Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Και οι δυο σπέρνουν τρόμο

Δύσκολα τα πράγματα. Η Τρόικα είναι ανήμπορη να καταλάβει ότι τα μέτρα πρέπει να χαλαρώσουν. Είναι ανήμπορη να καταλάβει ότι χρειάζεται κι άλλος χρόνος. Χρειάζεται υπομονή -όχι ανοχή. Αλλά όταν βλέπει ανθρώπους με μηδενικό βαθμό μυωπίας στους οφθαλμούς να λαμβάνουν επιδόματα, τι να σκεφτούν; Όταν βλέπουν τον Μπένι, ο οποίος δεν φέρει κυβερνητικό αξίωμα, να κυκλοφορεί με αλεξίσφαιρη B.M.W. αξίας 750.000 γιούρο τι να πουν; Όταν βλέπουν ότι έπαιρναν εφάπαξ άνθρωποι που δεν είχαν δώσει ούτε μία εισφορά στα ταμεία, τι να υποθέσουν; Την ίδια στιγμή η Χρυσή Αυγή παίζει μπάλα μόνη της. Βγάζει τη μία ανακοίνωση μετά την άλλη. Ποιον να φοβηθεί; Τον Αντωνάκη; Τον Αλέξη; Την Αλέκα; Ας είμαστε σοβαροί. Ανάσα δεν παίρνει το πολιτικό σύστημα. Προσοχή: μην νομίζετε ότι οι ανακοινώσεις λένε ουσιώδη πράγματα. Αυτό έλειπε να στηρίζεται η Χρυσή Αυγή στις ανακοινώσεις που βγάζει. Η αντιπολίτευση του εν λόγω κόμματος πηγάζει από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Κάθε φορά που βγαίνει σε τηλεοπτικό παράθυρο ή στον ''αέρα'' ένας Υπουργός της Κυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή τσιμπάει ψήφους.


Κι ο Μιχαλολιάκος τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα: απλά αφήνει τους άλλους να μιλάνε. Άντε στο τσακίρ κέφι να εκδράμει σε πεζόδρομους που φιλοξενούν πάγκους λαθρομεταναστών. Τα Μ.Μ.Ε, όμως, συνεχίζουν απερίσπαστα το έργο τους. Ήδη από τις εκλογές έχουν φροντίσει να δώσουν στίγμα. Για παράδειγμα, έχουν βαφτίσει το κόμμα, και μάλιστα a priori, φασιστικό και ακροδεξιό -μπορεί όντως να είναι έτσι, αλλά το κοινό και μόνο το κοινό, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, βρίσκεται στην αρμόδια θέση να κρίνει. Η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι η δημαγωγία. Ούτε να παρουσιάζει επιλεκτικά τα γεγονότα ή την αλήθεια. Πολύ απλά, ο δημοσιογράφος προβάλει μια κατάσταση, όσο πιο αντικειμενικά μπορεί, και κατόπιν αραδιάζει τα δεδομένα στο κοινό. Το κοινό, λοιπόν, είναι αυτό που αποφασίζει. Εντούτοις, το μένος των Μ.Μ.Ε. και των λοιπών πολιτικών κομμάτων κατά της Χρυσής Αυγής δείχνει φόβο και πανικό. Σημαίνει ότι η παράταξη του Μιχαλολιάκου συνιστά υπολογίσιμο πολιτικό μέγεθος. Τρέμουν με την άνοδό της. Αυτό, όμως, που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι για την έκρηξη της Χρυσής Αυγής ευθύνονται εκείνοι -προφανώς ευθύνες αναλογούν και στους Έλληνες πολίτες/ψηφοφόρους για λόγους που έχουμε αναλύσει κατά κόρον. Κι αν θέλουν να αντιστραφεί η κατάσταση, θα πρέπει να αρχίσουν να προβαίνουν σε άξια έργα κι όχι να αναλώνονται σε αερολογίες.

