Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η τακτική των ερωτήσεων

Τέθηκε υπό λειτουργία η ρύθμιση που επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν, αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ΑΔ 4/2012: «Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο, εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις». Κι όταν λέμε ''νόμιμο παραστατικό στοιχείο'', εννοούμε απόδειξη ή τιμολόγιο.


Πολύ καλό μέτρο -ομολογώ ότι εξεπλάγην ευχάριστα- και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους, αλλά έχω ορισμένες απορίες και μερικές επιφυλάξεις -μακάρι το πνεύμα του μέτρου να συμβάδιζε με το υπόλοιπο φορολογικό σύστημα. Συνήθως, σε μια συναλλαγή πρώτα πληρώνεις και μετά παίρνεις απόδειξη. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα. Στην περίπτωση που πληρώνεις, αλλά δεν σου κόβει απόδειξη, τι θα κάνεις; Θα πηγαίνεις π.χ. στον μετρ της σουβλακερί και θα του λες: «Ρε αλητάμπουρα, φέρε πίσω τα λεφτά;». Ούτε σε ταινίες του Στάθη Ψάλτη (φώτο) δεν γίνονται αυτά. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί απατεώνες που θα πάρουν τα λεφτά και μετά θα κάνουν τον ανήξερο και την πάπια.  Για να μην βρεθείς, όμως, σε τόσο δύσκολη θέση, μπορείς να κάνεις και το άλλο. Θα πηγαίνεις μέσα στο μαγαζί, θα ζητάς τον υπεύθυνο και θα τον ρωτάς: «Κόβετε απόδειξη; Πείτε μου, για να ξέρω αν θα σας πληρώσω». Τότε, ο μαγαζάτορας, μπροστά στο φάσμα να χάσει έναν πελάτη, θα απαντήσει ότι φυσικά και κόβει απόδειξη. Το ίδιο μπορεί να γίνει σε κάθε επιθυμητή συναλλαγή, π.χ. με τον υδραυλικό, τον  μπαρμπέρη, την μοδίστρα και τον κάπελα. Ακόμα καλύτερα, παίρνεις και τηλέφωνο ή στέλνεις e-mail. Για να είσαι προετοιμασμένος και μάχιμος. Στο τσακίρ κέφι μπορείς να τουιτάρεις κιόλας.

