Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Εμάς, ποιος θα μας βοηθήσει;

Τον τελευταίο καιρό διαβάζω ένα βιβλίο του Ιβάν Μαΐσκι, με τίτλο ''Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;''. Ο Ιβάν Μαΐσκι ήταν πρεσβευτής της Σοβιετικής Ένωσης στο Λονδίνο από το 1932 έως το 1943. Από τη θέση αυτή πήρε μέρος στα μεγάλα διεθνή γεγονότα της εποχής. Στο βιβλίο του καταγγέλλει την κοντόφθαλμη πολιτική των Άγγλων, Γάλλων και Αμερικανών, οι οποίοι προσπάθησαν να ενεργήσουν βάσει συναισθήματος κι όχι συμφέροντος. Μια πολιτική κατευνασμού που ενθάρρυνε τον Χίτλερ και οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως, ποιο ήταν το συναίσθημα; Το μίσος που έτρεφαν οι ηγεσίες των προαναφερθέντων χωρών, σύμφωνα με τον Μαΐσκι, προς την Σοβιετική Ένωση. Το εντυπωσιακό στο βιβλίο είναι ότι καθόλη τη διάρκεια της ανάγνωσης δεν έχω αντιληφθεί την παραμικρή μορφή αυτοκριτικής από τον πρεσβευτή, είτε για τις πράξεις του είτε για τη Σοβιετική Ένωση. Λες και η εξωτερική πολιτική της Σοβιετικής Ένωσης ήταν πλήρως φιλειρηνική, αλάνθαστη ή έβριθε με συνέπεια. Λες και οι Σοβιετικοί δεν έπαιζαν παιχνίδια σε διπλό ταμπλό.


Τα ίδια συμβαίνουν και τώρα. Βλέπεις τον Βενιζέλο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να επιτίθενται στην Χρυσή Αυγή. Να προσπαθούν να την πετάξουν εκτός Βουλής. Χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν ότι τα έργα τους θα φέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Κάθε φορά που οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κι όχι μόνο, ανοίγουν το στόμα τους κατά της Χρυσής Αυγής, το κόμμα του Μιχαλολιάκου ανεβάζει τα ποσοστά του. Αντί να στρώσουν τον κώλο τους κάτω και να κάτσουν να βρουν τι πηγαίνει στραβά στην πολιτική του κόμματος, αυτοί προσπαθούν να εκμαιεύσουν ψήφους, σκοτώνοντας, τουλάχιστον έτσι θεωρούν, τον γάιδαρο του γείτονα. Το χειρότερο είναι ότι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνεχίζουν να νομίζουν, λόγω πολιτικής αδράνειας και χαζομάρας, ότι αποτελούν ακόμα μεγάλο κόμμα. Κι αν ο ελληνικός λαός χρειάστηκε 40 ολόκληρα χρόνια για να καταλάβει το παπατζιλίκι, τρέμω στο πόσο χρόνο θα χρειαστεί ο Μπένι. Πάλι καλά που ο Λοβέρδος είναι έτη φωτός ''μπροστά'' από τους υπολοίπους. Και σε τελική ανάλυση, ο μόνος που μπορεί να βγάλει την Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής είναι αυτός που την έβαλε σε πρώτη φάση: ο ελληνικός λαός.

Τα ίδια βλέπεις και στον Άρη. Ναι, υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος με τον Ατρόμητο. Ας ανοίξουμε και ένα Τουίτερ για να ουρλιάζουμε κατά των διαιτητών, όπως κάνει ο Αλαφούζος. Λες και θα κερδίσουμε κάτι από αυτό. Αφού είμαστε αδύναμοι αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά. Αφού έχουμε επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια να απέχουμε συνειδητά από το παρασκήνιο. Μόνο μία λύση υπάρχει: να εντοπίσουμε τα λάθη μας, να πάψουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να νοικοκυρευτούμε. Εκτός αν θεωρούμε, όπως ο Μαΐσκι για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, ότι είμαστε αλάνθαστοι και πολύ απλά μας κυνηγάνε λόγω (ταξικού) μίσους. Και επιτέλους, ας σταματήσουμε να κατηγορούμε τους παίχτες. Τόσο μπορούν, τόσο παίζουν. Εκτός αν διαπιστώνεται πρόβλημα νοοτροπίας στον κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή που ξεπήδησε από τις ακαδημίες. Και η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το κομμάτι μάλλον δεν έχει γίνει καλή δουλειά.

