Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Το (ενοχλητικό) αυτονόητο

Γράφει ο Δημήτρης Δραγώγιας: «Μετά το αρχικό συναίσθημα που ήταν ο ενθουσιασμός, ακολούθησε η αμφιβολία του ''to good to be true'' για το αν αυτό που παρακολουθούσαμε και τις συντονισμένες κινήσεις των αρχών, τη συνεργασία τριών υπουργείων και την αποφασιστικότητα δυο γυναικών που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο (στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό αποδεικνύεται λυτρωτικό), θα έχει συνέχεια». Ο Κάνθαρος δηλώνει ισχυρός πολέμιος των δημοσιογράφων, όμως αναγνωρίζει ότι υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις. Μία από αυτές είναι ο Δραγώγιας, ο οποίος αποτελεί όαση, όχι μόνο στη δημοσιογραφία της Σαλονίκης, αλλά όλης της Ελλάδας. Τα γραπτά του έχουν αρχή, μέση και τέλος, ενώ στερούνται προκλητικού περιεχομένου. Επίσης, ο Κάνθαρος οφείλει να αναγνωρίσει ότι στο πρόσφατο σκάνδαλο η αθλητική δημοσιογραφία έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Φυσικά, δεν λείπουν οι αλήτες, όπως ο Νικολακόπουλος και οι κλώνοι του. Πραγματικά ντρέπομαι και θλίβομαι για εκείνους που επιμένουν να υποστηρίζουν τις Π.Α.Ε. κι όχι την ομάδα τους. Είναι τόσο στενόμυαλοι που δεν καταλαβαίνουν ότι η μοναδική λύση έγκειται στο να προστατεύσουμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε: το ποδόσφαιρο. Οι δημοσιογράφοι έχουν πολύ μεγάλη δύναμη, επηρεάζουν συνειδήσεις και διακατέχονται από αξιοπερίεργα κίνητρα. Ωστόσο, εν πολλοίς, έχουν επιτύχει αυτό που κυριολεκτικά πρέπει να κάνουν. Ποιο είναι αυτό; Η εξεύρεση και αποτύπωση της αλήθειας. Εντούτοις, μέσα από αυτή την κατάσταση προκύπτουν δυο συμπεράσματα βαρύνουσας σημασίας.


Το πρώτο σκέλος έχει να κάνει με τους δημοσιογράφους. Το να φτάνω στο σημείο να γράφω ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι άκρως λυπηρό. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να διεκπεραιώνουν την εργασία τους ανεξαρτήτως σκανδάλων και συνθηκών. Δυστυχώς, οι τωρινές εξελίξεις με ''υποχρεώνουν'' να αποθεώσω το αυτονόητο. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το να αποθεώνεις το αυτονόητο υποδηλώνει παθογένεια. Το να οραματίζεσαι το αυτονόητο υποδηλώνει παθογένεια. Το να είσαι ανήμπορος να πράξεις το αυτονόητο υποδηλώνει παθογένεια. Εν τέλει, προκύπτει ότι αυτό το καταραμένο αυτονόητο είναι πολύ ενοχλητικό. Ωστόσο, στα πλαίσια της συστημικής προσέγγισης οφείλουμε να οριοθετήσουμε το αυτονόητο. Ο Κάνθαρος θεωρεί ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν είναι τόσο δύσκολο. Επί παραδείγματι, το να πετάς τα απορρίμματά σου σε συγκεκριμένους χώρους απόθεσης είναι αυτονόητο. Το να είσαι αληθής και ειλικρινής είναι αυτονόητο. Το να εφαρμόζεις τους νόμους είναι αυτονόητο. Το θλιβερό είναι ότι έχουμε μπουχτίσει με ψέμματα, ανακρίβειες και υπερβολές. Ως απόρροια των παραπάνω, έχουμε (ξε)χάσει την αλήθεια. Την μοναδική αλήθεια. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο, όπου θα πρυτανεύει η πειθαρχημένη σκέψη και η στυγνή λογική. Πρόκειται για δυο στοιχεία που εκλείπουν από την κοινωνία μας. Ας προσθέσουμε και το ρομαντισμό, του οποίου η απουσία δηλώνει βροντερό παρόν και δένει το γλυκό.

Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με τους οπαδούς/φιλάθλους. Για να υπερνικήσουμε το σύστημα πρέπει όλοι μαζί να σχηματίσουμε ένα ενιαίο μέτωπο. Δεν είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Είμαστε οι πελάτες του προϊόντος που ονομάζεται αθλητισμός. Δυστυχώς, ξεχνάμε ότι το εν λόγω προϊόν έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και ουδεμία σχέση διατηρεί με αυτά που βρίσκονται στα ράφια των εμπορικών καταστημάτων. Αθλητισμός σημαίνει ιδανικό. Ζωή. Ήθος. Αξία. Έχουμε αναφέρει πλείστες φορές ότι διανύουμε μια εποχή, κατά την οποία οι λέξεις αλλάζουν νόημα, αλλάζουν σημασία. Ως εκ τούτου, αθλητισμός σημαίνει ντόπα, βία, έπαρση και μπινελίκι. Εκεί καταντήσαμε. Μπορώ να δω τους φίλους του Π.Α.Ο.Κ. να συμπλέουν με αυτούς του Άρη, χωρίς να διαφωνούν για το ποιος είναι το αφεντικό της πόλης; Και για να λύσουμε την απορία σας, αφεντικό της πόλης είναι η μιζέρια. Μπορώ να δω τους φίλους του Ο.Σ.Φ.Π. να συμπορεύονται με αυτούς του Π.Α.Ο., χωρίς να κατηγορεί ο ένας τον άλλον για λαμογιές και σκελετούς; Εν προκειμένω, το ακόλουθο ρητό βρίσκει απόλυτη εφαρμογή: «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Μπορώ να δω τους φίλους του Ηρακλή να λένε όχι στον Μάκαρο, ανεξαρτήτως σκανδάλων ή όχι; Πρέπει να είσαι τρελός για να δεχτείς αυτό το πράγμα στην ομάδα σου. Γίνεται για μια φορά να πάψουμε την υποκρισία, την γκρίνια και τις άστοχες συγκρίσεις; Γίνεται για μια φορά να ακολουθήσουμε το δρόμο της σύνεσης και του μέτρου; Γίνεται για μια φορά να προσυπογράψουμε τις επιταγές της λογικής; Γίνεται για μια φορά να πράξουμε το αυτονόητο;

