "παιδί" του Λεονάρντο. Νομίζω ή γλείφει τον Βαγγέλη? Τιποτένιος ο Ζαραδούκας. Να τον χαρείτε στον Άρη.

    Όσο για το φαινόμενο των δανεισμών του Ολυμπιακού, θα έπρεπε να ρυθμιστεί νομικά. Να μην μπορεί δηλαδή καμία ομάδα να δανείζει πάνω από π.χ. 2-3 παίκτες σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας. Για παρακάτω κατηγορίες ας δανείσει όσους θέλει. Και ένας παίκτης να έχει δικαίωμα να δανειστεί από τον ίδιο σύλλογο μέχρι 2 φορές. Όχι να τον γυροφέρνουν όσο διαρκεί το συμβόλαιο σε 5-6 ομάδες, ανάλογα με τα κέφια του Προέδρου και τις συμμαχίες του. Ακριβώς για να μην "ρυθμίζεται" το πρωτάθλημα με τα σκουλήκια που γλείφουν. Τέτοιο έγινε και η ομάδα σου, ο Άρης, δυστυχώς, με Ζαραδούκα και Τάτο δανεικούς από τον Ολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρη, ένας λόγος που ο Σάντος καθιερώθηκε στη χώρα μας ήταν ότι υπήρχαν άνθρωποι από πίσω του, (Ντέμης και Ζαγοράκης) που του έδειξαν εμπιστοσύνη και, πρωτίστως, είχαν την απαιτούμενη υπομονή. Αλλά το να δείχνεις εμπιστοσύνη σε κάποιον προπονητή και να έχεις υπομονή, δεν αποτελούν, σύμφωνα με την πλειοψηφία του κόσμου και τους παράγοντες, ορθολογικά εφόδια.

    Μα, προφανώς και δεν ευθύνεται ο Ζαρντίμ. Του ζήτησαν το πρωτάθλημα και αυτό πήγε να κάνει. Δεν λέω ότι το εγχείρημα του ήταν χωρίς ατέλειες ή ότι ήταν ανάνθαστος. Αλλά δεν ήρθε μόνος στο Καραϊσκάκη και είπε ας κάτσω στον πάγκο του Ολυμπιακού για να παίρνω αποτελέσματα. Κάποιοι τον έφεραν. Για να ξέρουμε και τι λέμε. Επομένως, αν ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα με αυτό που έβλεπε στο χόρτο, δεν έπρεπε να τα βάλει με τον Ζαρντίμ, αλλά με τη διοίκηση. Και πράγματι ορισμένοι τα έβαλαν. Δεν ξέρω τι είπε ο Ζαραδούκας για τον Μασάδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος παίχτης απαγορευόταν να βγει από την εντεκάδα, διότι θα ξεβράκωνε την διοίκηση. Και επειδή ο Ζαρντίμ δεν ήθελε να παίζει με έναν κόφτη, τον πετούσε στο φτερό. Τον Μασάδο, όμως, δεν τον έφερε ο Ζαρντίμ.

    Ένας καλός τρόπος για να λήξει αυτή η παράνοια με τους δανεισμούς είναι να μην επιτρέπεται ο δανεισμός παιχτών σε ομάδες που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία -εννοώ την Α' Εθνική. Ας πραγματοποιείται ο δανεισμός σε ομάδα του εξωτερικού, ώστε να υπάρχει σύνδεση με άλλα πρωταθλήματα ή σε ομάδες χαμηλοτέρων κατηγοριών, ώστε, μέσω των δανεικών, να υπάρχει παρακολούθηση της εκάστοτε κατηγορίας και να αναπτυχθεί το scouting.