Όπως κάνει ο Αλαφούζος. Πηγαίνεις και ρωτάς τον καταστηματάρχη αν κόβει απόδειξη; Θα πηγαίνει κι ο Αλαφούζος, πριν το ματς, στον διαιτητή και θα τον ρωτάει: «Θα με αδικήσεις, ρε;». Αν του πει όχι, μπαίνουν οι παίχτες στο γήπεδο, παίζουν για την φανέλα, και μασάνε σίδερα και αντιπάλους. Αν του πει ναι, ετοιμάζει από πριν καμιά ντουζίνα πιασάρικα τουίτς, γράφει μια επική ανακοίνωση κατά της διαιτησίας και των Μάγια που δεν τον αφήνουν να κάνει πρωταθλητισμό και, τέλος, εύχεται να έχει πείσει τον κόσμο πως ο Παναθηναϊκός είναι στοχοποιημένος και αποτελεί το κυρίαρχο θήραμα που όλοι θέλουν για λάφυρο. Κι αν δεν τα καταφέρει σε πρώτο χρόνο, παίρνουν την σκυτάλη οι οπαδικοί δημοσιογράφοι και την τελειώνουν τη δουλειά. Ειδικά, αν δεν έχει κερδίσει η ομάδα, τότε οι ανακοινώσεις και τα τουίτς πέφτουν σαν μπαράζ πυροβολικού. Αλλά κι αυτός ο Μαρινάκης είναι προκλητικός. Νταξ, κρατάει τα κόζια σε κάθε περίπτωση και σε κάθε πόστο. Μην το επιδεικνύεις, όμως, τόσο φανερά. Κράτα τα μπόσικα. Και σε τελική ανάλυση, οφείλει να αναγνωρίσει ότι ο Παναθηναϊκός, καθώς και αρκετές ομάδες, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Και είναι αθέμιτο να κλωτσάς τον αντίπαλο, ενόσω βρίσκεται στο πάτωμα και διπλώνει από τον πόνο. Αλλά είναι αυτή η καταραμένη επίδειξη δύναμης που την πληρώνουν, σχεδόν, όλες οι ομάδες: το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεν τίθεται, όμως, μόνο το θέμα διαιτησίας. Την τακτική των ερωτήσεων μπορείς να την εφαρμόσεις και σε άλλες περιπτώσεις. Κοτζάμ πρίγκιπας ενδιαφέρεται (;) για το πλειοψηφικό πακέτο της Π.Α.Ε. Αλλά κι εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα πηγαίνει ο Δομάζος και θα ρωτάει τον Πρίγκιπα, αν μπορεί και θέλει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Για να ξέρει κι ο Μίμης τι να κάνει. Να κάτσει ή να φύγει; Αν του πει όχι, να πάει, βρε παιδί μου, σπίτι του και να παρακολουθεί ξένοιαστος τις προσπάθειες της ομάδας του Ρότσα/Μπουμπλή. Αν του πει ναι, να βγει στις κάμερες και να δηλώσει: «Εγώ πιστεύω στον Πρίγκιπα (sic!)!». Έπειτα θα πηγαίνει ο Κωνσταντίνου, χωρίς τον Σάββα τον Θεοδωρίδη, και θα ρωτάει την Αυτού Εξοχότητα, αν έχει διάθεση να φτιάξει νέο γήπεδο. Για να λάβει κι αυτός τα μέτρα του. Τέλος, θα βγαίνει ο Κάνθαρος και θα ρωτάει: «Ρε παιδιά, είναι πραγματικός Πρίγκιπας;» μόνο και μόνο για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «Τι, δεν είναι;». Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Και ξάφνου, καθώς μελετάς και σπουδάζεις την υπόθεση, διαπιστώνεις ότι το μόνο πραγματικό σε αυτή την ιστορία είναι η παρουσία του Τσάκα. Διότι, αν κάποιος επιθυμεί να μπει σε μια Π.Α.Ε., πάει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, σκάει τα ''χαρτιά'' και παίρνει την ομάδα. Χωρίς να ρωτάει από δω κι από εκεί, χωρίς press conference και χωρίς συγκεντρώσεις για τσάι.

Υ.Γ.1 Αυτά που έγιναν στην Δράμα δεν έχουν προηγούμενο. Τι να πρωτοσχολιάσω; Το κοουτσάρισμα του Καλαφατάκη; Την εμφάνιση του Κακαρίδη; Το γεγονός ότι τον οργανωτή του παιχνιδιού τον υποδυόταν, και μάλιστα με σχετική επιτυχία (!), ο Καραποστόλου; Την εμφανή αδυναμία του να πάρουμε αμυντικό ριμπάουντ; Το ότι δεν έχουμε επιθετικά συστήματα; Και, τέλος, την γκάφα του Πάσαλιτς ή την σφαγή του Γκόντα; Απίστευτα πράγματα.

Υ.Γ.2 Τα ρεπορτάζ λένε ότι ο Μητρόπουλος πάει δανεικός στην Α.Ε.Κ. Πρόκειται περί επικοινωνιακής ήττας από την πλευρά της Π.Α.Ε. Άρης, η οποία παρουσίαζε τον δανεισμό τελειωμένο, ενώ εκτέθηκε και ο παίχτης με τις βιαστικές δηλώσεις του, αν και για το τελευταίο μάλλον ευθύνεται ο μάνατζέρ του.

Υ.Γ.3 Ο Γιάννης Ιωαννίδης θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι Υφυπουργός του Άρη. Δεν θέλω τέτοιες βοήθειες. Επίσης, κάποιος να του πει, όπως και σε όλους τους προκατόχους του, ότι δεν είναι Υφυπουργός Πρωταθλητισμού. 