Κι αν η Χρυσή Αυγή σπέρνει τρόμο, το ίδιο ισχύει για τον Γκαγκάτση. Για τον μάγιστρο του 2004. Για τον άνθρωπο που στον τελικό του Euro καθόταν στις εξέδρες του ''Ντα Λουζ'' δίπλα στον Κώστα τον Καραμανλή, με τους Πορτογάλους διοργανωτές να τον αποθανατίζουν και να τον αποκαλούν ''Πρωθυπουργός της Ελλάδας''. Αυτός είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Και τι ζητάει; Την Προεδρία της Ε.Π.Ο. Για να το πετύχει αυτό πρέπει να νικήσει στις αρχαιρεσίες της 6ης Οκτωβρίου τον Γιώργο Σαρρή. Δύσκολα πράγματα. Ο Σαρρής έχει πατήσει στις πλάτες του γυμνού βασιλιά. Έστω κι αν η εικόνα του γνώρισε μια μικρή φθορά από την παρουσία του στην Κ.Ε.Δ. Μικρή σημασία έχει, όμως. Το φαβορί παραμένει ο Σαρρής. Εξάλλου, ο Γκαγκάτσης κατεβαίνει ως ''ανεξάρτητος''. Πάνε οι εποχές που είχε στενές επαφές με τον Σωκράτη Κόκκαλη -οι καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό εξακολουθούν να ισχύουν σε μερικό βαθμό. Μολονότι, λοιπόν, ο Γκαγκάτσης δείχνει να μην μπορεί να συναγωνιστεί παρασκηνιακά τον Σαρρή, ο πόλεμος που δέχεται είναι ανελέητος. Κι αυτό σημαίνει ότι είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Σαν τη Χρυσή Αυγή.

Όπως λέει κι ο Κώστας Καίσαρης: «Ο Γκαγκάτσης δεν είναι κανένας χθεσινός. Ξέρει το αντικείμενο καλύτερα από κάθε άλλον. Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να κατεβαίνει στις εκλογές αν ήταν να τις χάσει. Κι αυτό ακριβώς δείχνει ο εναντίον του πόλεμος. Αν ήταν αδύναμος και δεν είχε καμιά τύχη να πάρει τις εκλογές, κανένας δεν θα ασχολιόταν μαζί του». Και ποιος είναι ο αστάθμητος παράγοντας στην όλη υπόθεση; Ο Παναθηναϊκός. Από την μία δεν μπορεί να στηρίξει τον Σαρρή κι από την άλλη δεν είναι δυνατόν να υιοθετήσει την υποψηφιότητα Γκαγκάτση λόγω παρελθοντικών σχέσεων: μάλλον αφήνει τον απόλυτο έλεγχο στον Ολυμπιακό. Εν τέλει, γιατί τόσο ενδιαφέρον για την Προεδρία της Ε.Π.Ο.; Δεν θέλω κουταμάρες. Ο καθένας κοιτάει την πάρτι του. Είτε λέγεται Έλληνας πολίτης, είτε Έλληνας πολιτικός, είτε Ολυμπιακός. Για αυτό κάνουμε συνεχώς βήματα προς τα πίσω.

Υ.Γ.1 Τα 25 μύρια μπήκαν στο λογαριασμό. Αυτό έχει σημασία. Ποια Σάλκε τώρα και ποιο τσου λου; Μέχρι να έρθει η ώρα που ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πάψει να περνά απευθείας στους ομίλους. Καταραμένη ανταγωνιστικότητα.

Υ.Γ.2 «Μετά τον Καραπιάλη τέτοιο ταλέντο σαν τον Φετφατζίδη δεν έχω δει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζει στον Ολυμπιακό, γιατί δεν του δίνονται παιχνίδια-παραστάσεις. Είναι μία εξαιρετική περίπτωση που πρέπει να κοιτάξει τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Εθνική». Γιατί, ρε Τσιώλη;

Υ.Γ.3 Πήγα Πήλιο και πέρασα τζάμι! Συνεχίζουμε εξίσου δυνατά!

16 σχόλια:

  1. Οι πολιτικοί είναι οι ντόπιοι αντιπρόσωποι και η Τρόικα οι επόπτες εργασίας που έρχονται περιοδικά να ελέγξουν. Οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που εποπτεύουν όλη τη διαδικασία, (μας) δανείζουν χρήματα που δεν έχουν για να ωφελούνται τον τόκο.

    Αυτή είναι η αλήθεια και όχι οι στραβωμάρες και η ανικανότητα. Εσκεμμένα και βάσει σχεδίου.

    Οι Χρυσαυγίτες στις διαδηλώσεις δεν στέκονται από την πλευρά των διαδηλωτών αλλά από την πλευρά των αστυνομικών. Αυτό και μόνο φτάνει σε όποιον έχει βασικές ικανότητες σκέψης να καταλάβει το ρόλο τους.

    Ο Γκαγκάτσης θεωρώ ότι είναι αντιπερισπασμός, για να μη φαίνεται ότι ο πρώην Π.Ε.Φ.Ο. Χίου τρέχει μόνος του.