    Κάτσε, ρε Χάρη: δηλαδή ο Άρης επειδή δανείστηκε παίχτες από τον Ολυμπιακό είναι και παράρτημά του; Πότε προλάβαμε και γίναμε; Σε δέκα μέρες; Τότε πρέπει να είμαστε πολύ τσακάλια. Για αυτό σφυρίχτηκε η παράβαση στο οφσάιντ γκολ του Πετρόπουλου; Έτσι ρυθμίζεται το πρωτάθλημα; Και δεν μου λες. Όταν είχα δανειστεί τον Ελ Καρκουρί από την Παρί, ήμουν παράρτημα της γαλλικής ομάδας; Όταν είχα δανειστεί τον Μπομπαντίγια, ήμουν παράρτημα της Γκλάντμπαχ; Αν πάρω δανεικό τον Σαρρή από τον Εργοτέλη, θα είμαι παράρτημα της κρητικής ομάδας; Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο Άρης έχει ανάγκη από ποιοτικούς παίχτες και, καλώς ή κακώς, η μοναδική ομάδα που μπορεί να δανείσει είναι ο Ολυπιακός. Αν η ομάδα που είχε ποιοτικούς παίχτες να δανείσει λεγόταν Ελπίδα Σαππών, τότε θα την προσεγγίζαμε. Κι αν θες την άποψή μου, το γεγονός ότι δανείστηκα τρεις παίχτες την χειμερινή περίοδο (από τον Ολυμπιακό -επαναλαμβάνω: η μοναδική ομάδα που μπορεί να δανείσει ποιοτικούς παίχτες) δείχνει την κρίση που περνάει ο Άρης, όχι ότι έγινα παράρτημα. Το αν έγινα παράρτημα ή όχι, θα το δείξει ο χρόνος και σίγουρα όχι εντός δέκα ημερών και με το αν δανείζομαι ή δεν δανείζομαι παίχτες. Και σε μια τέτοια περίπτωση, να είσαι σίγουρος ότι θα καταγραφεί εκ μέρους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή η ανάλυσή σου περί Ζαρντίμ, αν και δεν συμφωνώ σε ορισμένα σημεία! Άλλωστε κάτι ανέφερα για τον κύριο πριν λίγες μέρες!
    Την καλησπέρα μου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Χάρη στο θέμα δανεισμών, ΔΕΝ γίνεται να κάνει η κάθε ομάδα οτι τους γουστάρει με τους δανεικούς, ΗΔΗ ο γαύρος εδω και αρκετά χρόνια έχει "δορυφόρους", ΤΩΡΑ έχει εξελιχτεί σε ένα άρμα όπου όποιος δεν ανέβει πάνω του και να γονατίσει στον Βαγγέλα θα τον παρασύρει. Αυτό που λέει ο Πανούτσης δεν είναι μια εικόνα του μέλλοντος είναι μια δόση υπερβολής του τι συμβαίνει στην πραγματικόττα αυτη τη στιγμή που γράφω. Και ναι δυστυχώς η ομάδα σου θα τολμήσω να πω πως είναι με παραπάνω απο ένα πόδι στο άρμα.

    Η διαφορά του Βαγγέλα απο του Σωκράτη είναι μια και πολύ βασική, ο Βαγγέλας είναι ΗΛΙΘΙΟΣ, φέρεται σαν οπαδός και όχι σαν ιδιοκτήτης ομάδος, πχ. προπερσι που είχε το πρωτάθλημα στην τσέπη δεν αρκέστηκε ήθελε να κερδίσει και τον ΠΑΟ στο καραισκάκη με τις γνωστές τραγελαφικές μεθόδους όπου έκανε μεχρι και τον τελευταιο γαυρο να ξενερωσει. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνει και τώρα, δεν του αρκεί να έχει 4-5 δορυφόρους θέλει να ΦΑΙΝΕΤΑΙ οτι όλοι τον προσκυνάνε...