Υ.Γ.4 Δύσκολα τα πράγματα για τον Βενγκέρ. Οι οπαδοί δεν σέβονται τους ποδοσφαιρικούς τεχνοκράτες. Ακόμα κι αν βρίσκονται σε μια ομάδα ως προπονητές για 16 χρόνια. Όπως γράφει ο Καρπετόπουλος: «Στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν υπάρχει ομάδα της οποίας οι οπαδοί να ικανοποιούνται γιατί τηρήθηκαν κατά γράμμα οι ισολογισμοί: η Άρσεναλ έμοιαζε να έχει γίνει η πρώτη τέτοια ομάδα. Και σε αυτό νομίζω ο Βενγκέρ την πάτησε». Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο Αρσέν κατάφερε και άλλαξε τη δομή της Άρσεναλ και παρουσίασε εντυπωσιακές ομάδες σε εμφάνιση και αποτελέσματα. Θα είναι πολύ άδικο να φύγει κακήν κακώς, πόσω μάλλον ως αποτυχημένος.

Υ.Γ.5 Όλα θα γίνουν. Ας μην βιαζόμαστε! Υπομονή. Βάζω μπρος τα μίξερ και τις κατσαρόλες, παίρνω τις κουτάλες και τις σπάτουλες, και αρχίζουμε! Τιραμισού, μηλόπιτες, μελομακάρονα και βασιλόπιτες! Μέχρι και μπανόφι! Χαμός θα γίνει!

Υ.Γ.6 Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα μπουν στην αντίστοιχη ανάρτηση. Μέχρι τότε, ας πάρουμε μια γερή δόση από τον Bruce Dickinson.

18 σχόλια:

  1. ΥΓ1,εσύ που παρακολουθεις απο κοντα τα πραγματα,μπορει να μου απαντησεις σε μια απορια;Τη στιγμη που εχουμε προβλημα στον άσσο και τεσσερα δυάρια Πασαλιτς,Καραποστόλου,
    Βεργινης,Μποχωρίδης,και μη μου πεις οτι οι δυο τελευταιοι ειναι άσσοι-, δεν μπορουν να εμπιστευτουν τη θεση στο μοναδικο άσσο της ομάδας,το Μούρτο;Ειναι καλύτερα δηλαδή η ομάδα να μην μπορει να κατεβασει και να μοιρασει την μπάλα;Θα πάει χαμενος κι ο Μούρτος σαν τον Ματαλόν ή σαν τον Πλιούκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με έκανες και γέλασα αλλά με μπέρδεψες κιόλας!

    Ο Τσάκας ζει και βασιλεύει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι απολαυστικός όπως πάντα!
    Να έχεις μιαν όμορφη Κυριακή Κανθαράκο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αγαπας την Ελλαδα? Αποδειξη! Που ελεγε και η παλια διαφημιση!

    Εμενα παντως το ενα σουβλατζιδικο δε μου στελνει αποδειξη με τον ντελιβερα, λες να δινω μονο τον πουρμπουαρ στο παιδι και τα σουβλακια κερασμα? :P

    Οτι ο Τασαρος (aka Μητροπουλος) εγινε Ραμπο στην κυριολεξια και αφοπλισε διαρρηκτη δεν το εγραψε κανεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, υπερβάλλεις για τις αποδείξεις. Άλλωστε, θα πρέπει να είναι κανείς πολύ μαλάκας για να πληρώσει πριν του φέρουν την απόδειξη. Μετά, άντε να βασιστείς στο φιλότιμο του ταβερνιάρη/μαγαζάτωρα. Αυτά είναι κατάλοιπα της εποχής που κανείς δεν ζήταγε πουθενά απόδειξη, γιατί άλλωστε δεν είχαν καμία χρησιμότητα. Μετά μου λες γιατί διαχρονικά η φοροδιαφυγή κάλπασε στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα των κυβερνήσεων βεβαίως.

    Η πριγκιπιάδα ομολογώ με κούρασε. Όπως λες, αν θέλεις να πάρεις μια ΠΑΕ και είσαι γερά φορτωμένος, μπουκάρεις απλά στην ΑΜΚ με τις βαλίτσες (ή τις μαύρες σακούλες έστω), σκας τα τούβλα και φωνάζεις «τώρα εξαφανιστείτε όλοι σας». Χωρίς συνεντεύξεις Τύπου όπου παρακαλάς να σε πάρουν στα σοβαρά. Πέρα απ’ όλ’ αυτά, τι σόι πρίγκηπας είναι αυτός ο Φεϊζάλ, να κυκλοφορεί σαν γύφτος του Μοναστηρακίου ή της Αγίας Βαρβάρας, με μπουφανάκι και μπλουζάκι (οι κανονικοί Εμίρηδες μας έχουν μάθει ότι κυκλοφορούν στην τρίχα)? Πού είναι οι βεζύρηδες και οι σωματοφύλακες? Κι έχει δίπλα του αυτόν τον Τσάκα, χύμα και απεριποίητο? Άσε που αυτός ο Φεϊζάλ θα είναι κανένας Πακιστανός που τον ψάρεψε ο Τσάκας (σαν άλλος Πίου που τον ψαρέψανε από τα φανάρια για να παίξει μπάλα) από το Σύνταγμα ή την Πλατεία Βικτωρίας, για να το παίξει σκουρωπός πρίγκηψ.