Όπως αυτονόητο είναι ότι κατηγορία δεν σημαίνει αυτόματα ενοχή. Επίσης, το να μην είσαι κατηγορούμενος δεν σημαίνει ότι είσαι αθώος. Για παράδειγμα, ο Πατέρας δεν είναι κατηγορούμενος. Αυτό σημαίνει ότι έχει το κούτελό του καθαρό; Ας είμαστε σοβαροί. Στην τρέχουσα ανάρτηση θα μπούμε στα βαθιά. Θα ξεκινήσω, λέγοντας ότι το timing το γράφω στα παπάρια μου. Αν είναι να ξελαμπικάρω από λαμόγια, συμμορίες, κλέφτες, ληστές, δολοφόνους, ανίκανους, παράνομους μετανάστες και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, αδιαφορώ για ενδεχόμενο αποπροσανατολισμό. Αντίθετα, το δέχομαι μετά χαράς. Λες και το ένα αναιρεί το άλλο. Λες και ο χρόνος σταματάει στο μεσοπρόθεσμο. Και συνεχίζουμε στην ταμπακιέρα. Θεωρώ ότι πίσω από την κουρτίνα βρίσκεται ο Κούγιας, ο Πατέρας και ο Πιλάβιος. Ο πρώτος δεν κρύβεται: εδώ και χρόνια -υποτίθεται ότι-  προσπαθεί να πολεμήσει το κατεστημένο. Ο δεύτερος είναι εκείνος που έβγαινε στο μπαλκόνι σαν τον κλώνο του Μουσολίνι και διαλαλούσε ότι ελέγχει το παρασκήνιο. Το γεγονός ότι ο πράσινος όχλος ζητωκραύγαζε δεν είναι επί του παρόντος. Ο τρίτος μου θυμίζει ένα ανθρωπάκι που προσπαθεί να κρατήσει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες. Προφανώς, το να κρατήσεις ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί απαιτεί πλούσια προσόντα που το ψηλό αγόρι δεν διαθέτει. Επομένως, αυτό που προκύπτει είναι ένα συνδυαστικό πακέτο. Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσουμε ότι όλοι γνωρίζουν περισσότερα από αυτά που ισχυρίζονται. Το πακέτο, λοιπόν, περιλαμβάνει την τρέλα του Κούγια, την ανηθικότητα του Πατέρα και την ανικανότητα του Πιλάβιου. Όπως είπαμε, ο πρώτος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός. Ο δεύτερος πρέπει να στάμπαρε ότι η κατάσταση δεν τον παίρνει, αποχώρησε από τον Π.Α.Ο. και τα κανόνισε με τον Κούγια και τον Πιλάβιο, αρχικά με τις κασέτες και έπειτα με τα στημένα. Ένας Πιλάβιος που μπορεί να είναι έντιμος, αλλά σίγουρα δεν είναι ικανός. Επομένως, στην προσπάθεια του Κούγια να ξεμπλέξει το κουβάρι, βρήκε συμπαραστάτες τον Πατέρα και τον Πιλάβιο με αντάλλαγμα την ασυλία τους. Δεν θα εκπλαγώ αν μετά το πέρας του σκανδάλου ο Πατέρας επιστρέψει στον Π.Α.Ο. Δεν θα εκπλαγώ αν μετά το πέρας του σκανδάλου ο Πιλάβιος δηλώσει παραίτηση, με αντάλλαγμα να πάει εκεί που τόσο πολύ επιθυμεί: στην Ουέφα. Αυτό που ακόμα δεν έχει καταστεί σαφές είναι η τύχη του Μαρινάκη. Πάντως, το εξωτερικό το κατέκτησε. Πλέον, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διδάσκει αξίες και ήθος εις τας Ευρώπας. Εν τέλει, πρέπει να νοιώθουμε τυχεροί που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τον Μαρινάκη και τον Πατέρα. Σε αντίθετη περίπτωση πόσα εγκλήματα κατά της Ελλάδας θα είχαμε; Όμως, για να θέσω ένα ερώτημα: στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει αυτονόητο; Βεβαίως. Η απονομή της Δικαιοσύνης πρέπει να αφορά το σύνολο των εμπλεκομένων, το σύνολο των πολιτών. Πρέπει να αφορά τους πάντες. Αλλά είπαμε: το αυτονόητο είναι άκρως ενοχλητικό.

Υ.Γ.1 Η αποχώρηση των Αγγελόπουλων είναι γεγονός. Δυστυχώς, σε αρκετά σημεία της ανακοίνωσης τους, μάλλον, αδικούν τους εαυτούς τους.

Υ.Γ.2 Βρίσκεται ένας άνθρωπος που φέρει το όνομα Παπανδρέου και κάνει καλά τη δουλειά του. Πραγματικά εντυπωσιακό.

Υ.Γ.3 Καλά έλεγε ο Μπέος ότι ζει από το ποδόσφαιρο. Την αλήθεια έλεγε ο παλίκαρος. Επίσης, την αλήθεια έλεγε, όταν καυχιόταν προς τους ανθρώπους του Άρη, μετά το τέλος του ματς στο Χαριλάου, πως ό,τι και να γίνει ο Ολυμπιακός Βόλου θα βγει Ευρώπη. Λεβεντόπαιδο και ηθικό στοιχείο.

Υ.Γ.4 Ο Μάκαρος θα φορέσει τα ριγέ ή το έγγραφο για την σπάνια ασθένεια που τον έχει προσβάλλει θα κάνει το θαύμα του;

Υ.Γ.5 Το παρακάτω τραγούδι ερμηνεύεται από μια τεράστια μπάντα. Χωρίς χρονοτριβές σας παρουσιάζω τους φοβερούς και τρομερούς Rush. Αφιερωμένο στο καλύτερο δεκάρι.

