Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το τέλος

Λίγο πριν το ματς ομολογώ ότι ήμουν λιγάκι στεναχωρημένος. Σκεφτόμουν ότι αυτό το ματς ήταν το τελευταίο της χρονιάς και μπορώ να πω ότι ανυπομονώ από τώρα να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Είμαι άρρωστος το ξέρω. Όσο για το ματς δεν έτρεφα και μεγάλες προσδοκίες. Και οι δυο ομάδες είχαν προβλήματα και το μόνο ενδιαφέρον που έβρισκα ήταν αυτό του γοήτρου. Θα μου πείτε ναι ντάξει, αλλά με νίκη κερδίζαμε 15 μέρες και γλιτώναμε έναν προκριματικό γύρο. Δεν λέω όχι. Για να είμαι ειλικρινής το μόνο που ήθελα ήταν να τελειώσει η χρονιά. Εννοείται ότι ήθελα την νίκη, αλλά και να μην ερχόταν δεν θα έσκαγα. Η εμφάνιση με ένοιαζε πιο πολύ.

Η πρώτη παρατήρηση αφορούσε το χόρτο του γηπέδου. Απλά καταπληκτικό. Από κει και πέρα σκεφτόμουν ότι το ματς αυτό ίσως ήταν κάτι σαν κρας τεστ για τους Μεριέμ και Αντού. Μάλιστα το Αμερικανάκι στην αρχή του παιχνιδιού έκανε μια φοβερή ενέργεια, η οποία με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Η δεύτερη παρατήρηση είχε να κάνει με τις απουσίες των Βιτόλο και Γκαρσία. Οι δυο αυτοί παίχτες μαζί με τον Ίβιτς είναι ξεκάθαρα όλη η μαγιά του Π.Α.Ο.Κ. Η δύναμη της ομάδας είναι η μεσοαμυντική γραμμή της, η οποία επηρεάζει την αμυντική της λειτουργία. Έχει πρόβλημα το κέντρο; Τότε έχει και το κεντρικό δίδυμο. Γενικώς το σχήμα του Π.Α.Ο.Κ. ήταν κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει με κάποιους παίχτες να υπηρετούν την ομάδα από παράξενες για αυτούς θέσεις, όπως ο Βιερίνια, ο Κουτσιαμικρούλης και ο Φιλομένο.

Ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με όμορφη κεφαλιά του Μαλεζά. Ο Στέλιος δεν πάταγε καλά με τον Μπρούνο και δεν υπήρχε καλή συνεργασία, απόρροια και της μέτριας ανασταλτικής λειτουργίας. Προβλήματα όμως υπήρχαν και για τον Άρη με τον Γκιάρο να βγαίνει από το κέντρο της άμυνας για να κόψει τον Σπανακοπιτούλη, η σέντρα του οποίου μετουσιώνεται σε κεφαλιά-γκολ του Παπάζογλου. Δέχεται ο Νέτο την βοήθεια του Γκιάρο και μένει ο Κουλουχέρης μοναδικός κεντρικός αμυντικός. Το θέμα είναι ότι το λάθος ξεκίνησε από την δεξιά πλευρά για να ολοκληρωθεί στο κέντρο της άμυνας με τον Αράνο να βρίσκεται εκτεθειμένος με δυο αντιπάλους. Καταραμένα πλάγια μπακ. Όλη την χρονιά έτσι τρώμε τα γκολ. Το ματς συνεχίστηκε με τους Αντού και Χαβίτο να αλλάζουν πλευρές και τον Μεριέμ να πραγματοποιεί πολύ καλό παιχνίδι. Πέρασε μάλιστα μια φοβερή κάθετη στον δραστήριο Χαβίτο που έγραψε το 2-1.

Και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν κόρνερ. Ο Πέσκοβιτς επιχειρεί (σωστά) έξοδο, διώχνει αμυδρά την μπάλα με μπουνιές και ο Ντάριο δίχως εγκεφαλικά κύτταρα κάνει πέναλτι. Τι σκεφτόσουν ρε Ντάριο; Τι είχες στο μυαλό σου; Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον Εντίνιο. Τι χαζά πέναλτι ήταν αυτά; Ήμαρτον. Τελικά πήραμε την νίκη και διασκεδάσαμε κάπως τις εντυπώσεις.