    Κάθε πολιτικός σε όλο τον κόσμο, μόνο την καρέκλα του σκέφτεται. Έτσι και ο Ιωαννίδης, ένας άνθρωπος με πολύ (κακώς εννοούμενο) τσαμπουκά αλλά χωρίς προσωπικότητα. Αντί να κυνηγήσει τους υπαίτιους της κατάντιας ΠΑΕ όπως ο Άρης και η ΑΕΚ, προσπαθεί να τους ξανασβήσει τα χρέη, και αν χρειαστεί θα κάνει νέα αναδιάρθρωση για 24 ομάδες στην πρώτη κατηγορία του ξεφτιλισμένου ποδοσφαίρου μας. Μακάρι να έδειχνε τέτοιο ζήλο και σε άλλα θέματα, όπως το κλείσιμο κολυμβητηρίων λόγω απουσίας θέρμανσης και της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο ειδικά. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός στην Ελλάδα που να διαθέτει προσωπικότητα και αρχ…α. Και για να μιλάμε με ονόματα και όχι αφηρημένα, θα έπρεπε να ασκηθούν διώξεις κατά των κυρίων Κόντη, Αθανασιάδη, Σκόρδα, Αδαμίδη, Θανόπουλου, Ντέμη Νικολαΐδη (λυπάμαι που το γράφω γι’ αυτόν ειδικά, αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι) μεταξυ άλλων. Και τύπους σαν τον Ιωαννίδη, ο λαός πρέπει να τους στείλει στα σπίτια τους.

    Ο Βενγκέρ ανακάλυψε το financial fair play πολύ πριν το εφεύρει ο Πλατινί, γιατί δεν ήθελε σαν μάνατζερ του συλλόγου να έχει ποτέ την παραμικρή ευθύνη για ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση από μεταγραφές εκατομμυρίων. Αν ο Φέργκιουσον έκανε τα τελευταία χρόνια πολλά με λίγα, ο Βενγκέρ τα έκανε με το σχεδόν τίποτα. Το πόσο σωστός ήταν ο Βενγκέρ, θα φανεί τα επόμενα χρόνια με την πιστή εφαρμογή του ffp, όπου πολλές ομάδες θα γονατίσουν από τα χρέη και τους περιορισμούς του κανονισμού. Ο Αρσέν θα έχει την δυνατότητα να ψωνίσει μερικούς παικταράδες κοψοχρονιά (τέτοια περίπτωση είναι ήδη ο Καθόρλα). Εντάξει, οι Τσέλση, Μαν. Σίτυ και Μαν. Γιουν. θα συνεχίσουν περίπου όπως είναι (αν και δεν αποκλείω κάποτε να καταντήσουν σαν την Ίντερ των τελευταίων 2 ετών που ο Μοράττι μαζεύτηκε), αλλά η Άρσεναλ σταδιακά θα ανέβει. Θα είναι κρίμα να εκδιωχθεί σαν αποτυχημένος από την πίσω πόρτα. Είναι ουσιαστικά ο μόνος προπονητής που παίζει ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητα. Ούτε βάζει τους παίκτες να κλωτσάνε, ούτε να βουτάνε για πέναλτυ. Η Άρσεναλ με αυτόν προπονητή έχει παίξει μπάλα αντάξια της Μπαρτσελόνα, αν και για διάφορους λόγους της έφυγαν τελευταία μαζεμένοι παίκτες σημαντικοί (Φάμπρεγας, Σονγκ, Νασρί, Φαν Πέρσι) και αυτό είναι το αίτιο της πτώσης της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αλαφούζος ετοιμάζει προκαταβολικά τα tweets, μην σου πω ότι ξενερώνει κιόλας αν στο τέλος δεν αδικήσουν τον ΠΑΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανθαρούλη μου, δίνεις απόδειξη ή... τζάμπα διάβαζα τόση ώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Vad, η ομάδα δεν έχει οργανωτή. Έχει δυάρια σε κορμιά play maker. Και για αυτό βλέπουμε άναρχες επιθέσεις, χωρίς σύστημα. Για τον Μούρτο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, διότι δεν γνωρίζω την ποιότητά του. Υποθέτω ότι οι προπονητές ξέρουν κάτι περισσότερο. Αλλά το πρόβλημα παραμένει: δεν έχουμε άσσο!