17 σχόλια:

  1. πράγματι ο νικολακόπουλος είναι το λιγότερο χυδαιος όταν λέει ότι αν ήταν μαρινάκης δεν θα παραιτήτο για να τους την σπάσει. αν είναι δυνατό. και αυτά για πατέρα τα πιστεύω γιαυτό την βγάζει καθαρή. όσο για τον κούγια δεν νομίζω η φωλιά του να είναι τόσο καθαρή αλλά είναι αλεπού. τον άφησαν έξω και τώρα τους κατέστρεψε.
    Υ.Γ το άρθρο είναι ακρως απολαυστικό όπως πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μάκαρος έχει πάρει απαλακτικό βούλευμα, λόγω ανήκεστης βλάβης της υγείας του, και δεν πάει φυλακή.

    Για διάφορους λόγους, ο Πατέρας μπαίνει στην ίδια θέση ενοχής με τον Μαρινάκη, ίσως ο πρώτος και κάτι παραπάνω γιατί είναι ξύπνιος, ενώ ο 2ος είναι λάχανο. Η ενοχή όμως των αντίστοιχων ομάδων για να εξισωθεί πρέπει να πάμε 2-3 δεκαετίες πίσω και πάλι παίζεται. Τέλος πάντων, για το καλό του ποδοσφαίρου, να υποβιβαστούν και οι δυό να γίνει της Πόπης!

    Αρχίζει να διαφαίνεται πως η πολιτική βούληση βάζει το χεράκι της στην υπόθεση και μοιράζει κουκούλες και σκεπάσματα ...

    Δεν νομίζω ότι στο Αστ. Τμήμα Φαλήρου τηλεφώνησε άνθρωπος του Πατέρα, αλλά κάποιος από τον κάμπο τον πλατύ. Άνθρωπος του Κώστα ή του Στράτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρε, ο Νικολακόπουλος είναι τραγικός. Ελεεινός. Άθλιος. Αν θέλει να δημιουργεί έχθρες και αντιπάθειες τότε τον σκοπό του τον πετυχαίνει. Όσο για τον Κούγια, είναι αλεπού, είναι γνώστης της νομοθεσίας και φυσικά είναι γραφικός. Δεν ξέρω από που πηγάζουν τα κίνητρα του Κούγια, και ίσως στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία. Αυτό μόνο το μέλλον θα το δείξει.

    Υπουργέ, τι ανεπανόρθωτη βλάβη έχει ο Μάκαρος; Όσο για το σκάνδαλο, όποιος έχει παρανομήσει να πληρώσει. Είτε είναι φυσικό πρόσωπο, είτε ανώνυμη εταιρία. Αναφορικά με την πολιτική βούληση νομίζω ότι δεν έχει βάλει το χεράκι της, τουλάχιστον ακόμα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το βάλει, ειδικά μόλις πάνε να πέσουν μεγάλα κεφάλια. Συμφωνώ ότι μπορεί να μην ήταν άνθρωπος του Πατέρα. Το ενδεχόμενο να είναι από τον κάμπο είναι πολύ πιθανό. Ο Μπέος μέσα στην παραζάλη του, γευόμενος το νέκταρ της ''επιτυχίας'', άνοιξε πολλά μέτωπα, τα οποία τα βρίσκει μπροστά του. Καλά να πάθει. Πηλαδάκης και Γιδόπουλος θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι. Αν έμενε και η Λάρισα ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακου,ρε συναρειανέ,Αραβίδης και Μενδρινός!Ε,σου λένε,μια που σκουπίζουμε πάγκο,ας την κάνουμε αλλιώς...
    Ρε συ,όταν βλέπαμε το ματσάκι το χειμώνα,φανταζόσουν ότι ήτανε στημένο ποιος θα πάρει τη σέντρα;;;Απίστευτο,μωρέ!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kanthare ποιο εξαιρετικό κείμενο δεν έχω διαβάσει. Ξεπέρασες τον εαυτό σου! Και φυσικά συμφωνώ μέχρι κεραίας με κάθε λέξη και την προσυπογράφω. Από την αρχή μέχρι το τελευταίο υστερόγραφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δημοσιογράφοι προς το παρόν, η πλειονότητα τουλάχιστον, κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε. Ωτσόσο έχεις δίκιο που λες πως δεν πρέπει να επαινούμε το αυτονόητο, καθώς αυτός υποδηλώνει σαθρώτητα.