Υ.Γ.1 Πόσοι από εσάς πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα;

Υ.Γ.2 O Πανόπουλος ξαναέφερε τον Ουζουνίδη. Εμείς γιατί να μην ξαναφέρουμε τον Κατσαβάκη;

Υ.Γ.3 Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στην Ολλανδία. Σε ένα παιχνίδι νέων, παίχτες 15 και 16 χρονών (!) ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν επόπτη. Φτου φτου, μακριά από εμάς.

Υ.Γ.4 Στο μπάσκετ δεν τα καταφέραμε απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα. Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να συμβιβαστούμε με το παρόν κι όχι να ζούμε με τα μεγαλεία του παρελθόντος. Και αρκετά με αυτήν την μιζέρια. Βαρέθηκα.

Υ.Γ.5 Το καλοκαίρι πετούσα ψηλά, και τώρα έλιωσαν τα φτερά μου. Σαν τον Ίκαρο.

17 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Δυστυχώς σε πολλούς απο τους οπάδους θα αρεσε να σκοτώνανε επιτόπου εναν επόπτη. Εκει εχουμε φθάσει. Ο Αρης ειναι ομάδα με ιστορία αλλά φέτος δεν έχει καλή ομάδα. Οταν βλέπεις τον Γιαννώτα να μην δίνει την μπάλα ούτε απο το αριστερό στο δεξί τι περιμένεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωάννη, σκέψου ότι το συμβάν έγινε στην Ολλανδία. Και οι δράστες είναι οι παίχτες! Ηλικίας 15 και 16 ετών!

    Ο Άρης πιο πολύ από ομάδα δεν έχει παίχτες. Δεν τίθεται θέμα απειρίας, αλλά δυνατοτήτων και ποιότητας. Έπρεπε να έχουμε προετοιμαστεί νοητικά για αυτά που θα βλέπαμε, ήδη από το καλοκαίρι. Προσωπικά, είχα προετοιμαστεί και προσπάθησα μέσα από αυτό το blog να προετοιμάσω κι άλλους. Προφανώς απέτυχα. Και τώρα πήραμε έναν Ισπανό προπονητή για να κάνει τι; Τον τουρίστα; Δεν είναι ρίσκο η επιλογή του; Ας ξαναφέρναμε τον Κατσαβάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λάθος εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μάχεται τη Χρυσή Αυγή, ενώ στην ουσία συνεργάζονται. Με άμαξα τις θύρες κάποιων ποδοσφαιρικών ομάδων.

    Για τον Άρη - ίσως γιατί είμαι Πράσινος, άρα αντικειμενικός με μια άλλη ομάδα - περίμενα άσχημα πράγματα από τη φυγή του Σαουλίδη. Είχα γράψει εδώ τότε ότι ο Σαουλίδης μου μοιάζει με ποντικό που εγκαταλείπει το καράβι που βουλιάζει. Δυστυχώς οι μετέπειτα εξελίξεις έχουν πληγώσει πολύ τον περήφανο λαό του Άρη.