    Πρόεδρε, ο Τσάκας, λένε οι κακές γλώσσες, έχει σατανικό σχέδιο για να πάρει τον Παναθηναϊκό στο τζάμπα. Λες;

    Γεια σου, Έλενα! Ανταποδίδω!

    Μανόλο, την επόμενη φορά που δεν θα πάρεις απόδειξη, δώσε μπουρμπουάρ και κλείσε την πόρτα! Νταξ, ο Μητρόπουλος ό,τι θέλει κάνει. Εδώ πετάει μπινελίκια και παπούτσια μπροστά στις καμέρες. Στον διαρρήκτη θα κολλήσει;

    Φίλε Χάρη, μπορεί και να υπερβάλλω για τις αποδείξεις. Εκεί που δεν υπερβάλλω, όμως, είναι ότι το φορολογικό σύστημα θα έπρεπε να συνάδει με το συγκεκριμένο μέτρο. Ο πελάτης δεν έχει κανένα κίνητρο να ζητήσει απόδειξη. Ακόμα και το ότι αν δεν σου δώσουν απόδειξη δεν πληρώνεις, ποιος μου λέει εμένα ότι ο πελάτης με τον καταστηματάρχη δεν θα τα κάνουν πλακάκια; Γιατί να πληρώσει ένας πελάτης και να πάρει απόδειξη, όταν μπορεί να πληρώσει λιγότερα, χωρίς να πάρει απόδειξη, από την στιγμή που δεν υπάρχουν κίνητρα, δεν υπάρχουν φοροαπαλλαγές; Για τον Πρίγκιπα, έτσι είναι. Κι εγώ ομολογώ ότι κουράστηκα. Αν θέλει τόσο πολύ την ομάδα, ας πάει στην ΑΜΚ και να πάρει μετοχές. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Για τις διώξεις συμφωνώ. Αλλά ποιος θα το κάνει αυτό το πράγμα; Αφού όλοι αυτοί υπόκεινται σε μηχανισμούς αποσιώπησης. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, οι ΠΑΕ είναι ή δεν είναι ανώνυμες εταιρίες; Πώς σκατά γίνεται να μπαίνει ο καθένας και να κάνει του κεφαλιού του, χρεώνοντας την εταιρία ολόκληρα εκατομμύρια; Τέλος, ο Ιωαννίδης πρέπει να καταλάβει ότι εκτός του πρωταθλητισμού, υπάρχει και ο αθλητισμός. Για τον Αρσέν έχω να πω ότι ήταν μπροστά από την εποχή του. Αλλά οι οπαδοί, σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται, δεν τους ενδιαφέρουν οι ισολογισμοί. Θέλουν τίτλους. Και μια ομάδα σαν την Άρσεναλ είχε ως στόχο τους τίτλους κι όχι απλά να κάνει πρωταθλητισμό ή μια καλή πορεία. Όσο για το ffp και την χρησιμότητα του Βενγκέρ σε αυτό, δεν μπορώ να διαφωνήσω. Η Άρσεναλ δεν θα συναντήσει προβλήματα προσαρμογής. Και συμφωνώ απόλυτα ότι παίζει ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητα. Επίσης, δεν καλουπώνει τους παίχτες του και τους εμπιστεύεται, ακόμα κι αν πρόκειται για αμούστακα παιδιά. Πάντως, το όνομά του ήδη έχει ακουστεί για την Παρί, η οποία φαίνεται ότι ψάχνει εναγωνίως αντικαταστάτη του Αντσελότι.

    Partali, μαζί σου είμαι!