    Ο Πιλάβιος δεν είναι ηθικό στοιχείο, ένας δημοσιοσχεσίτης είναι που θέλει να τα έχει καλά με όλους, είναι παντελώς άσχετος και επικίνδυνος.

    Ο Πατέρας δεν πιστεύω πως θα επιστρέψει, κι αυτός έχει σκελετούς ας μη γελιόμαστε. Ο Μπεός συνελήφθη, το έτερο τομάρι ο Ψωμιάδης θα πιαστεί ποτέ;

    Υ.Γ Θέλω να μου πεις τι πιστεύεις για Αραβίδη και Μενδρινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπάμαι που αποχώρησαν οι Αγγελόπουλοι...! :(
    Ωραίο τραγούδι!

    Καλό απόγευμα, Kanthare..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Vad, το να στήσεις το Αγροτικός Αστέρας - Ηλιούπολη είναι εύκολο. Το να στήσεις το Άρης - Μάντσεστερ Σίτυ είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, έστω κι αν μιλάμε για τη σέντρα. Παρόλα αυτά, δεν ανέχομαι να διαθέτω στις τάξεις μου τέτοιους παίχτες. Θέλω παίχτες με καλαμπαλίκια. Θέλω παίχτες λεβέντες.

    Αετόπουλο, αν και πιστεύω ότι τα λεγόμενά σου είναι εμποτισμένα με αρκετή δόση υπερβολής, δεν μπορώ παρά να σε ευχαριστήσω.

    Μικρέ Σκάουτερ, προς το παρόν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Απλά μην φτάσουμε στο ξεκατίνιασμα και στο κουτσομπουλιό. Μην το ξεχειλώσουμε. Ο Πιλάβιος δεν νομίζω ότι έχει κακές προθέσεις, αλλά δεν αρκεί η εντιμότητα. Απαιτείται και ικανότητα, ειδάλλως τραβάς κουπί στον ωκεανό. Και ναι είναι δημοσιοσχεσίτης. Όσο για τον Αραβίδη και τον Μενδρινό ελπίζω ότι η διοίκηση θα πράξει το αυτονόητο. Θέλω να πιστεύω ότι ασχέτως από την βαρύτητα του ονόματος που φέρει ο καθένας η απόλυση θα είναι δεδομένη. Και χαίρομαι αφάνταστα που δεν είδα ούτε έναν Αρειανό να λέει το αντίθετο. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι για όλους τα ίδια. Για αυτό ο Άρης διαφέρει με άλλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός. Τυχαίο το παράδειγμα.

    Αστροφεγγιά, η αποχώρηση των Αγγελόπουλων ίσως σημάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ίσως πρέπει να πατήσουμε το reset και να βγάλουμε προς τα έξω το μπασκετικό μας DNA. Περιμένω πως και πως να φύγουν και οι Γιαννακόπουλοι. Τότε θα δούμε τι ψάρια πιάνουν οι ομάδες μας. Τότε θα δούμε το επίπεδο του ανταγωνισμού. Τότε θα δούμε την αγάπη του κόσμου. Και ναι, είναι τραγουδάρα. Καλό απόγευμα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο μπασκετικος και ο ποδοσφαιρικος ολυμπιακος ειναι η αποδειξη για το πως βλεπουμε τα ομαδικα αθληματα στην ουγκαντα εεεεε στην ελλαδα ηθελα να πω.
    παντου διαπλοκη και βρωμα.
    αν δεν εχεις τα κονε βαφτιζεσε εξυγιαντης και σηκωνεις τη σημαια της επαναστασης.
    οι αγγελοπουλοι καταφεραν να τους βριζουν εχθροι και φιλοι.
    εδω επικρατει ο νομος του ισχυρου.
    θες καλος θες κακος ετσι ειναι.
    οποιος πηγε με το σταυρο στο χερι τον εφαγε η μαρμαγκα.
    για θυμησου εσυ κανθαρε τον κοντομηνα!!!
    ποσα του φαγανε τα λαμογια???
    ακομα κι ο μπατατουδης μεσο του παοκ εβγαλε ενα σκασμο φραγκα.
    ας ειναι καλα ο βενιζελος.
    ναι ο σημερινος υπουργος οικονομικων ντε!!!!
    ο κοκκαλης τα ιδια.
    ο μελισανιδης??
    τωρα ειναι κυριος και εχει εταιρεια στο χρηματιστηριο της νεας υορκης!!!!
    τα στησηματα στο ποδοσφαιρο τα εκαναν προεδροι μικρων ομάδων με σκοπο την κονομα.
    οι αλλοι προεδροι ομως των μεγάλων ομάδων στησανε τη χωρα στα τεσσερα τοσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kantharos μαζί σου για τους δημοσιογράφους....