    Ο Θρήνος ήταν εψές αυτό που όλοι ξέρουμε, ένα μικρό και ευκολοφάγωτο ψαράκι. Στη Τηγάνι είναι σου λέει μούρλια, γλυκό και τραγανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Φίλτατε Κάνθαρε, είναι προφανές ότι δεν φταίει η Τρόικα για τα χάλια που αναφέρεις. Όταν οι Τροκανοί ανακαλύπτουν πράγματα και θαύματα που θα συναντούσε κανείς μόνο σε κάποια σοσιαλιστικού τύπου καθεστώτα, όταν ανακαλύπτουν ανάπηρους χωρίς τα απαραίτητα προσόντα (δηλαδή αναπηρία), όταν ανακαλύπτουν συνταξιούχους που δεν πλήρωσαν ποτέ εισφορές (προφανώς μιλάμε για όσους πήραν την περιβόητη σύνταξη Εθνικής Αντίστασης από τον Ανδρέα Παπανδρέου, έστω κι αν το 1941 ήταν 5 χρονών), όταν η Φοροδιαφυγή μαζί με τον Εξυπνακισμό είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του μέσου Έλληνα, τί να κάνει η έρημη η Τρόικα? Να χαλαρώσει τις απαιτήσεις για τα οικονομικά μέτρα? Εκεί είναι που οι πονηροί Έλληνες θα ξεσαλώσουν και θα τρώνε και θα πίνουν στην υγειά των κορόιδων Ευρωπαίων. Έστω κι αν μαζί με τα πολλά ξερά καίγονται και λίγα χλωρά, πιστεύω ότι καλά κάνουν και απαιτούν όσα λένε. Μπας και αναγκαστεί αυτό το κωλοκράτος να σοβαρευτεί. Μπας και το πάρουν απόφαση να κυνηγήσουν στα σοβαρά την φοροδιαφυγή. Αλλά μέχρι να σβήσουν καλά τα ίχνη τους διάφορα λαμόγια (γιατί άλλωστε κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των καταθέσεων σε Ελβετικές Τράπεζες όπως έγινε θέμα τώρα τελευταία?!?!), αυτό δεν πρόκειται να γίνει πράξη.

    Για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Κάποιοι με δήθεν δημοκρατικές ανησυχίες και ευαισθησίες ισχυρίζονται ότι έτσι ξεκίνησε και ο Χίτλερ με τα τάγματα ασφαλείας εναντίον των ξένων (να μας πουν βέβαια και το πώς ξεκίνησαν διάφορα αριστερά δικτατορικά καθεστώτα, αν μπορούν). Το ότι κάποιος ξεκινάει την πορεία του από την ίδια περίπου αφετηρία με καποιον άλλον, δεν σημαίνει ότι θα έχει την ίδια κατάληξη. Εν πάση περιπτώσει, δεν θα ψήφιζα την Χρυσή Αυγή (καμία σχέση με τις "δημοκρατικές ευαισθησίες", απλώς δεν με πείθουν ούτε κι αυτοί σαν πολιτικό κόμμα), αλλά δικαιολογώ απόλυτα όσους την ψήφισαν. Αν ζεις ή/και εργάζεσαι στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας και τα έχεις δει όλα. Όταν έρχονται καραβιές λαθρομεταναστών που κατά πλειοψηφία στις πατρίδες τους ήταν καταζητούμενοι για διάφορους λόγους και στην Ελλάδα γίνονται εγκληματίες. Όταν οι παράνομοι ξένοι υποστηρίζονται από δύο κόμματα (ΚΚε και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλα εξωκοινοβουλευτικά) που αδιαφορούν για τον Έλληνα (από τους φόρους του οποίου χρηματοδοτούνται αυτά τα λαμόγια οι δήθεν αριστεροί και προοδευτικοί). Όταν βλέπεις ότι όσοι είναι στον κομματικό περίγυρο περνάνε καλά. Όταν βλέπεις αυτά και άλλα πολλά, τί θα ψηφίσεις? Μοιραίο ήταν να αναδειχθεί η Χρυσή Αυγή σε κόμμα του 7%. Και ίσως το ποσοστό αυτό αυξηθεί. Και επειδή προφανώς Μιχαλολιάκος και Σία δεν είναι τίποτα κοιμισμένα μοσχάρια σαν κάτι άλλους πρώην Υπουργούς και Πρωθυπουργούς, εξηγείται ο επικοινωνιακός πόλεμος που δέχονται από διάφορα Μέσα που προφανώς κόπτονται για την Ελλάδα και την Δημοκρατία, και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης (συνέχεια...)