    Για τον Ζαρντιμ νομίζω ήταν ακόμα μια κίνηση του "πόσο Κόκκαλης μπορεις να γινεις" , διώχνωντας έναν προπονητή αήτητο και που συνεχίζει στην ευρώπη επειδή ο πύρινος κόσμος του γαυρου θέλει να βλέπει μπάλα...ναι οκ δικιο έχουν η ομάδα τους είναι 10 κλάσεις πάνω απο τις υπολοιπες οποτε θα επρεπε, ΑΛΛΑ αητητος και ακομα ευρωπαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, μην το παίρνεις άσχημα. Είπα ότι απελπισμένος όπως είναι ο Άρης, παρακάλεσε για δανεικούς την μόνη ομάδα που της περισσεύουν καλοί παίκτες για τα δεδομένα του πρωταθλήατος, όπως λες κι εσύ. Ούτε Παναθηναϊκός υπάρχει, ούτε ΑΕΚ για να ζητήσει δανεικούς από αυτούς που δεν έχουν. Ο ΠΑΟΚ "απαγορεύεται" για τους προφανείς λόγους να ερωτηθεί, αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε εκεί περισσεύουν παίκτες για να τους στείλουν πακέτο στον Άρη. Άλλωστε, ούτε εσύ ούτε εγώ βλέπουμε τί γίνεται στις συζητήσεις μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού για τους δανεισμούς, ούτε ξέρουμε τί ακριβώς έγινε με τον Κόντη απ' ότι ακούω και ήρθαν παίκτες από τον Ολυπιακό στον Άρη. Το βέβαιο είναι, ότι ο Βαγγέλης δεν δίνει παίκτες δανεικούς σε άλλες ομάδες για την ψυχή της μάνας του, ειδικά όταν η άλλη ομάδα δεν πληρώνει το συμβόλαιο του παίκτη (όπως ο Σπανός πλήρωσε τον Μήτρογλου και τον έβαλε να παίξει κανονικά εναντίον του Ολυμπιακού). Αν ακούσω ότι ο Άρης θα πληρώσει το συμβόλαιο του (ανύπαρκτου αλλά λαλίστατου) Ζαραδούκα για όσο είναι δανεικός, τα παίρνω όλα πίσω. Συγγνώμη αν παρεξηγήθηκες, βεβαίως δεν δαιμονοποιώ έναν παίκτη δανεικό από τον Ολυμπιακό, αλλά μιλάμε για 2 ή 3 μαζεμένους (και σημειωτέον ο Άρης είχε πάρει το πρωτάθλημα νέων πριν 2 χρόνια νομίζω και δεν αξιοποιεί τα παιδιά του), με την προϊστορία στο θέμα των δανεισμών να έχει δείξει όσα έθιξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου, Χρήστο! Ευχαριστώ! Θυμάμαι το σχετικό σχόλιό σου.

    Ιταλέ, ο Κόκκαλης ήταν ένας οπαδός που, όταν έπρεπε, έθαβε το συναίσθημα. Ο Μαρινάκης δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Για την απόλυση του Ζαρντίμ, νομίζω ότι αν συνέβαινε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα θα έβγαιναν όλοι και θα βάφτιζαν τον Πρόεδρο αυτής της ομάδας τρελό και παρανοϊκό. Για το ότι ο Άρης έχει ανέβει, υποτίθεται, στο άρμα του Ολυμπιακού σε επαναφέρω στο σχόλιο που έγραψα στον Χάρη.

    Αγαπητέ Χάρη, οι πρώτες προτάσεις που γράφεις αποτελούν γεγονότα. Το ότι ο Άρης ανέβηκε, υποτίθεται, στο άρμα του Ολυμπιακού αποτελούν αβάσιμες φήμες που ξεπερνούν τα όρια της προπαγάνδας και της ανόητης επικοινωνιακής πολιτικής που έχουν ορίσει ορισμένοι οπαδοί π.χ. του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ. Αλίμονο αν όποια ομάδα παίρνει δανεικούς θεωρείται παράρτημα. Πρόκειται για μονολιθική άποψη. Από αλλού φαίνονται τα παραρτήματα. Η ομάδα δεν αξιοποιεί όπως πρέπει τα φυτώρια της, διότι τα τελευταία εφτά χρόνια ποτέ δεν δούλεψε υπεύθυνα, από επιλογή, προς αυτήν την κατεύθυνση. Να ενσωματώσει, δηλαδή, ομαλά και όμορφα όσα παιδιά άξιζαν, βάσει ικανοτήτων και χαρακτήρα, να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό που γίνεται τώρα είναι μια βαύναση, βίαιη αναγκαιότητα. Και δυστυχώς, παίχτες όπως ο Σουνάς ή ο Καραγιάννης, ενώ έχουν ταλέντο, ενδέχεται να καούν.

    Καληνύχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Κάνθαρε

    Φίλε Χάρη, ο Άρης θα πληρώσει 60.000+5.000(μπόνους σε περίπτωση παραμονής) στον Τάτο μέχρι το καλοκαίρι (για Ζαραδούκα δεν ξέρω ακριβώς να σου πω). Λεφτά που θα τα πάρει σίγουρα, γιατί τα έχει δεσμεύσει από τα τηλεοπτικά. Δεν πληρώνει κανένας Ολυμπιακός τους παίκτες. Τώρα τί θα γίνει στο μέλλον ο καιρός θα δείξει. Με το ποιος ανέβηκε ή είναι ανεβασμένος εδώ και χρόνια σε ποιου άρμα.

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανταποδίδω στη μουσική σου με αυτό τσιμπα το μαζί με την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου, Παναγιώτη! Κι ο Ζαραδούκας από τα τηλεοτπικά θα πληρωθεί. Προφανώς ο χρόνος θα δείξει. Κι όταν γράφω χρόνος δεν εννοώ τις δέκα μέρες της μεταγραφικής περιόδου. Αλλά φαίνεται ότι ο κόσμος έχει την τάση να βαφτίζει τις ομάδες πολύ εύκολα σαν παραρτήματα. Βιάζεται πάρα πολύ στην κρίση του. Γιαν μην πω τίποτα χειρότερο.

    Και Kamelot η Φούλη; Αυτά είναι!

    Καλησπέρες σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλα,ενταξει,εχει βουηξει ο τοπος τοσο καιρο,παιρνει και 3-4 δανεικους απο τον Ολυμπιακο στη μεση της χρονιας,και εσεις ψαχνετε αμα η γατα κανει νιαου και ο σκυλος κικιρικο...

    Βεβαια υπαρχει και το καταπληκτικο επιχειρημα που αναφερθηκε "δηλαδη με τον καρκουρι και τον μπομπαντιγια ημασταν παραρτημα της γκλαντμπαχ?",ενταξει εδω παω πασο...

    υγ.Οι φημες για Πετρο Κοκκαλη εχουν οποιαδηποτε βαση η ειναι απλα να'χαμε να λεγαμε?

    Πανος (το Παναγιωτης το προλαβε ο αποπανω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατά τη γνώμη μου ο Ζαρντίμ, έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Νομίζω πως μόνο στην Ελλάδα μπορεί να απολυθεί ένας προπονητής που έχει την ομάδα του στο +10 από τον δεύτερο και με επιτυχημένη, σε γενικές γραμμές, πορεία στην Ευρώπη.
    Φυσικά, είχε και αυτός τα κολλήματά του, όπως κάθε προπονητής και μάλλον θα έπρεπε να δώσει ευκαιρίες σε ορισμένους ποδοσφαιριστές.
    Όσο για το θέαμα, είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός υστερούσε σε αυτόν τον τομέα. Όμως, πράγματι είναι δύσκολο να αποδώσεις καλό ποδόσφαιρο όταν σε όλα τα ματς ο αντίπαλός σου κλείνεται με 11 παίκτες στο μισό γήπεδο. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, που δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς πολύ καλύτερος.
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλή επιτυχία τη Δευτέρα. Αν στραβώσει το ματς στην Κέρκυρα, θα έχεις πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάνο, εγώ δεν ψάχνω τίποτα. Άλλοι θίγουν αυτό το ζήτημα. Πάντως, είναι προφανές ότι βιαζόμαστε να κρίνουμε και να βάλουμε ταμπέλες. Αν ο Άρης είναι παράρτημα του Ολυμπιακού, όπως λέγεται από ορισμένους, θα φανεί προϊόντος χρόνου κι όχι σε δέκα μέρες. Και να είσαι σίγουρος ότι σε αυτήν την περίπτωση κάτι τέτοιο θα εκφραστεί εκ μέρους μου. Αλλά το να λες ότι είμαι παράρτημα επειδή δανείστηκα παίχτες από τον Ολυμπιακό, είναι σαν να σου λέω ότι είμαι πιλότος επειδή πετάω χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα. Για τον Πέτρο Κόκκαλη δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Ελπίζω, πάντως, να θυμόμαστε ότι ο Πέτρος δεν είχε σχέση με τον Σωκράτη.