    Περιμένω λίγο ακόμη για να έχω μια πιο ξεκάθαρη θέση για το όλο ζήτημα...

    Και το ίσιο εύλογο ερώτημα έχουμε! Υπάρχει ...Παπανδρέου που να κάνει καλά τη δουλειά του(της)???

    Άλλο οι διοικήσεις των ομάδων, άλλο η "ιδέα", η "ομάδα"! ..να το καταλάβουμε για να μην συγχέουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέμη, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι την ορθόδοξη οδό όλοι την ευαγγελίζονται, ελάχιστοι την ακολουθούν και στο τέλος ουδείς την αποδέχεται ως αποτελεσματική. Και για να έχουμε καλό ερώτημα: τι αθλητές θέλουμε; Τι παράγοντες θέλουμε; Τι αθλητισμό θέλουμε; Και τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι για αυτό;

    Γιάννη, έχουμε ακόμα δρόμο. Το ξαναλέω ότι μία από τις μεγαλύτερες πληγές είναι ότι δεν υποστηρίζουμε την ομάδα μας και τον αθλητισμό, αλλά τις ΠΑΕ. Για παράδειγμα, βλέπω ότι έχει απλωθεί ένα πλέγμα προστασίας προς τον Μαρινάκη. Νομίζουν ότι έτσι προστατεύουν τον Ολυμπιακό; Πλανώνται πλάνην οικτράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι να κανουμε ρε κανθαρε??
    να παμε στο καραισκακη και να αρχισουμε στις κλοτσιες τον αβραμη???
    κι αντε λεω εγω πηγαμε!!!
    πιο πιθανο ειναι να μαζευτητε ολοι οι υπολοιποι και να λετε οτι δικαιωθηκατε παρα να ακοιλουθησετε.
    εδω ο λιλης ελεγε να πεσει ο ηρακλης να τελειωνουμε και εχει σηκωσει κουπα με την εθνικη!!!!!!
    περα απο ολα αυτα εγω γουσταρω ντριπλες!!!!
    εεεεεεεεεελα ρε τζιοβανιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Κάνθαρε είσαι πολύ ρομαντικός και πολύ λογικός για να βρίσκεις εφαρμογή και να έχεις ανταπόκριση. Μην λέμε πάλι τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θέμη, δεν σου λέω να αρχίσεις τις κλωτσιές προς τον Αβραάμ. Υπάρχουν πολλοί θεμιτοί τρόποι να δείξεις τη δυσαρέσκειά σου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θες να την δείξεις. Διότι, αν ήθελες θα το είχες κάνει. Το λυπηρό είναι ότι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως το δημοσιογραφικό/οπαδικό κύκλωμα που έχει στήσει η ομάδα σου λειτουργεί πολύ καλά. Τόσο καλά που έχει μετατρέψει αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού σε ρομποτάκια. Κι εγώ γουστάρω ντρίπλες. Και πάσες και συνδυασμούς και τακτικές και φάσεις και γκολ.

    Ανώνυμε, πιστεύω ότι πράγματι είμαι ρομαντικός. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι και λογικός. Το γιατί δεν βρίσκω εφαρμογή ή δεν έχω ανταπόκριση, όπως άλλωστε λες, δεν το ξέρω. Ίσως να είμαι εγώ αυτός που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Σας παρακαλώ σε μια τέτοια περίπτωση μιλήστε μου και ανοίξτε μου τα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Kanthare.
    Σ’ ευχαριστώ για την αφιέρωση.
    Θεωρώ τους Rush (κυρίως μέχρι το 1981-82) ως την σημαντικότερη μπάντα στην ιστορία της –σύγχρονης- μουσικής.