    Λύχνε, το προϊόν είναι τζάμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ανοίξω θέμα με τις αποδείξεις και τον Φ.Π.Α. (με όλες τις παραμέτρους, τις περισσότερες εκ των οποίων ένας καταναλωτής δεν γνωρίζει γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του) θα τελειώσω μεθαύριο. Οπότε θα αρκεστώ σε αυτό: όποιος θέλει να παίρνει αποδείξεις δεν ξαναπατάει σε μαγαζιά που δεν του έδωσαν (απόδειξη). Τόσο απλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο για το θέμα του Μητρόπουλου, δεν ξέρω αν είναι επικοινωνιακή ήττα του Άρη, ξέρω ότι είναι κέρδος του Παναιτωλικού. Το παιδί έχει να αγωνιστεί από πέρυσι, θα χρειαστεί κάμποσο καιρό να βρει ρυθμό (χρόνο που δεν τον έχουν διαθέσιμο ούτε ο Άρης, ούτε η ΑΕΚ) κι όταν (κατά άνοιξη μεριά) βρει ρυθμό είτε θα τον κρατήσει ο Παναιτωλικός (αν ανέβει) είτε θα μπορεί να τον πουλήσει το καλοκαίρι. Κάτι ήξερε που τον έδινε τσάμπα στον Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η περίπτωση Μητρόπουλου δείχνει την πάσα αλήθεια. Κανονικά δανεικός πάει ένας παίκτης του Άρη ή της ΑΕΚ (που δεν παίζει - δεν υπολογίζεται) σε μια ομάδα Β' Εθνικής, όχι το ανάποδο. Δυστυχώς κατάντια.

    Θεωρώ ότι η Κέρκυρα δεν μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Έχει το χειρότερο ρόστερ, μέτριο προπονητή, δεν μπορεί επίσης να ενισχυθεί σημαντικά τώρα.

    Ο Βιντιάδης δεν έχει το μπαγιόκο να αγοράσει - τρέξει - την ΑΕΚ. Είναι ένας "πρίγκηπας" greeklish version, δηλαδή το χειροτερότερο.

    Πρίγκηψ για την Πανάθα δεν υπάρχει, το λέω από τη μέρα που εμφανίστηκε. Το μόνο που με προβληματίζει τελευταία είναι αν είναι πράγματι "σκηνοθέτες" το σκατόσογο. Δεν είμαι πια τόσο σίγουρος όσο ήμουν παλιότερα.

    Bonus track. Μπορεί ο ... Περπινιάδης να μας κουνήσει μαντήλι κατά το καλοκαίρι. Υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να αντικατασταθεί από άλλο μπροστινό πρόεδρο. Σημ. θεωρώ ότι δεν είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Όπως δεν ήταν ούτε ο πρακτοράκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για το θέμα των αποδείξεων είσαι σωστός. Για το θέμα του Μητρόπουλου σίγουρα είναι επικοινωνιακή ήττα του Άρη. Τώρα για το αν θα βγει κερδισμένος ο Παναιτωλικός, δεν το ξέρω. Ο Μητρόπουλος, πάντως, σίγουρα θα βγει από την στιγμή που θα παίζει.

    Υπουργέ, συμφωνώ ότι πρόκειται για κατάντια. Γενικώς το θέμα των δανεικών εν Ελλάδι παιχτών είναι άκρως παρεξηγημένο και υποτιμημένο στο πρωτάθλημά μας. Αλλά με τέτοιους οπαδούς, δημοσιογράφους και παράγοντες, δε νμπορώ να περιμένω και πολλά. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, έστω λιγοστές. Δεν έχω καταλάβει τι ζητάει ο Βιντιάδης από την ΑΕΚ και ποιος είναι ο σκοπός του. Λες και φλερτάρει γκόμενα. Για τον ΠΑΟ, δεν ξέρω αν υπάρχει Πρίγκιπας, αλλά ο Τσάκας ζει και βασιλεύει. Ο Πρίγκιπας, λέει ο Τσάκας, έφερε μαζί του και μια επιταγή 28 μυρίων. Τι θα την κάνει δεν μας είπε. Για το bonus track δεν γνωρίζω. Σε αυτή τη χώρα όλα είναι πιθανά.