    Στα της ΕΠΟ. Πιστεύω ότι η αναμέτρηση Σαρρή και Γκαγκάτση θα είναι ντέρμπυ. Όπως μας πληροφορεί ο μέγας Καίσαρης (αδιάβαστος φίλε Κάνθαρε?!), στις εκλογές της ΕΠΟ δεν ψηφίζει η Σούπερ Κλίκα. Μπορεί ο Μαρινάκης να ελέγχει Κομπότηδες και Μποροβήλους, αλλά τις εκλογές τις κρίνουν οι Πρόεδροι των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων, 57 τον αριθμό. Εκεί κερδίζει όποιος έχει καλά προσωπικά κολλητιλίκια και τις καλύτερες παρτίδες με δαύτους. Ο Σαρρής ξέρω ότι είναι χθεσινός στα του ποδοσφαίρου. Μπορεί να τα βάλει με τον Γκαγκάτση σε αυτό το επίπεδο? Βέβαια ο Γκάγκα έχει την ρετσινιά με την ιστορία της κακοδιαχείρησης όταν παραιτήθηκε από την ΕΠΟ και πανηγύριζε ο Πατέρας που τον έδιωξε. Εκτιμώ τέλος πάντων ότι νικητής θα είναι ο Γκαγκάτσης. Το τί σκοπό έχει για να ανακατευτεί ξανά με την ΕΠΟ δεν το γνωρίζω. Δεν έχει κανέναν Πατέρα μπροστά του για να τον εκδικηθεί. Ούτε υπάρχει ο Παναθηναϊκός στο παρασκήνιο. Εκτός κι αν αληθεύει η φήμη ότι τον βοηθά υπογείως ο Αλαφούζος, επειδή τα ευκόλως εννοούμενα δεν λέγονται. Ίδωμεν.

    Στο χθεσινό ματσάκι δικαιώθηκα περισσότερο απ' ότι περίμενα για τον φετινό Ολυμπιακό. Μια ομάδα που δείχνει να επιστρέφει στο ένδοξο Ευρωπαϊκό της παρελθόν, σε όλα τα επίπεδα. Από την διοίκηση, που αδιαφορεί για ο,τιδήποτε πλην των 20+ εκατομμυρίων του Τσου Λου. Στους παίκτες, που μετά από 3 μήνες προπονήσεων έδειξαν εικόνα τουρλουμπούκι. Μέχρι τον προπονητή, που ναι μεν δεν έχει το ίδιο ρόστερ με πέρυσι, αλλά χθες ξεκίνησαν οι 7-8 στους 11 βασικούς περυσινούς. Ο Προπονητής, ο κύριος Ζαρντίμ, ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο Τοροσίδης εδώ και 3 χρόνια είναι αλλού γι' αλλού. Επιπλέον, μεταμόρφωσε τους ίδιους παίκτες που πέρυσι πίεζαν στο απέναντι μισό γήπεδο τον αντίπαλο και έτρεχαν συνέχεια, σε ένα σύνολο που περίμενε τον αντίπαλο έξω από την δική του περιοχή. Πέρα από την γκρίνια για το οικτρό θέαμα που απήλαυσα χθες, πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει σύστημα, γιατί ούτε ο Φουστέρ είναι καλά, ούτε ο Μασάδο είναι εξτρέμ. Και με δεδομένο ότι Τζεμπούρ και Μήτρογλου δείχνουν να συνεργάζονται καλούτσικα, το κόβω ότι πρέπει να το γυρίσει σε 4-4-2 με ρόμβο μπας και κλείσει αμυντικά το κέντρο, με Μανιάτη, Μοντέστο, Μασάδο και Ιμπαγάσα ή Φουστέρ στα χαφ, και με την αναγκαία θυσία του Αμπντούν. Έτσι όπως δομήθηκε το ρόστερ, αν θέλει να έχει καλύτερη εικόνα στην Ευρώπη αντί για καμιά ταπείνωση από την Άρσεναλ ή και την Μονπελιέ ακόμα, πρέπει ο προπονητής κάτι να κάνει. Το πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς είναι σίγουρο. Και κάτι ακόμα. Μεγάλη αλητεία του γηπέδου που γιούχαρε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που σωστά διαμαρτυρόταν για το γκολ που κακώς του ακύρωσαν (χαριτολογώντας, όταν το είδα στην τηλεόραση, αμέσως σκέφτηκα ότι "η Παράγκα μίλησε!"). Επαγγελματίας είναι, τί θέλανε δηλαδή, να κάνει γαργάρα επειδή έπαιζε στον "Ναό", στο τηγάνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα που το CL κρατάει μόνο 2 ημέρες και πρέπει να γυρίσουμε στο θλιβερό ποδόσφαιρο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα-ενα...
    -Χρυση Αυγή,δες το τραγελαφικο της ιστορίας,μαφιόζος Αλβανός πρωτοπαλίκαρο του μακρυχαίτη νεο-Καραϊσκάκη!
    https://parallhlografos.wordpress.com/2012/09/17/%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

