Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δεν είναι παγωτό

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο δημοσιογράφος απευθύνει ερωτήσεις, κι ο πολιτικός απαντά. Αν ο δημοσιογράφος θέλει να στριμώξει τον πολιτικό, μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα. Τότε, γιατί ελάχιστοι δημοσιογράφοι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις; Και γιατί ελάχιστοι πολιτικοί απαντάνε σε αυτά που τους ρωτάνε; Τι έχουν να φοβηθούν; Όπως οι ερωτικές σχέσεις, ακόμα και οι φιλικές ή επαγγελματικές, βασίζονται σε ένα σαθρό πλαίσιο, χωρίς αλήθειες και ειλικρίνεια, έτσι και οι πολιτικοί, πάντοτε με τη συμπαράσταση των δημοσιογράφων, υψώνουν τη σημαία της ανακρίβειας, της υπερβολής και του ψεύδους. Γιατί; Διότι, τη σήμερον ημέρα, επιβιώνουν οι ψεύτικες σχέσεις -η αυθεντικότητα συνιστά σπάνιο εφόδιο και συνήθως τιμωρείται παραδειγματικά. Και η πικρή αλήθεια έγκειται στο ότι η σχέση πολιτικών-ψηφοφόρων έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα, διότι σταμάτησαν, έστω και σε μερικό βαθμό, τα ρουσφέτια και οι ''χάρες''. Ως εκ τούτου, βλέπουμε τον Τσίπρα να το παίζει Ελληνάρχης και τη Χρυσή Αυγή να νομίζει ότι θα κατακτήσει το σύμπαν. Θλιβερές καταστάσεις. Και μια παρατήρηση περί Τσίπρα: κάποιοι μου ανέφεραν ότι θα ήθελαν να δοκιμάσουν τον Τσίπρα στην εξουσία, αντί να ξαναδούν τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και έρχομαι ο καψερός και ρωτάω: τι σημαίνει να τον δοκιμάσουμε στην εξουσία; Πολιτικό πρόσωπο είναι και μάλιστα αρχηγός κόμματος. Δεν είναι παγωτό για να πειραματιζόμαστε με νέες γεύσεις, π.χ. προχθές έφαγα φράουλα, χθες στρατσιατέλα και σήμερα δοκιμάζω σορμπέ πεπόνι με σιρόπι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κι όλα αυτά με το ποσοστό αποχής να αγγίζει το 40%! Και ποιο είναι το οξύμωρο; Ότι το συγκεκριμένο ποσοστό αποχής έχει και άποψη περί πολιτικής, Εθνικής Άμυνας, λαθρομετανάστευσης, Υγείας και λοιπών θεμάτων. Απίστευτα πράγματα. Σαν να μην έχω δοκιμάσει ποτέ ένα συγκεκριμένο φαγητό και να εκφράζω την απόλυτη άποψη ότι είναι απαίσιο ή πεντανόστιμο. Θα έχετε άδικο μετά, αν μου σούρετε τα εξ αμάξης; Ρητορικό το ερώτημα. Ας απευθύνω, όμως, δυο μη ρητορικά ερωτήματα προς πάντα ενδιαφερόμενο. Πρώτον: τι σκατά άλλαξε από τις πρώτες εκλογές και ξαφνικά θα σχηματιστεί Κυβέρνηση; Και δεύτερον: τι απέγιναν οι αγανακτισμένοι; Οι απαντήσεις, έχουν δοθεί, εμμέσως πλην σαφώς, από το παρόν blog, μέσω πληθώρας πολιτικών αναρτήσεων.


Και έπειτα από τις παραπάνω πολιτικές πινελιές, περνάμε στον Αλκέτα Παναγούλια. Ο άνθρωπος είναι ένα ιερό τέρας. Συγκαταλέγεται, σίγουρα, στις κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε εποχές που η Εθνική Ελλάδας ήταν βυθισμένη στην ανυποληψία, κατόρθωσε να μας οδηγήσει σε ένα Euro και σε ένα Μουντιάλ. Και ναι, υπήρξε μεγάλος Αρειανός. Πρωτίστως, όμως, μεγάλος Έλληνας. Ομολογώ ότι συγκινήθηκα από το χαμό του. Και ευτυχώς, η Ε.Π.Ο. ενεργοποίησε τους μηχανισμούς της και θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παίχτες στο ματς με τη Γερμανία θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια. Κερδίστε τους Γερμανούς και αφιερώστε τη νίκη στον Αλκέτα!