    Ακόμα και σήμερα, οι νεόκοποι σωτήρες που βρίσκονται στη διοίκηση, περισσότερο μου φαίνεται ότι τους απασχολούν τα 10 λεπτά δημοσιότητας παρά η σωτηρία της ομάδας. Σαν τον Σουλτάν Αλ Αφούζ σε πιο light version.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ΠΑΣΟΚ επειδή δεν μπορούν να σταματήσουν την κατρακύλα, προσπαθούν να πιαστούν από οτιδήποτε...
    ...κάπως έτσι κατρακυλάει και ο Άρης...
    ...και γενικώς όλα κατρακυλάνε αυτήν την στιγμή στην χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέτρα πολλά θα υπάρξουν,μέτρα για κάσες πότε θα μας πάρουν!!
    καλό μήνα φίλε μου με τα εύστοχα ποστ και τις εξαιρετικές μουσικές σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι πολυ ευκολο να δεις τα λαθη του αλλου,πολυ δυσκολα παραδεχεσαι τα δικα σου.Αυτο που λες για το πασοκ που νομιζει ακομα οτι ειναι απο τα μεγαλα κομματα,δεν βλεπουν τι εχει γινει τον τελευταιο χρονο? απο 30% εχουν πεσει στο 5%. σε μια βδομαδα αν γινουν εκλογες μπορει ουτε 3% να μην παρουν. εχουν συνηθισει τοσα χρονια να μην ακουνε τι λεει ο κοσμος και συνεχιζουν.ελπιζω και ο κοσμος να συνεχισει ετσι,μου ειπες ψεμματα? σπιτι σου! να υπαρχουν νεοι ανθρωποι και κομματα για να ψηφιζουν.
    οσο για τον Αρη πικρα,τι να πω? και φερτε τον Κατσαβακη ρε παιδια αφου το λεει ο KANTHAR0S τον εμπιστευομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πραγματικά είναι αφελής όποιος νομίζει ότι το πασοκ μάχεται κατά του νεοναζισμού στην ελλάδα,απλά είναι της μόδας που λέμε και σου λέει κάτι μπορεί να τσιμπήσω.Ο 4minister έχει απόλυτο δίκιο για τον Σαουρίδη και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη του s3 που την κάναν στην ίσως πιο δύσκολη χρονία του σωματείου στα 2 μεγάλα αθλήματα.Πιστεύω οτι κανένας προπονητής δεν μπορεί να σώσει τον ΑΡΗ αυτή τη στιγμή ,μόνο 3 παίχτες τον ιανουάριο(άμυνα-αμυν. χαφ-επιθ. χαφ,διότι δεν έχουμε υλικό και πρέπει να το συνηδητοποιήσουμε άμεσα αντί να κυνηγάμε μάγγισες.Υ.Γ. τσέκαρε το group MAIDEN UNITED όποτε έχεις χρόνο(αυστηρά για MAIDENαδες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Σωστός Κάνθαρε, οι Σοβιετικοί έπαιξαν διπλό παιχνίδι και άφησαν τον Χίτλερ να μπουρλοτιάσει την Ευρώπη, για να επωφεληθούν αργότερα με την αστάθεια που θα υπήρχε. Μόνο που έγινε το αδιανόητο: τόλμησε ο Χίτλερ να εισβάλλει στην Ρωσία και παρά τις αρχικές του νίκες, στο τέλος διαλύθηκε το στράτευμα. Πιστεύω ότι αν δεν έκανε αυτή την βλακεία, ο κόσμος μας δεν θα ήταν σήμερα όπως τον ξέρουμε. Σε συνδυασμό με την άνοδο των Συμμάχων, η Γερμανία όντας αποδυναμωμένη και μόνη πλέον, περικυκλώθηκε από Συμμάχους και Σοβιετικούς. Οπότε, πράγματι οι Σοβιετικοί επωφελήθηκαν από την αστάθεια του Πολέμου, πέρα από κάθε προσδοκία, αφού ουσιαστικά κατέκτησαν όλη την Ανατολική Ευρώπη. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία.