    -Γκαγκάτσης,τι λεγαμε πιο πάνω για μαφία;

    -Καραπιάλης-Φετφατζίδης;;;Καλά,συγκρίνονται η ομαδικότητα του Καραπιάλη με τα γούργια του Φετφατζίδη;

    -Στα δικά μας μπασκετικά,μα σοβαρά τωρα κρεμόμαστε απ'τα...τέτοια του Σκορδίλη;Δεν μπορούν να βρουν πέντε φράγκα να τελειώσει η ιστορία;Κι αυτός ο αχάριστος,χωρις να δειξαι και τιποτα σπουδαιο μεσα απο τον Αρη βρεθηκε στον Παναθηναϊκο,κι εκει θα ζεσταινει παγκο,τι νομιζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια φορά που δεν ασχολήθηκες με τον ΠΑΟΚ, μαθαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα κανει ξεχωριστη αναρτηση για τα καφενεια
      υπομονη!!

      Διαγραφή
  7. χαχα

    ο ανώνυμος στην χώθηκε άγρια

    με έβαλες σε σκέψεις με την ανάρτησή σου

    εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γεια σου κανθαρε.
    γκαγκατσης-σαρης η μπιλια στο κοκκινο θα κατσει ετσι κι αλλεως.
    ο φετινος ολυμπιακος ειναι αποτελεσμα της μαλακισμενης νοοτροποιας των προεδρων που διοικουν τις κωλοομαδες μας.
    εγω κανω τις μεταγραφες κι εσυ μαλακα προπονητη φτιαξτους ομαδα και παρε μου το τσμπιονς λιγκ.
    τεραστια αντιθεση με το διμιουργημα του βαλβερδε που ενω δεν ειχε τους παιχταραδες του παρελθοντως και ενω ειχε πολλους βασικους του δανεικους εφτιαξε μια αξιοζηλευτη ομαδα.
    γαμω την ελληνοποιηση μου μεσα!!!!!!
    ο τσιωλης μηπως τον θελει δανεικο???
    με τα πολιτικα δεν ασχολουμε πια.
    μετα τις εκλογες καθομαι και απολαμβανω το θανατο του εμπορακου
    του συνταξιουχου
    του μισθωτου
    του γιατρου
    του παιδιου
    του μπατσου
    του
    του
    του
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ετσι μουρχετε να παω στνταγμα και να πεταω μπογιες στους διαμαρτυρωμενους!!!!
    ρε διαολε πριν δυο μηνες δεν ειχαμε εκλογες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργέ μου, αυτή μπορεί να είναι η αλήθεια, αλλά η ιστορία έφτασε εδώ διότι εμείς την πήγαμε. Ο Καραμανλής έλεγε ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα κι ο Τζέφρυ ότι λεφτά υπάρχουν. Κι ο ελληνικός λαός πήρε το όπλο του. Δεν υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή, αλλά ο επικοινωνιακός πόλεμος που δέχεται τους χαρίζει απλόχερα ψήφους. Γκαραντί. Αν δεν κάνουν καμιά χοντρή μαλακία και τα σκατώσουν μόνοι τους, ας προετοιμαστούμε ψυχολογικά για αυτά που έρχονται. Αντιπερισπασμός ο Γκαγκάτσης; Μπορεί. Για τον Ολυμπιακό θα τα πούμε κάποια στιγμή αναλυτικά. Σου προτείνω να διαβάσεις Νικολακόπουλο. Ο άνθρωπος είναι απόλαυση!