Όσο για την μεγάλη αγάπη του Αλκέτα, την Αρειανάρα, δεν με αγγίζουν όλα αυτά που διαβάζω. Ούτε με στενοχωρούν μήτε με απωθούν. Αντίθετα, με πωρώνουν περισσότερο. Η Αρειανάρα δεν αποτελεί μόνο μια Π.Α.Ε., αλλά κάτι περισσότερο. Αλλάζεις γκόμενα, φίλους, αμάξι, ντύσιμο, χτένισμα, στέκια, ακόμα και πολιτικό κόμμα. Ομάδα, όμως, δεν αλλάζεις. Τρως την ένεση στο μπράτσο και τέλος. Κι αν φας κιτρινόμαυρη ένεση με το Θεό του Πολέμου, δεν υπάρχει επιστροφή. Δένεσαι με την ομάδα κι ας βρίσκεσαι 500 χιλιόμετρα μακριά της. Κι όπως είπα, η πώρωση αυξάνεται. Κι ας παίζω του χρόνου με 18χρονα ή στη Β' Εθνική. Αδιαφορώ! Κι όσο υπάρχει πώρωση, θα υπάρχει και Άρης. Το μόνο που ζητώ είναι αλήθειες. Τίποτα άλλο.

Και κλείνουμε με Euro. Αναφορικά με το Ελλάδα - Γερμανία έχω να πω ότι ούτε οι Γερμανοί  απέφυγαν την παγίδα. Όλοι ασχολούνται με τις πολιτικές προεκτάσεις του αγώνα. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα ποδοσφαιρικό ματς με την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και την Τρόικα; Όση μπορεί να έχει, υποθέτω, με τον Τζέφρυ, τον Μπένι και τον Αντωνάκη. Εν πάση περιπτώσει, στην προηγούμενη ανάρτηση αναφέραμε κάποια τακτικά στοιχεία για το ματς. Όποιος επιθυμεί, μπορούμε να τα θέσουμε εκ νέου επί τάπητος. Πάντως, αυτή η Αγγλία βλέπω ότι λειτουργεί σαν τακτικός χαμαιλέοντας. Αυτός ο Χόντγκσον έχει αφαιρέσει την αφέλεια και την έπαρση των Άγγλων και τα αντικατέστησε με ρεαλισμό και νεύρο. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Πολύ μεγαλύτερη από την πρωτιά στον όμιλο. Θα έχει μέγιστο ενδιαφέρον το ζευγάρι Αγγλία - Ιταλία. Όσο για τους Ισπανούς, τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Κροάτες. Ο Ντελ Μπόσκε φαίνεται να είναι μπερδεμένος με τέσσερα πράγματα. Πρώτον, δεν έχει αποφασίσει αν θα παίζει με ψευτοεννιάρι ή κάποιον αυθεντικό επιθετικό: μου φαίνεται ότι ο Ισπανός κάπελας ακόμα πειραματίζεται. Δεύτερον, δεν έχει αποφασίσει αν θα ανοίγει το πλάτος. Για παράδειγμα, στο ματς με τους Κροάτες, έπρεπε να μπει ο Χεσούς Νάβας, για να ανοίξει το παιχνίδι και να αποδιοργανωθούν αμυντικά οι Κροάτες, ενώ την ίδια στιγμή ο Σίλβα, παρά το γεγονός ότι πριν την είσοδο του Νάβας έπαιζε δεξί χαφ, δεν πλησίασε τον ασβέστη ούτε μία φορά! Τρίτον, δεν έχει κατασταλάξει στον τρόπο άμυνας. Δεν μπορώ να καταλάβω αν επιθυμεί το μαν του μαν κι αν έχει δώσει εντολή για κλεψίματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Για παράδειγμα, στο ματς με τους Κροάτες ποιος μάρκαρε τον Μόντριτς; Και, τέταρτον, εξαιρώντας το ματς με τους Ιρλανδούς, δεν είδα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά απλώς ένα ποδόσφαιρο κατοχής -αντίθετα, οι Κροάτες παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, με άψογη τακτική, παίζοντας ένα ποδόσφαιρο αναμονής, και μεγάλη πίστη για την πρόκριση. Ομολογώ ότι θα ήθελα να περάσουν οι Κροάτες και οι Ουκρανοί: έβγαλαν πάθος και ορθή τακτική συμπεριφορά. Και επειδή αν δεν το πω, θα σκάσω, οι Ολλανδοί ήταν η χειρότερη ομάδα του τουρνουά. Ξεπέρασαν ακόμα και τους άτεχνους Ιρλανδούς.