    Το ΠΑΣΟΚ, όπως παραδέχτηκε και ένας σύντροφος της "δημοκρατικής παράταξης" (τόσο δημοκρατική, που αν δεν ήσουν ΠΑΣΟΚ σου κόβανε το κεφάλι - το πάνω!), ήταν μια φούσκα της Μεταπολίτευσης. Με δανεικά λεφτά κάνω κι εγώ τον μέγα ηγέτη, αγαπητό από τον λαό (a la Ανδρέας Παπανδρέου). Έχω ξαναπεί ότι ο Βενιζέλος θα είναι ο τελευταίος, και μάλιστα βραχύβιος, πρόεδρος του κόμματος. Το πολύ-πολύ να βγει και άλλος ένας, μετά από τυχόν αποκαθήλωση του Βαγγέλα, και απλώς θα κατεβάσει τα ρολά και θα κλείσει το χρεοκοπημένο μαγαζί. Εδώ δεν έχει στελέχη πια, ποιός θα κάνει τον Πρόεδρο?

    Η Χρυσή Αυγή, που δεν την στηρίζω προσωπικά με ψήφο, θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογική η άνοδός της και τα όσα κάνει. Αν δεν έμπαινε στην Βουλή και μάλιστα με σημαντικό ποσοστό (λόγω της απελπισίας του κοσμάκη και αγανάκτησης με τους Αριστερούς που δεν καθαρίζου τον τόπο από λαθρομετανάστες), θα ήταν το μή φυσιολογικό. Κάνει όσα κάνει, επειδή δεν υπάρχει Κράτος (γεμίζει τα κενά της εξουσίας και των Αρχών), έστω κι αν τα κάνει για ψηφοθηρία. Όπως οι δήθεν αριστεροί του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται τους μετανάστες, μόνο και μόνο επειδή έχουν δικαίωμα ψήφου - κακώς. Δεν υπάρχει ασφάλεια, τσουπ, η Χρυσή Αυγή βγαίνει παγανιά στους δρόμους. Σου έχει κατσικωθεί ένας μετανάστης στο προς ενοικίαση διαμέρισμα και η Αστυνομία αδυνατεί να τον διώξει για νομικούς λόγους, παίρνεις τηλέφωνο την Χρυσή Αυγή και τον πετάνε έξω με τις κλωτσιές. Και αλλάζουν και τις κλειδαριές του διαμερίσματος χωρίς χρέωση, με το κλειδί στο χέρι του ιδιοκτήτη! Ας μην συνεχίσω. Αφού τα κάνει αυτά η Χρυσή Αυγή, θα έπρεπε η ΕΛΑΣ να διαλυθεί - αφού δεν κάνουν που δεν κάνουν και τίποτα. Χωρίς παρεξήγηση για τους μάχιμους, απλά ο Νόμος όπως είναι στην Ελλάδα τους δένει τα χέρια.

    Όσον αφορά τα μέτρα, ποτέ μην λες ποτέ. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης/χρεοκοπίας, είναι λάθος να λες ότι θα πάρω αυτά τα μέτρα, άντε και μια τελευταία δόση, και τέλος. Το μόνο σίγουρο είναι το "βλέποντας και κάνοντας". Τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλει ο κάθε πολιτικάντης, και θα χρειαστούν κι άλλα, 100%. Τα μέτρα θα τελειώσουν, μόνο όταν τελειώσει η οικονομική κρίση, με τον έναν τρόπο ή τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου, Neli. Καλό μήνα.

    Υπουργέ, δεν ξέρω αν συνεργάζονται. Ξέρω ότι με αυτά τα μυαλά, κι από τους μεν κι από τους δε, δεν πάμε μπροστά. Για τον Σαουρίδη ακόμα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Το ότι έφυγε μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Εξάλλου, ο Σαουρίδης βρισκόταν στον Άρη και σε εποχές δύσκολες για την ομάδα. Από την άλλη, μπορεί να βαρέθηκε, να κουράστηκε, να ήθελε να αποστασιοποιηθεί. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Αλλά όταν ντριμπλάρεις την αλήθεια με ικανότητα Μέσι, αυτά παθαίνεις.

    Παρτάλι, άστα να πάνε. Άστα να πάνε, ρε φίλε...

    Ευχαριστώ, Φούλη. Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο. Από πολλές απόψεις.