Τα σπουδαία όμως έρχονται σε λίγες μέρες, οπότε και ο Κούπερ θα παραδώσει την μαύρη λίστα στην διοίκηση. Έχει να πέσει πολύ διάβασμα τότε. Όσο για τον Π.Α.Ο.Κ. το γεγονός ότι πέρασε στα προκριματικά του τσου λου, όπου θα δώσει δυο δύσκολους προκριματικούς μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Αυτό θα εξαρτηθεί εκ του αποτελέσματος. Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν θα συνδράμει ο Σάντος. Η χρονιά λοιπόν έλαβε τέλος και έφτασε η ώρα για μεταγραφικά σενάρια, μεζέδες, ουζάκια, κοριτσάκια, θάλασσα και φυσικά μουντιάλ! Και όταν όλα αυτά λάβουν τέλος θα βάλουμε πλώρη για την νέα σεζόν.

Υ.Γ.1 Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δικαιωματικά την τέταρτη θέση. Και να σκεφτεί κανείς ότι είχε και αβαντάζ τεσσάρων βαθμών.

Υ.Γ.2 Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και γαρίδες. Νικητήρια συνταγή!

15 σχόλια:

  1. Κanthare ζήλεψα την μακαρονάδα με τις γαριδούλες...συνέχισε με την ίδια συνταγή και του χρόνου!!!
    Όσο άσχημα και αν ακούγεται ήθελα να τελειώσουν τα play off, μόνο και μόνο για την γκρίνια που υπήρχε γύρω απο τους παίκτες στα τελευταία παιχνίδια.Κούρασε τον κόσμο...
    Ο Μεριέμ έπαιξε επιτέλους στην θέση του και έδειξε ότι το παρακατέχει το τόπι..κάθετες κλπ.
    Χαβίτο απλά ένα μεγάλο respect. Απο τα καλύτερα του παιχνίδια.
    Τερματοφύλακας Πέσκοβιτς.......μμμμ...άστο καλύτερα. Ο Κούλου δεν ήταν και πολύ κακός όσο έπαιξε στα play off.(άσχετο)
    Περιμένω με μεγάλη αγωνία την λίστα του Κούπερ και για αυτούς που θα μας κουνήσουν το μαντήλι και για αυτούς που θα έρθουν.
    Για 25 δευτερόλεπτα τώρα θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμα καλύτερα..μήν μιλήσω για τα 6-7 λεπτά στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ...
    Γελάω με τα λεφτά που δώσανε για τον Κουτσιανικούλη...
    Καλά μπάνια στους παίκτες, και όσοι μείνουν να επιστρέψουν με "καλύτερα" μυαλά και καλύτερη νοοτροπία!!! Δύο μήνες χωρίς ΑΡΗ...πώ...αλλά γουστάρω πολύ τα σενάρια μεταγραφολογίας κάπως θα περάσει ο καιρός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βάζεις μυαλό, έτσι; Πάλι μακαρονάδα; Θα το φας το κεφάλι σου! χοχοχο!

    Μπράβο στον Άρη, και μεγαλύτερο στον Κούπερ που ήθελε τη νίκη περισσότερο απ' τους παίκτες.

    Ωραία στιγμή του παιχνιδιού, η αγκαλιά του Μπρούνο στον Σάντος, μετά το πέναλτι. Αρσενική εξήγα, αφού ο 2ος φεύγει.

    Γιατί φεύγει; Γιατί δεν πληρώνεται.