Υ.Γ.1 Διαπίστωσα, μόλις πρόσφατα, ότι, για κάποιο λόγο που αγνοώ, ορισμένα σχόλια, ευτυχώς ελάχιστα σε αριθμό, κατέληξαν ως ανεπιθύμητα. Ζητώ συγγνώμη για το μπέρδεμα και σας διαβεβαιώνω ότι ουδεμία πρόθεση μη ανάρτησης των συγκεκριμένων σχολίων υπήρχε.

Υ.Γ.2 Το συγκεκριμένο τραγούδι το υποσχέθηκα σε ένα φίλο. Το ξέρω ότι δεν θα διαβάσει την ανάρτηση -σχεδόν ουδείς φίλος μου τις διαβάζει-, αλλά η υπόσχεση, είναι υπόσχεση.

12 σχόλια:

  1. θα θέσω και εγώ το εξής απλό ερώτημα: τι άλλαξε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις;
    απαντώ και μόνη μου (χα χα χα): τίποτα! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούν! η τραγικότητα των ψήφων ΤΟΥΣ σε όλο της το μεγαλείο! και αν αυτοί που τους ψηφίσανε είναι άξιοι της μοίρας τους, οι υπόλοιποι τι φταίνε;
    όλες αυτές οι "φιέστες" διαμαρτυριών των απελπισμένων και αγανακτισμένων που πήγαν οεο;
    --------------
    αξιολογότατος ως άνθρωπος και ως προπονητής... θα τον θυμόμαστε πάντα...
    --------------
    κανθαρούλη μου, ο λύχνος άλλαξε διεύθυνση λόγω... τεχνικών προβλημάτων. έγινε http://luxnoskaiomenos.blogspot.gr/.
    αν θέλεις μπορείς να γραφτείς ως αναγνώστης. αν δεν θέλεις... θα σε σκοτώσω!!!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλκέτας,και να σκεφτεις οτι προπόνησε ακομα και την Αναγέννηση Κολινδρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Φίλε Κανθαρε, οι πολιτικαντηδες δεν στριμώχνονται, γιατί πουλημένοι αβανταδοροι υπάρχουν. Κάτι μας έχουν πει κατά καιρούς διεθνείς οργανισμοί για την διαφανεια, αλλα δεν μπορώ να θυμηθώ...

    Το ανέκδοτο με τον ΣΥΡΙΖΑ και την "εναλλακτική διακυβέρνηση" πρέπει κάποτε να τελειώσει. Σαν να λέμε αν ο ένας δεν είναι καλός εραστής να δοκιμάσουμε άλλους 100. Το οτι ο Τσιπρας, που δεν έχει δουλέψει ποτέ (σαν άλλους ανεπαγγελτους της Βουλής που βριζουν), δεν υπάρχει σαν πολιτικό ων, και το παίζει Ανδρέας Παπανδρέου 30 χρόνια μετά ταζοντας αστεία πράγματα, δεν απασχόλησε κανέναν. Το οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που βάζει τους (λαθρο)μετανάστες και τις ψήφους τους (...) πάνω από τους Έλληνες φορολογούμενους και δεν έχουν ιδέα περί των διεθνών σχέσεων και των ιδιαίτερων συνθηκών που τις διέπουν (θυμίζω ότι εθνικές τραγωδίες εδώ και 115 χρόνια συνέβησαν όχι λόγω ανθελληνισμού αλλά οπότε άσκησαν εξωτερική πολιτική ανίδεοι και λαϊκιστές), επίσης δεν απασχόλησε κανέναν. Πώς να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι πρασινοφρουροι, όταν το ΠΑΣΟΚ τους ζηταγε (αναγκαστικά...) επιτελους να παρουσιάζονται νωρίς στην δουλεια τους και να μην παίρνουν επίδομα για αυτό? Να πού πήγαν οι Αγανακτισμένοι φίλε Κανθαρε, στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους όψιμους συνεχιστές της απαισιας νοοτροπίας που κατέστρεψε την Ελλάδα.