    Πιγκουίνε, για τον Ζαρντίμ καλά τα λες. Όλοι οι προπονητές κάνουν λάθη κι όλοι οι προπονητές έχουν κολλήματα ή θεωρούμε πως έχουν κολλήματα. Το ματς της Δευτέρας είναι κρίσιμο. Και πρόβλημα έχω ήδη από το καλοκαίρι, ασχέτως τι θα γίνει στην Κέρκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα σε όλη την παρέα. Kanthare κακώς προβληματίζεσαι (με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια) για την απόλυση Ζαρντίμ. Ο λόγος δεν είναι το μη θελκτικό ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού αλλά ο "ξενερωμένος" κόσμος...

    Όσο για το θέμα των δανεικών από τον Ολυμπιακό στον Άρη, προτού ρίξουμε τον εύκολο αφορισμό (παράρτημα, στο άρμα του Ολυμπιακού κλπ), κάτι που θα φανεί εν καιρώ, ας υπολογίσουμε και την παράμετρο "Ιωαννίδης" όσον αφορά τον δανεισμό των τριών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπαλαντέρ, ωραία. Ορισμένη μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού είναι ξενερωμένη. Τι σημαίνει αυτό; Κατά τη γνώμη μου, δύο συνιστώσες. Πρώτον, μήπως οι δημοσιογράφοι που παρουσίαζαν, για μια ακόμη φορά, στα φιλικά του καλοκαιριού τον Ολυμπιακό σαν Μπαρτσελόνα, έπαιξαν ρόλο; Και, δεύτερον, ποιος είναι ο ρόλος της διοίκησης; Να παίρνει έναν προπονητή, να τον παρουσιάζει ως άξιο αντικατάστάτη του προκατόχου του, να τον πλασάρει ως hot όνομα και ξαφνικά μετά από λίγους μήνες να ψάχνει μια αμελητέα αφορμή για να τον απολύσει; Όταν η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας, και μάλιστα η πλέον οργανωμένη, φέρεται έτσι, καταλαβαίνεις τι πρωτάθλημα έχουμε.

    Για τον εύκολο αφορισμό που λες, ενώ είναι εύστοχη η τοποθέτησή σου, μάλλον θα διαφωνήσω. Διαβάζοντας τα σχόλια αρκετών οπαδών σε διάφορα sites, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για προπαγανδιστική ενέργεια. Λέγε λέγε, κάτι θα μείνει. Εκτός αν πραγματικά το πιστεύουν. Ποιο από τα δυο είναι χειρότερο, δεν ξέρω. Εννοείται ότι ο χρόνος θα δείξει τι συμβαίνει. Όσο για τον Ιωαννίδη, οι φήμες λένε ότι έπαιξε ρόλο στην αρχική προσέγγιση μεταξύ των δυο ομάδων. Προφανώς και δεν έχω ιδέα αν κάτι τέτοιο ισχύει. Προφανώς και δεν το αποκλείω.

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...