    Το θέμα με τους δημοσιογράφους είναι μεγάλο για να το εξαντλήσω μέσα απ’ τον –ούτως ή άλλως- περιοριστικό χώρο των σχολίων.
    Πάντως προτιμώ (και εκτιμώ περισσότερο) περιπτώσεις τύπου Νικολακό που δεν παρατάνε το αφεντικό τους στα δύσκολα από κάποιες –ιδιαίτερα- του πολιτικού ρεπορτάζ, οι οποίοι αφού πλούτισαν μέσα σ’ ένα σύστημα τώρα βγαίνουν και το κατηγορούν γιατί σταμάτησε να τους «χρυσοπληρώνει».
    Αυτοί είναι χειρότεροι γιατί εκτός από απατεώνες είναι και προδότες…

    Ο λόγος που δεν βρίσκεται ο Μάκαρος πίσω από τα κάγκελα δεν είναι η υποτιθέμενη σπάνια ασθένειά του (της οποίας το επιχείρημα κατέρρευσε μετά το καταγεγραμμένο τηλεφώνημα με τον γιατρό), αυτό είναι η πρόφαση, αλλά κάτι παλαιότερο.
    Φθάνει μέχρι τα χρόνια της χούντας. Έμαθα και κάτι καινούριο για τον Big Mak που αν αληθεύει «κλειδώνει» την ελευθερία του…

    Όσο για τον Κούγια, είχε εμπλακεί ενεργά και στην περίπτωση της πρώτης παράγκας.
    Θυμηθείτε τις σχετικές εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου.
    Είχε δηλώσει μάλιστα σε (τότε) τηλεοπτική εκπομπή ότι επιθυμεί να γίνει πρόεδρος της –νέας και εξυγιασμένης- ΕΠΟ αλλά δεν τον βοήθησε η εξέλιξη της υπόθεσης να πραγματώσει την επιθυμία του…

    Σ’ ευχαριστώ αδερφέ για την αφιέρωση. Άντε να βγει και το «Clockwork Angels».
    Μας πεθάνανε στην αναμονή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δωσε μου ρε κανθαρε τα φωτα σου.
    τι να κανω πεσ μου!!!!
    να πηδηχτω απο το παραθυρο???
    να μη ξαναπαρω διαρκειας??
    να πεσω στις γραμες του τραινου???
    τι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπαλαντέρ, και ο Κούγιας σκοταδόψυχος είναι. Ή σκατόψυχος όπως είχες πει. Το ίδιο και το μεγαλύτερο κομμάτι των δημοσιογράφων, είτε πρόκειται για πολιτικά, είτε για αθλητικά. Πάντως, οι περισσότεροι από αυτούς πρέπει να γουστάρουν να είναι προκλητικοί και υπερβολικοί. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πρέπει να γουστάρουν το μπινελίκι. Αναφορικά με τον Νικολακό η κατάσταση είναι τραγική: ο άνθρωπος δεν γνωρίζει τι σχήμα έχει η μπάλα και προφανώς δεν βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν πει κάτι. Ίσως, διότι, δεν έχει μυαλό. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους. Λευτεριά στον Μάκαρο και τα σέβη μου στους ρομποτικούς Rush.

    Θέμη, στο προηγούμενο σχόλιο χρησιμοποίησα 'β ενικό για να επιφέρω ταύτιση με τον μέσο οπαδό του Ολυμπιακό, όχι για να αναφερθώ σε εσένα συγκεκριμένα. Το να πηδηχτείς από το παράθυρο ή να πέσεις στις γραμμές του τρααίνου είναι ακραίες λύσεις και δεν υιοθετούμε τέτοιες συμπεριφορές. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι ένα πανό. Μια επιστολή διαμαρτυρίας. Μια γιούχα. Λίγο κράξιμο. Ο μέσος οπαδός μπορεί να κάνει σαφή τη δυσαρέσκειά του. Αρκεί να θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...