    Για το Euro, επιμένω ότι η Αγγλία θα παει ψηλά και η Ισπανία θα φρακαρει κοντρα σε σοβαρες ομάδες. Δεν θα εκπλαγώ αν το Πειρατικό μας δειξει στους Γερμανούς πώς "κερδάνε αυτοί που σας χρωστάνε"!

    Κλείνω με τον Αλκέτα Παναγούλια. Δεν ηταν ο καλύτερος κόουτς, αλλά η καριέρα του, η προσωπικότητα του, το ηθος του και οι επιτυχίες του τού χάρισαν μια θεση στην καρδιά των Ελλήνων. Μακάρι να μην είχε κηλιδωθει το όνομα του από τις γελοιότητες του 1994. Τι συμπαθής κύριος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λύχνε, τι να λέμε τώρα; Το ποσοστό αποχής έφτασε 40%. Δύο στους πέντε Έλληνες δεν ψήφισαν. Ποιος Αντωνάκης και ποιος Τσίπρας; Για αυτό έλεγα ότι οι αγανακτισμένοι είναι πανιγυράκι του κώλου. Αν έχει αγανακτήσει πραγματικά προσπαθείς να βετιώσεις και να βελτιστοποιήσεις το περιβάλλον που διέπει τη ζωή σου. Όχι να το συνταράξεις συθέμελα και να λειτουργείς σαν να μην υπάρχουν άλλοι δίπλα σου.

    VAD, ο Αλκέτας υπήρξε μεγάλη φυσιογνωμία. Τέλος.

    Χάρη, ξεκινώ ανάποδα. Μπορεί να μην ήταν μετρ της τακτικής, αλλά αλίμονο αν ένας προπονητής στηρίζεται μόνο στην τακτική. Θα πρέπει και να εμνεύσεις τους παίχτες. Να τους σεβαστείς. Και να τους πείσεις για το σχέδιο που έχεις εκπονήσει. Όσο για το 1994, νομίζω ότι ακούστηκαν πολλά υπερβολικά πράγματα. Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη εκείνη την περίοδο. Δεν είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Μην τα φορτώνουμε όλα στον Αλκέτα. Πάμε στο Euro. Η Αγγλία βλέπω ότι πάει στα μουλωχτά να μπει σφήνα στην τετράδα. Το ματς απέναντι στους Ιταλούς είναι ένα μεγάλο τεστ. Ενδεχόμενη πρόκριση θα επιβεβαιώσει τον τακτικό ρεαλισμό του Χοντγκσον. Αλλά πώς να προκριθείς όταν θα έχεις να αντιμετωπίσεις τρία χαφ, ενδεχομένως και πέντε, όταν εσύ θα έχεις μόνο δύο; Κι ας δίνεις βάθος στην άμυνά σου. Μόνη λύση: πλαγιοκόπηση. Το ποδόσφαιρο αναμονής δεν νομίζω ότι θα λειτουργήσει απέναντι στους Ιταλούς. Η συνέχεια επί της οθόνης. Όσο για την Ελλάδα, ένα ματς είναι. Όλα γίνονται. Αν οι Γερμανοί δεν πετύχουν γκολ στο πρώτο ημίχρονο θα τους ζώσουν μαύρα φίδια. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα εκ μέρους της ελληνικής άμυνας. Πάντως, οφείλω να πω ότι το παραξηλώσαμε με τις δηλώσεις των Ελλήνων παιχτών, τα πολιτικά λογοπαίγνια και τις εμπάθειες των μεν στους δε και το αντίθετο. Και φτάνουμε στους πολιτικούς. Επιμένω ότι αν ένας δημοσιογράφος θέλει να στριμώξει τον πολιτικό που έχει απέναντί του, μπορεί να το πράξει πολύ εύκολα. Για ποια διαφάνεια, όμως, μιλάμε; Ποια διαφάνεια; Με μηδενική διάθεση αυτοκριτικής, κάκιστη διοίκηση, ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιλεκτικές ποινές και ανηθικότητα πώς μπορεί να υπάρξει διαφάνεια; Λες ότι το ΣΥΡΙΖΑ είναι οι όψιμοι συνεχιστές της απαίσιας νοοτροπίας που κατέστρεψαν της Ελλάδα. Συμφωνώ! Δυστυχώς συμφωνώ! Κι αυτό το κόμμα βγήκε τρίτο, μετά το κόμμα αποχής και την ΝΔ. Αυτό και μόνο φανερώνει την έλλειψη κρίσης του ελληνικού λαού και το τεράστιο κενό που υπάρχει στην εξουσία. Χάρη, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Μόνο μία νοητική επανάσταση θα μας σώσει. Τίποτα άλλο. Και δυστυχώς βλέπω ότι απέχουμε παρασάγγας από μια τέτοια κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. What do you see on the news when you watch T.V.
    War in the name of God, or a playground killing spree
    Politicians promise you the world, and a preacher cries
    All he ever wanted was your money, and a bitch on the side
    What went wrong? Did society twist him?