    Μαρία, η πρώτη πρόταση που γράφεις είναι σημαντικότατη. Πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε. Και πριν φτάσουμε να την ξεστομίζουμε για το ΠΑΣΟΚ, ας την πούμε για τον εαυτό μας. Όσο για τον Κατσαβάκη, ποιος Ισπανός Αλκαρέθ και πράσινα άλογα; Εδώ κοτζάμ Πανόπουλος απολυει τον Ουζουνίδη και μετά από δυο μήνες τον ξαναπαίρνει. Εμείς θα κολλήσουμε;

    Πάνο, το ΠΑΣΟΚ κατά την γνώμη μου πρέπει να αυτοδιαλυθεί. Μόνο κακό προξενεί πλέον. Δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Ταξιδεύει χωρίς πυξίδα. Για τον Σαουρίδη, τα είπα και στο σχόλιο προς τον Υπουργό. Το να παίρνεις Ισπανό προπονητή αυτή την κρίσιμη περίοδο, σημαίνει ότι παίρνεις τεράστιο ρίσκο. Και δεν ξέρω αν οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ το έχουν αντιληφθεί. Όσο για τις μεταγραφές, να πω ότι θέλουμε ενίσχυση σε πάρα πολλές θέσεις. Όμως, την χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, μπορούμε να πάρουμε μόνο έναν παίχτη. Λυπάμαι που δεν αντιλήφθηκαν οι Αρειανοί την δυσκολία της κατάστασης και την ποιότητα του υλικού, ήδη από το καλοκαίρι. Προσωπικά, μέσω των άρθρων και των σχολίων, προσπάθησα να προετοιμάσω νοητικά τον κόσμο για αυτό που θα βλέπαμε και θα αντιμετωπίζαμε, όσο πιο ρεαλιστικά μπορούσα, αλλά είναι προφανές ότι απέτυχα. Και λόγω χαμηλής επισκεψιμότητας, και λόγω γραπτού λόγου.

    Χάρη, σε ολόκληρο το βιβλίο δεν βρήκα την παραμικρή αναφορά κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Μια παράλειψη, ένα λάθος, ένα σφάλμα, μια αστοχία. Κάτι τέλος πάντων! Ο πρεσβευτής περιγράφει την εξωτερική πολιτική της χώρας ως αλάνθαστη, ρεαλιστική, φιλειρηνική και αληθινή. Μηδενική διάθεση αυτοκριτικής. Απίστευτα πράγματα. Συμφωνώ ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της μεταπολίτευσης. Αλλά να σου πω κάτι; Μήπως πρέπει να ασκηθούν διώξεις; Μήπως πρέπει κάποιοι να πάνε φυλακή; Για παράδειγμα, είναι δυνατόν ο Τζέφρυ να κυκλοφορεί ελεύθερος; Να δικαστεί ως προδότης, να υποστεί δήμευση της περιουσίας του και να εξοστρακιστεί. Τέλος πάντων. Βλέπεις τον Βενιζέλο και σου δίνει την εντύπωση ότι θα μείνει μόνος του. Θα έχεις το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο. Ο οποίος θα είναι το παιδί για όλες τις δουλειές. Πρόεδρος, βουλευτής, στέλεχος, νερουλάς, πετσετάς και λοιπά. Η Χρυσή Αυγή βρίσκει και τα κάνει. Αναπληρώνει δεδομένες ανεπάρκειες στον κρατικό μηχανισμό, στηρίζεται πάνω σε σάπια μυαλά και εκμεταλεύεται, χωρίς να κάνει το παραμικρό, τα πάμπολλα λάθη που έγιναν στο παρελθόν από την ΝΔ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Λίγους μήνες πριν θεωρούσα ότι η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Βουλή θα ήταν ενδιαφέρουσα και ενδεχομένως εποικοδομητική. Τώρα τελευταία αρχίζω να αναθεωρώ, διότι βλέπω ότι τόσο καιρό δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Αλλά, όπως έγραψα και στο κείμενο, μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να την διώξει εκτός Βουλής. Ούτε ο Βαγγέλης, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Για τα μέτρα με προβλημάτισε η στάση του Στουρνάρα, τον οποίο θεωρώ ικανό άνθρωπο και συμπαθώ ιδιαίτερα. Ενώ στην αρχή είπε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα, σε άλλη εκπομπή προσπάθησε λίγο να τα μπαλώσει και να αφήσει παραθυράκια. Εύχομαι να μην υπάρξουν νέα μέτρα, διότι η προσαρμογή για πολλούς είναι ήδη πολύ δύσκολη. Εύχομαι να υπάρξει ανάπτυξη. Πραγματική ανάπτυξη. Κι όταν λέμε ανάπτυξη, εννοούμε ποιότητα. Σε προϊόντα και ανθρώπους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακριβώς το ίδιο δεν κάνανε και με το ΣΥΡΙΖΑ;
    Θάνατος σε όλους τους πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πράγματι, κάτι παρόμοιο έκαναν και με το ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, και το ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη πονεμένη ιστορία. Και βγαίνει ο Αλέξης και λέει ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν. Δεν ξέρεις από που να κρυφτείς, ρε γμτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Χρυσαυγίτες είναι στελέχη του υποκόσμου που με την είσοδό τους στη Βουλή απέκτησαν την - αυθαίρετα ψηφισμένη - βουλευτική ασυλία, κάτι που με θρασύτητα δήλωσε πρόσφατα ο Κασιδιάρης. Και αυτοί που τους έβαλαν εκεί είναι 400 χιλιάδες Έλληνες τενεκέδες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Εκτός και αν οι περισσότεροι ψήφοι είναι από τα 3,5 εκ. δέντρα, κολώνες της ΔΕΗ και μνήματα. (σημ. σε 10 εκ. κατοίκους της Ελλάδας οι έχοντες δικαίωμα ψήφου είναι 9.947.876!