    Χάρη, προφανώς δεν φταίει η Τρόικα. Έτσι όπως (συνεχίζουμε να) φερόμαστε η Τρόικα αποτελεί αναγκαίο κακό. Αν κάποιος είναι μπάσταρδος στην όλη υπόθεση, αυτοί είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Κι αν δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, τότε θα κάνουμε πολλά χρόνια για να συνέλθουμε. Διότι βλέπω, ακόμα και τώρα, ότι έχουμε κάνει την λαμογιά σημαία. Για την Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι πάμε να διορθώσουμε το λάθος με λάθος. Η πίκρα και η θλίψη είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός αντίλογος. Και καλώς ή κακώς η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Και μάλιστα απέναντι σε μια ξεχαρβαλωμένη άμυνα. Μα, να παίζει ο Αλέξης σέντερ μπακ και η Αλέκα αμυντικό χαφ; Με λίγα λόγια η πολιτική, αλλά και οι πολιτικοί, των άλλων κομμάτων σπρώχνει την Χρυσή Αυγή σε διψήφιο ποσοστό. Ας όψεται η ανεπάρκειά μας. Για τις εκλογές της ΕΠΟ γνωρίζω ότι ψηφίζουν οι Ενώσεις -για παράδειγμα, ο Γκαγκάτσης έχει καπαρώσει την Ένωση Ηρακλείου Κρήτης. Τα κονέ, όμως, παραμένουν. Και από ό,τι διαβάζω ο Σαρρής, μέσω παρασκηνιακών δυνάμεων, έχει αρχίζει να τάζει στους Προέδρους των Ενώσεων λαγούς με πετραχήλια. Άγνωστο το τι θα συμβεί. Περιμένουμε με αγωνία. Προσωπικά, πάντως, απορώ με μεγάλη μερίδα των δημοσιογράφων που έχει αποσιωπήσει το θέμα. Τέλος πάντων. Για τον Ολυμπιακό τι να πούμε; Θα γράψω σύντομα μια ανάρτηση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ζαρντίμ ακόμα πειραματίζεται. Τι σκατά έκανε όλο το καλοκαίρι; Ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

    Ανέστη, όχι και θλιβερό. Super League, παιδί μου! Εμείς και η Ουγκάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Vad, μην είσαι κακός. Μπορεί να μπερδεύτηκαν οι άνθρωποι! Μαφιόζος ο Γκαγκάτσης; Ο ίδιος δήλωσε χθες ότι επί των ημερών του η διαιτησία ήταν σε πολύ καλά επίπεδα κι ότι η παράγκα εξαφανίστηκε. Παρατηρώντας τον Τσιώλη μετά την φυγή του από τον Άρη, αλλά κι όσο παρέμεινε στην ομάδα είναι φανερό ότι έχει πρόβλημα με τις δηλώσεις: επικοινωνιακά χωλαίνει. Άκου να συγκρίνονται ο Καραπιάλης με τον Φέτφα. Για το μπάσκετ νομίζω ότι θα δούμε ωραία ομάδα. Κι ας επαφιόμαστε στις ορέξεις του Σκορδίλη και του Πάουνιτς. (Αναρωτιέμαι ποιος έφερε τον Σκορδίλη στον ΠΑΟ: άραγε, τον έχει δει κανείς να αγωνίζεται;)

    Ανώνυμε, είσαι ο ίδιος που μου είχε ξαναπεί να μην μιλάω για τον ΠΑΟΚ;