    Υ.Γ. Έφτιαξα μια πρώτη βέρζιον βασιλόπιτας και βγήκε θαυμάσια! Πήραμε μπρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέρεις ότι αν είχα αποδείξεις σε όσα γράφω δεν θα τις έκρυβα. Όποιος θέλει τα βάζει σε μια άκρη του μυαλού του και περιμένει.

    Για τις κοσμογονικές αλλαγές που φημολογείται ότι ετοιμάζονται στην Πανάθα δεν αναφέρομαι γιατί κάποια πράγματα δεν μου κολλάνε. Θα τη βρω την άκρη όμως.

    Στείλε συνταγή της βασιλόπιτας αν δεν σου κάνει κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι κάπου κατέληξα για τις εξελίξεις στο Τριφύλλι.

    http://4minister.wordpress.com/2012/12/18/κοσμογονικές-αλλαγές-στο-τριφύλλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπουργέ, νομίζω ότι όσοι έχουν αποδείξεις τις κρύβουν κι όσοι δεν έχουν προσπαθούν να βρουν. Καλά, στον ΠΑΟ πολλά δεν κολλάνε! Για την ακρίβεια πάρα πολλά. Πάω να διαβάσω την ανάρτησή σου.

    Θα σου στείλω mail με την συνταγή! Είναι πολύ απλή και το γλυκό βγαίνει λιτό πλην γευστικό. Και για να είμαι δίκαιος, δεν είναι δική μου: από το internet την ψάρεψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χάρης

    Μην μασάς Κάνθαρε με το Αλαφούζο και τις μαλακίες του. Σιγά μην έχει δκαίωμα να μιλάει για παλτά και πουλημένους που "τον στήσανε" όποιος έχει απλήρωτους τους παίκτες. Για τα λεφτά που δεν έχει η ομάδα γίνεται ο ντόρος. Σε ανύποπτο χρόνο, έχει δηλώσει ότι το μπάτζετ του χρόνου θα πέσει ακόμα χαμηλότερα, σε επίπεδα ΑΕΚ. Σιγά μην περιμένει το καλοκαίρι για να ξεφορτωθεί τα βαριά συμβόλαια, το κάνει από τώρα.

    Η ένστασή μου δεν έχει να κάνει τόσο με το ξεφόρτωμα συμβολαίων, όσο με τον άκομψο τρόπο που γίνεται και οδηγεί τους παίκτες σε στιγματισμό. Και τα κάνει ο Αλαφούζος εκεί που μπορεί. Τυχαίο είναι ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παίρνουν πόδι Βύντρα (άδικο), Σπυρόπουλος (επίσης άδικο), Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι, Πετρόπουλος (καλά, το συμβόλαιό του 31/12 δεν ολοκληρώνεται έτσι κι αλλιώς?!?!?!...), και οι ανενεργοί Μουμσόνγκ, Λέτο, ενώ για τον Τοτσέ ούτε κιχ? Αυτή η σάπια συμπεριφορά, που ξεπερνάει τον διωγμό που υπέστη η χρυσή γενιά της καταραμένης Λεωφόρου, δείχνει ότι το Βαρδινογιαννέικο κάνει ακόμα κουμάντο, ή έστω ασκεί μεγάλη επιρροή, στην ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε Συναρειανέ μου,να υποθεσω οτι καποιοι μας κανουνε πλάκα;Κούβελας;;;;Στα 39;;;;Για όνομα του θεού(Αρη):))
    http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Aris/stis_proponhseis_o_kouvelas.2055534.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χάρη, αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Και προφανώς ο τρόπος είναι άκομψος και ερασιτεχνικός. Η επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ καυθορίζεται από τα τουίτερ και τις ορέξεις των κλώνων του Βασιλαρά. Κρίμα. Δεν ξέρω αν η οικογένεια είναι ακόμα εκεί ή έστω ασκεί μεγάλη επιρροή. Ξέρω ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την ομάδα. Αν φέρονται έτσι τώρα, μήνα Δεκέμβριο, σκέψου τι έχει να γίνει την ερχόμενη σεζόν.

    VAD, θα συμμετέχει απλά στις προπονήσεις! Δεν υπάρχει σκέψη για να αποκτηθεί! Και μόνο που το έγραψα, τρομάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...