    Η φωνή ακουγόταν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής χωρίς σαλονικιώτικη προφορά, αφού τα πολλά χρόνια στην Αθήνα την έσβησαν. «Τι να κάνει κι ο δάσκαλος; Από τα επτά κατοστάρικα του συμβολαίου τού χρωστάνε τα τέσσερα. Ενα μήνα πριν τους είπε να πληρώσουν τους συνεργάτες του και να τον αφήσουν τελευταίο κι έτσι κι έγινε. Ομηρος ποδοσφαιριστών δεν άντεχε να είναι. Είχε τρεις παίκτες που όταν τους άφηνε εκτός ενδεκάδας στραβώνανε και πήγαιναν στη διοίκηση και λέγανε θα κάνουν προσφυγή. Για τον έναν, μάλιστα, λέγανε ότι τζόγαρε και πολύ, αλλά πώς να τον συνετίσεις όταν του χρωστάς; Ρώτησε τι θα γίνει, του είπαν “κάνε υπομονή” και είπε “χαίρετε”». Απλά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα μεγάλο μπράβο στον ΠΑΟΚ που τερμάτισε πρώτος.
    Ένα μεγάλο μπράβο στην ΑΕΚ που κατάφερε να βγει δεύτερη.
    Ένα μεγάλο μπράβο στον Άρη για τη χτεσινή νίκη και την κατάληψη της τρίτης θέσης.
    Ένα μεγάλο μπράβο στον Ολυμπιακό που κατάφερε να τερματίσει τέταρτος -αφού δεν υπήρχε πιο κάτω θέση- παρόλο που ξεκίνησε με το +4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς να παίξουμε καμμιά μπαλάρα χθες ήμασταν καλύτεροι και δικαιωματικά πήραμε τη νίκη. Από αμυντική δυσλειτουργία και βλακεία και οφσάιτ καταφέραμε να ισοφαριστούμε δύο φορές.

    Είναι κρίμα που για αδράνεια 30 δευτερολέπτων δεν καταλάβαμε την δεύτερη θέση των play off. Μιας και θίχτηκε απ'έξω απ'εξω το θέμα των μεταγραφών έχει κανείς ιδέα τι γίνεται με Τζόνσον? πήγε με την εθνική και έληξε και η δανειστική περίοδος και μας τέλειωσε, ή μπορεί με κάποιον τρόπο να μείνει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος και τα play-off.. Μπράβο σας για την νίκη σας χθες (την χάρηκα πάρα πολύ, σε συνδυασμό με την νίκη της ΑΕΚ για ευνόητους λόγους!!!).. Αλλά θεωρώ ότι η θέση που αξίζατε στα play-off ήταν η δεύτερη και όχι η τρίτη.. Χάσατε βαθμούς από την ΑΕΚ που θα μπορούσατε να είχατε πάρει και να κυνηγούσατε ακόμα και την πρώτη θέση (αν και πιστεύω ότι δίκαια ο ΠΑΟΚ την πήρε).. Όπως και να 'χει, σας εύχομαι ότι καλύτερο για την νέα χρονιά.. Με Κούπερ στον πάγκο μπορείτε να ονειρεύεστε ακόμα ψηλότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν καταλαβαίνω! Είναι άσχημο να είσαι στο τέσσερις;; :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βγηκαμε τρίτοι,στειλαμε παραπίσω τον Ολυμπιακο,λίγο τόχεις;:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Kanthare. Δεν είδα το ματς του Άρη λόγω ότι έβλεπα την ομάδα... Νέων του Ολυμπιακού. Ένα έχω να πω. Είμασταν καλύτεροι και αξίζαμε αυτήν την τέταρτη θέση. Κανένας δεν μπορούσε να μας εκθρονίσει από εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κόσμο και κοσμάκι προβλέπω να έχει η μαύρη λίστα του Έκτορα. Το παιχνίιδ δεν το είδα γιατι έβλεπα τον γαύρο, αλλα πίστευα πως έτσι όπως πηγαίνει ο ΠΑΟΚ, το παιχνίιδ θα κρινόταν απο όσο το θέλατε εσείς. Απο ότι φάνηκε το θέλατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το τελος και η ελπιδα οτι ολα θα πανε καλυτερα με τη νεα σεζον...εχοντας ενα προπονητη στιβαρο και βαρομετρο για την ομαδα η μεταγραφικη περιοδος φετος ερχεται με μια αισιοδοξια οτι θα γινουν σωστα και ουσιαστικα βηματα για ενα αρη δυνατο και με χαρακτηρα...οσο για το ματς με τον παοκ δεν εχω να πω κατι φοβερο παρα μονο οτι κερδισαμε και γλιτωσαμε δυο βδομαδες κατι ειναι και αυτο...το συγκεκριμενο ματς αν κρινοταν αποτελεσμα και για τους δυο θα ειχε αλλη αιγλη και θα το αντιμετωπιζε αλλιως και ο κοσμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Πανσοφίξ
    "εχοντας ενα προπονητη στιβαρο και βαρομετρο για την ομαδα"
    να είσαι αισιόδοξος, αλλά αυτό που λές