    What do you see in the center of the public eye
    Rock stars on smack, and a serial killer fries
    Radicals blame suicide and murder on our from of art
    Brainwash the youth, you know they claim we all play a part
    What a shame that they can't think for themselves

    Past tense to future tense let history unfold
    So ends a decade now what will the nineties hold
    You know we're verging on the edge of an age
    Then another century will turn the page

    What do you think they will say when they look back on this
    Were the eighties just a time of spoiled innocence
    We leave our legacy like dust in the sands of time
    Let's hope the seeds we plant can carry the weight of our crimes

    Past tense to future tense let history unfold
    And when we're old and gray these stories will be told
    You know we're verging on the edge of an age
    Then another century will turn the page

    We sail an ocean, a sea of doubt
    Skeptics make no sense, can't work things out
    I'll choose optimism, scream its name
    Look to the future, a burning flame

    Past tense to future tense let history unfold
    So ends a decade now what will the nineties hold
    You know we're verging on the edge of an age
    Then another century will turn the page
    Turn the page...

    Όταν τα λέει όλα ο ύμνος, οι θεοί Sanctuary και η φωνάρα του Dane, τι να προσθέσω...

    http://www.youtube.com/watch?v=v5NCBaPE3k0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1) Καλό Παράδεισο στόν ποδοσφαιράνθρωπο Ἀλκετα.
    2) Ὁ ἀπέχων ἀπό τήν ψῆφο, δέν δικαιοῦται νά ἔχει γνώμη. Συμφωνῶ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου KANTHARE

    Για τα πολιτικά που λες. . . Και μόνο το 38% περιπου της αποχής τα λέει όλα. Δηλαδή, αν δεν ψηφίσεις τώρα πότε θα ψηφίσεις ; ; ; Κάποιοι δικοί μου που δεν ψηφισαν, έλεγαν "όποιος και να βγει φόρους θα βάλει". Δεν ειναι απάντηση αυτό.

    Προσωπικά, σε βουλευτικές εκλογές ότι και να γίνει θα πάω να ψηφίσω. Είναι αναυθαίρετο δικαίωμα μου, κανείς δεν μπορεί να μου το στερήσει και είναι πλεόν ο μόνος νόμιμος τρόπος να δείξεις την δυσαρέσκεια σου . . .

    Το αφήνω εδώ γιατί παραπέρα ο καθε ενας λέει τα δικά του και υπάρχει πλάκωμα. Αν είναι δυνατό. Πόσες δεκαετίες είδαμε τα χαϊρια του δικομματισμού και υπάρχει ακομα πλάκωμα...

    Άνθρωποι σαν τον Παναγούλια, δεν έπρεπε να σταματήσουν να δουλεύουν για τον ΆΡΗ. Έστω και από οποιοδήποτε πόστο. Ακόμα και από την Αμερική μπορούσε να βοηθήσει..

    Αλλά, η ομάδα μας έκανε πέρα τους παλαίμαχους. Λάθος της.

    Για τον αγώνα με τους γερμανούς και το θέμα που έχει πάρει πολιτικές προεκτάσεις το βρίσκω αστείο, πέρα για πέρα. Μόνο κερδισμένα είναι τα μμε..

    Γιατί, για να είμαστε σοβαροί και ουσιαστικοί. Ακόμα και 4-0 να τους πάρουμε, τα τρυπήματα και τα χαρατσια στον Ελληνικό λαό δεν θα κοπούν... Ούτε και το χρέος θα μειωθεί...