    Επίσημα στοιχεία

    Υπάρχουν δηλαδή περίπου 2,5-3 εκ. ψηφαλάκια καβάτζα για πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Αλέξης είναι ο νέος Ανδρέας. Μόνο που σήμερα δεν έχουν πέραση τα συνθήματα «έξω η ΕΟΚ, έξω το ΝΑΤΟ, έξω ο αμερικάνικος στόλος» που έλεγε τότε ο τυχοδιώκτης μεθύστακας. Και οι δυό ... αριστεροί, για να αποκρύψουν το πραγματικό ακροδεξιό τους πρόσωπο. Αποχρώσα ένδειξη είναι ότι πριν κάμποσους μήνες 5-6 πασοκοστελέχη, λεγόμενοι πολιτικοί image makers, μετεγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς με την έγκριση των κουμανταδόρων τους, που είναι κάτοικοι εξωτερικού και φυσικά από άλλες εθνότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπουργέ, δεν ξέρω αν όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι μέλη του υποκόσμου, αλλά ο ελληνικός λαός προσπαθεί να διορθώσει το λάθος με λάθος. Όσο για τον Τσίπρα, τα λόγια είναι περιττά. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Να κυβερνήσει τι; Πώς να κυβερνήσει; Έχει πολιτική συνέπεια αυτός ο άνθρωπος ή οι βουλευτές του; Καλώς η κακώς, ο Σαμαράς φαίνεται ότι είναι η λιγότερο χειρότερη επιλογή. Τελικά ίσως αυτό αντιπροσωπεύει και η πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Κάνθαρε. Συμφωνώ κ επαυξάνω:

    Αν κοιταχτείς στον καθρέπτη ίσως να μπορέσεις να μάθεις κάτι για τον εαυτό σου. Για εμάς, θα πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. Και μετά, ίσως μπορέσουμε να μιλήσουμε για τους άλλους. Ναι, λοιπόν, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και όχι απλώς να φωνάζουμε σοβινιστικά συνθήματα..

    Νάομ Τσόμσκυ από το βιβλίο "Ισχύει ότι πούμε εμείς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...