    "η μεταγραφικη περιοδος φετος ερχεται με μια αισιοδοξια οτι θα γινουν σωστα και ουσιαστικα βηματα για ενα αρη δυνατο και με χαρακτηρα"
    μου θυμίζει κάτι περσινό, προπέρσινο κτλ. Και σαν προεκλογικό μοιάζει, ε; :):)

    Για κρατήστε όλοι ένα μικρό καλάθι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ pavvou
    νομιζω πως εισαι λιγο υπερβολικος...εγω ειπα οτι η μεταγραφικη περιοδος ερχεται με αισιοδοξια γιατι τωρα υπαρχει ενας προπονητης με οραμα και διαθεση για σκληρη δουλεια και συνεπως αυτο μου δημιουργει την αισθηση οτι θα γινουν ουσιαστικες κινησεις και οχι κινησεις θαμπωματος των φιλαθλων...αυτο και τιποτα αλλο. δεν ειπα ουτε οτι θα μαγεψουμε ουτε οτι θα τσακισουμε το απαν συμπαν με την ομαδαρα που θα φτιαξουμε...τωρα αν εσενα σου θυμιζει κατι οκ καλα κανεις και θα θυμασαι αλλα δεν εβγαλε κανεις προγραμματικες δηλωσεις ισα ισα που νομιζω οτι ο αρης φετος κραταει και θα κρατησει χαμηλους τονους οσον αφορα τις κινησεις του...μηπως μας μπερδευεις με το συμπολιτη? τελος το μικρο καλαθι ας το κρατησουν πρωτα αλλοι που το χρειαζονται κιολας για ενα διαστημα και θα παρει σειρα και ο αρης!!! τα σεβη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τωρα σε έπιασα Pansofix! οκ και όσο υπάρχει Κούπερ (κ όχι τύπου Φοιρός) να αισιοδοξείς.
    Τα Παόκια έχουν λαλίσει και με το δίκιο τους, και έχω πιστεί ότι είναι ίσως οι μόνοι που θα κάνουν (για τα δεδομένα τους) καλές κινήσεις με στρατηγική.

    Υ.Γ.
    Εγώ ως Ολυμπιακός περιμένω τους "θείους" μου χωρίς καν καλάθι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοινός παρονομαστής όλων των Αρειανών η αισιοδοξία και η μαχητικότητα!
    Πηγάζει από την αστείρευτη δύναμη του λαού μας. Μας έσωσε στο παρελθόν, μας οδηγεί στο μέλλον!!!
    Η φετινή χρονιά ήταν ένα παρ'ολίγον επιτυχημένο πείραμα. Μια πρόβα τζενεράλε. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και συνεχίζουμε!

    Προς το παρόν βαθιές ανάσες, διακοπές στο (σύντομο) καλοκαιράκι και ταυτόχρονα αποτίμηση και προγραμματισμός για σωστή δουλειά στη συνέχεια. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μόνο κακό στην υπόθεση ήταν τα επεισόδια. Ημουν στην Θ2 και έβλεπα όλα τα διαδραματιζόμενα στην Παπαναστασίου. Αναίτια και θλιβερά. Κάτι πρέπει να γίνει.
    cummulus

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...