    Akrat, σκέψου να μιλούσα για τον ΠΑΟΚ τι να είχα να ακούσω. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    Θέμη, η μπίλια στο κόκκινο; Νομίζω ότι ισχύει σε υπερθετικό βαθμό. Συμφωνών ότι η νοοτροπία των Προέδρων είναι για τα μπάζα -ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και η νοοτροπία των φιλάθλων ή των δημοσιογράφων δεν είναι η καλύτερη. Χρειαζόμαστε επειγόντως σχολή παραγόντων: δεν γίνεται διαφορετικά. Ο Ζαρντίμ δεν είναι Βαλβέρδε, για να παίξει το ποδόσφαιρο του Βάσκου και πράγματι έχει υποπέσει σε τακτικά λάθη, αλλά ας μην βιαζόμαστε. Και το λέω αυτό, διότι άκουσε ότι οι κύκλοι της ΠΑΕ θορυβήθηκαν από την απόδοση της ομάδας και την ήττα. Μα αυτοί τον προσέλαβαν! Τι σχέση έχει το στυλ του Βαλβέρδε με εκείνο του Ζαρντίμ; Αν είναι δυνατόν! Και βγαίνει μετά ο Σάββας και λέει ότι πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Και σε ρωτάω: νομίζεις ότι ο Μαρινάκης νοιάζεται για την εμφάνιση και την ήττα από την Σάλκε; Αν ο Τσιώλης τον θέλει δανεικό, ας τον πάρει. Και να τον βάζει να παίζει εντεκαδάτος. Με τα πολιτικά ούτε εγώ θέλω να ασχολούμαι, αλλά γαμώ το κεράτο μου ασχολούνται αυτά μαζί μου. Αν πας να πετάξεις μπογιές σε αυτούς που διαμαρτύρονται πες μου να έρθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η τρόικα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, στην ουσία επιβάλλει οικονομική πολιτική στη χώρα. Μόνο που παραβλέπουν όλοι αυτοί τις διαφορές μεταξύ των χωρών τους και της δικής μας. Εκείνοι έχουν επί σειρά ετών τακτοποιήσει τα του οίκου τους και με νορμάλ διαδικασίες έφτασαν να έχουν μια άψογη δημόσια διοίκηση και μια υποδειγματική οικονομία. Τους πήρε πολλά χρόνια αυτό, διέθεταν και άξιους ηγέτες αλλά και αποφασισμένο λαό. Σε μας προσπαθούν να κάνουν τα ίδια πράγματα εδώ και τώρα, απέναντι σε λακέδες ηγέτες και έναν λαό που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και που μόνιμα είναι καπελωμένος από την γνωστή παραοικονομική καμόρα των τραπεζιτών, των πολιτικών και του ντόπιου κεφαλαίου, η οποία δεν έχει πάψει δευτερόλεπτο να του ρουφάει το αίμα, φορτώνοντάς τον ταυτόχρονα με ενοχές κραυγάζοντας δεξιά κι αριστερά πως όλοι είμαστε το ίδιο υπεύθυνοι και πως όλοι μαζί είχαμε πέσει στο μεγάλο φαγοπότι. Και μπορεί να είναι μπερδεμένος ο λαός αλλά μένει να δούμε στην πράξη αν θα αποδειχτεί και τόσο μαλάκας όσο τον θεωρούν αυτοί οι τύποι. Η Χρυσή Αυγή αναρριχήθηκε σαν φυσικό επακόλουθο των όσων έσπειραν οι καραγκιοζοπαίχτες τού πολιτικού μας συστήματος. Και με τους ρυθμούς που συνεχίζει να αναρριχάται μη μας φανεί και τόσο απίθανο να τους πνίξει και να απλώσει τις ρίζες της σε κάθε άκρη τού χάρτη. Το μετά; Ε, αυτό είναι ένα καλό ερώτημα προς όλους μας. Ο καθένας με το χέρι στην καρδιά ας το απαντήσει...

    Για την "αναμέτρηση" Σαρρή-Γκαγκάτση, είναι πιο σικέ και από τα στημένα τού Μπέου και του Αγαπούλα. Είναι σα να κατεβαίνουν αντιμέτωποι στις βουλευτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία με τη... Νέα Δημοκρατία, με Πρόεδρο Δημοκρατίας κοινής αποδοχής τον χοντρό τού λιμανιού :-) Το ερώτημα το δικό μου είναι αν είναι τόσο ανόητος ο χοντρός για να μη δει ότι χάνει την καταπληκτικότερη ευκαιρία που θα μπορούσε να του παρουσιαστεί για να βουλώσει μια και καλή τα στόματα όσων τον αμφισβητούν και του χρεώνουν καλύβες και παράγκες. Να τους αφήσει δηλαδή να βγάλουν δικό τους πρόεδρο της ΕΠΟ οι αντίπαλοί του και να τους βάλει να του κάνουν απονομή τού πρωταθλήματος μέσα στο Καραϊσκάκης. Αλλά μοιάζει με πυρηνική φυσική μια τέτοια σκέψη για τον βραδείας καύσης εγκέφαλό του...