    Απλά, θα ανέβει το κασέ του Σάντος και κάποιων νεαρών σε ηλικία παιχτών που θα κάνουν καλές μεταγραφές στο μέλλον...

    Ο Έλληνας θα μείνει με την ανούσια χαρά και την υποτιθέμενη ηθική ικανοποίηση ότι "έσκισε" τους "κακούς" γερμανούς και από βδομάδα πάλι στα άγχη της επιβίωσης και της εύερεσης λύσεων για το πως θα ανταπεξέλθει στα χρέη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Μπαλαντέρ: Sanctuary ή Nevermore; (κομματάρα.)

    Cummulus, αιωνία του η μνήμη. Όσο για την αποχή, είμαι αρκετά δυσαρεστημένος. Ειναι ξεκάθαρο ότι η κρίση είναι απόρροια της έλλειψης κρίσης. Ο νοών νοείτο.

    Jim, συμφωνώ ότι ο Αλκέτας έπρεπε να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα. Παίξαμε τέσσερις τελικούς τα τελευταία χρόνια. Και μόνο η παρουσία του στα αποδυτήρια, να μιλήσει στους παίχτες, να τους πει μια ιστορία, είναι μεγάλη υπόθεση για τον παίχτη. Τα λόγια μπορούν να δώσουν τεράστιο μπουστ στον ποδοσφαιριστή. Μπορούν να δώσουν τεράστιο μπουστ στον κάθε άνθρωπο. Προσωπικά θα τον θυμάμαι με νοσταλγία. Περί αποχής: νομίζω ότι δεν υπάρχει επιχείρημα που να περπατάει. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό. Και όλοι αυτοί που δεν ψήφισαν θα γκρινιάζουν για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Μιλάμε για ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής αδιαφορίας και κοινωνικού θράσους. Και κλείνουμε με Εθνική: επί τους παρόντος, δεν με νοιάζουν τα πολιτικά. Ένα ματς είναι, όπου όλα μπορούν να γίνουν. Το μυστικό είναι να τους κρατήσουμε μακριά από την περιοχή μας και να κλείσουμε το πρώτο ημίχρονο με μηδέν στην άμυνα -η μεταφορά του άγχους στο στρατόπεδο των Γερμανών θα αποτελεί επίτευγμα ολκής. Μακάρι να προκριθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εννοείται Sanctuary, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης!!! Είναι σαν να με ρωτάς: Μαραντόνα ή Κριστιάνο Ρονάλντο;

    ΥΓ. Τι είναι το "μπουστ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι είναι το μπουστ; Ώθηση! Κίνητρο! Ψυχολογική ντόπα!

    Να είμαι ειλικρινής δεν έχω σπουδάσει τόσο καλά τους Sanctuary όσο τους Nevermore. Μολαταύτα, στα μάτια μου φαίνονται σε παρόμοιο επίπεδο.

    Μην το πεις αυτό το δίλημμα παρά έξω, διότι ξέρω πολλούς που θα επιλέξουν Κριστιάνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γεια σου ρε κανθαρε.
    στις εκλογες νικησε η δημοκρατια.
    αυτη που μας επιβαλουν.

    ο αλκετας μπαινει στο κλαμπ αυτων που αναγνωριζονται μολις πεθαινουν.
    διαβασε σχολια για σαντος μετα το παιχνιδι με την τσεχια και τη ρωσια απο τους ιδιους δημοσιογραφους και θα καταλαβεις.
    ο αλκετας δεν ηταν που εφαρμοσε το 442 σε μουντιαλ?

    κανουμε και αφιερωσεις τωρα απο το μπλοκ?
    για βαλε στο επομενο ποστ το "απαραιτητη" του αντυπα και το αφιερωνει ο θεμης στη λιτσα!!!

    θεμης7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θέμη, Δημοκρατία είναι το δικαίωμα να εκλέγεις τους δικούς σου δικτάτορες!

    Όντως υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζονται μόλις πεθάνουν. Δυστυχώς. 4-4-2 στο Μουντιάλ; Έλα, μην φέρεσαι έτσι!

    Ρε μπαγάσα, μόλις βρω το κατάλληλο τραγούδι θα στο αφιερώσω. Δεν έχω σκιαγραφήσει και τα μουσικά σου γούστα. Αν μου λες, όμως, για Αντύπα (τρελό Αρειανάκι), το έπιασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...