    Ο Ολυμπιακός χτίστηκε φέτος στη φιλοσοφία τού δεν υπάρχει εγχώριος αντίπαλος, ευκαιρία να κάνουμε απόσβεση κεφαλαίου και να βγάλουμε και κανένα φράγκο. Όταν πουλάς έναν παίκτη και τσεπώνεις 8 μύρια και δαπανάς το ένα τέταρτο από αυτά -και ούτε- για μεταγραφές 35άρηδων η αποκτάς τσάμπα παίκτες (Μανωλάς-Τζιμπούρ) ενώ παράλληλα τσεπώνεις και το 25άρι του Τσου Λου ενώ έχεις τιγκάρει και το Καραϊσκάκης με διαρκείας και απλά εισιτήρια, συν χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα, μερίδιο ΟΠΑΠ και άλλα πολλά εμπριμέ, απορώ που υπάρχουν οπαδοί τού γαύρου οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν στον γίγαντα πρόεδρο με τις ανοιχτές τσέπες που τα χώνει όλα για την ομάδα. Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό όσο και να το τραβάνε από τα μαλλιά για να κοκορευτούν για τον οικονομικά εύρωστο ηγέτη τους. Και έρχεται η ώρα τής Ευρώπης για να σου τραβήξουν οι αντίπαλοι βίαια την κουρτίνα και να φανεί ξεκάθαρα ότι ο βασιλιάς από πίσω της παραμένει γυμνός.

    Δεν θα αποτολμούσα ποτέ να συγκρίνω τον Φετφατζίδη με τον Καραπιάλη. Απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους όσο τα βελανίδια από τα κάστανα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αετόπουλο, το πρόβλημα με την Τρόικα είναι ότι αδυνατεί να καταλάβει πως η ελληνική κουλτούρα απέχει παρασάγγας από τη γερμανική, τη βέλγικη, τη νορβηγική και δεν ξέρω και γω ποια άλλη. Ναι, πρέπει να μπούμε σε μια σειρά, αλλά ορισμένες υποθέσεις χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Για παράδειγμα, η Τρόικα ζητάει περικοπές στον τομέα της Εθνικής Άμυνας. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι η Ελλάδα βρίσκεται περικυκλωμένη από χώρες με τις οποίες είχει και έχει προηγούμενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τουρκία. Όπως επίσης, δεν μπορεί να καταλάβει ότι το σύστημα Υγείας της Ελλάδας είναι διαφορετικό από εκείνο π.χ. της Αγγλίας. Κάποια πράγματα, λοιπόν, δεν μπορούν να εξισωθούν με τα θέλω της Τρόικας, ή έστω απαιτούν περισσότερο χρόνο. Όλα αυτά τα γράφω, γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες πολιτικοί αγνούν τον όρο ''άσκηση πολιτικής'' και οι Έλληνες πολίτες αδιαφορούν για τη σημασία της έννοιας ''Δημοκρατία''. Δυστυχώς, αυτοί είμαστε.

    Για την αναμέτρηση Σαρρή - Γκαγκάτση επαναλαμβάνω την απορία μου ως προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι φέρονται λες και δεν υπάρχουν καν εκλογές! Και μιλάμε για την ΕΠΟ! Τέλος πάντων. Δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν ξέρω ποιος θα βγει. Αλλά ελπίζω να δούμε κάτι περισσότερο από έναν άνθρωπο γαντζωμένο σε μια καρέκλα.

    Ξέρεις πόσοι Ολυμπιακοί θεωρούν ότι ο Πρόεδρας βάζει λεφτά; Εδώ το ίδιο πίστευαν για τον Κόκκαλη. Ξέρεις τι είναι να τσιμπάς 25 μύρια; Και μάλιστα να τα τσιμπάς με σχετική συνέπεια; Τεράστια υπόθεση. Αυτό που προκύπτει είναι ότι επί Μαρινάκη ο Ολυμπιακός πορεύεται χωρίς σχέδιο. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τιμητικό για την ομάδα και το πρωτάθλημά μας: αν η πρωταθλήτρια ομάδα φέρεται έτσι, σκέψου σε τι κατάσταση βρίσκονται οι υπόλοιποι. Τέλος πάντων. Δεν βρίσκεις άκρη. Απλά το ψευτοοπαδιλίκι του Μαρινάκη έλαβε τέλος. Κι αν ρωτάς τη γνώμη μου, τελείωσε πριν καν αρχίσει. Αλλά εγώ είμαι Αρειανός, όχι Ολυμπιακός.

    Μα είναι δυνατόν να συγκρίνει τον Φέτφα με τον Καραπιάλη; Ο οποίος μπορεί πλέον να έχει αποκτήσει μια μπάκα μέχρι απέναντι (τον είδα τις προάλλες), αλλά στα νιάτα του ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Α, ρε Τσιώλη...

    Λευτεριά στα κάστανα! (Και στους λουκουμάδες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τα ουισκια δυο δυο τα μπουκαλια!!!
      γεια σου ρε μπιλαρε!!!!

      Διαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...