Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Κόντρα στις τσίχλες

Ο τσιχλάκιας δεν τα κατάφερε χθες απέναντι στην αλεπού τον Βαν Γκάαλ. Κι όμως ελάχιστοι περίμεναν ότι οι Βαυαροί θα κατάφερναν να ορθοποδήσουν και τελικώς να προκριθούν. Υπήρχε όμως κι ένα αστάθμητος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ποιος ήταν αυτός; Μα φυσικά η αποβολή του Ράφαελ. Λαγός την φτέρη έτριβε κακό της κεφαλής του έλεγε κάποτε ένας καθηγητής μου. Τι πήγε να τραβήξει τον Ριμπερί; Άστον αγορίνα μου να πέσει πάνω στον Ρίο και στον Βίντιτς (μαφιόζος). Την έκανε όμως την λακαμία του. Και η αλήθεια είναι ότι από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι πίεζαν μεθοδικά και οργανωμένα. Φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου και όντως έτσι έγινε.

Να είμαι ειλικρινής περίμενα ότι η Μάντσεστερ θα κέρδιζε και εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε την πρόκριση. Άλλωστε, τα πρώτα 35 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου αυτό έδειξαν. Αντιθέτως, σε εκείνο το χρονικό διάστημα η ομάδα του Βαν Γκάαλ είχε πολλά προβλήματα να λύσει. Ο Μπουτ με τους Ντεμικέλις και Βαν Μπούιτεν λες και είχαν τσακωθεί, ο Βαν Μπόμελ δεν μπορούσε να κόψει ούτε βούτυρο κι από εκεί και και πέρα έβλεπα κάποιους παίχτες απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Μόνο το ζώο ο Όλιτς προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποια ρήγματα. Ωστόσο, δυο από τις απλές αναφορές στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν τη διαφορά. Ο Ριμπερί για ένα διάστημα έκανε άνω κάτω την άμυνα της Μάντσεστερ, πήρε την αποβολή του Ράφαελ και ανάγκασε τον Σερ Άλεξ να μασουλάει πιο γρήγορα μπας και του φύγει το άγχος. Μέχρι κι από τον πάγκο σηκώθηκε(!). Μάλιστα έβγαλε από τις τσέπες τα χέρια του(!) και έδωσε οδηγίες. Την σκυτάλη του Ριμπερί πήρε ο (μεγάλος) Ολλανδός, ο οποίος με (καταπληκτικές) ενέργειές έδωσε το χτύπημα στους γηπεδούχους.

Με απογοήτευσε η Μάντσεστερ από την αποβολή και μετά. Φτωχή διαχείριση από τον τσιχλάκια. Τράβηξε πίσω την ομάδα ελπίζοντας ότι θα κρατήσει τα μπόσικα. Πως να τα κρατήσεις ρε Φέργκιουσον; Δεν ξέρεις ότι η αμυντική σου λειτουργία δεν πάει και τόσο καλά φέτος; Με ποια νομίζεις ότι έπαιζες; Με την Χαλ; Μου έπαιζες πόση ώρα χωρίς επιθετικό. Έπρεπε να μετρήσεις το τεμάχιο για να αντιδράσεις ουσιαστικά και να βγάλεις την ομάδα μπροστά; Πέταξε μετά ο Βαν Γκάαλ και τον ανασταλτικό να κλείσει τους χώρους και έκανε την εμφάνιση της η Μάρθα Βούρτση. Δεν ξέρω αν οι Βαυαροί πήραν εκδίκηση, ξέρω όμως ότι προκρίθηκαν. Το κρίμα είναι ότι σε αρκετό κόσμο χάλασε η εικόνα ενός τελικού ανάμεσα σε Μπάρτσα και Μάντσεστερ.

Είχαμε όμως και πρώην Ουέφα. Απόψε το Άνφιλντ φόρεσε τα καλά του για να υποδεχτεί την Μπενφίκα. Το εκτός έδρας γκολ που είχε πετύχει η Λίβερπουλ έδινε πολλές ελπίδες στους Εγγλέζους, τους οποίους περίμενα να μπουν ορμητικά στο γήπεδο. Το ξεκίνημα όμως μάλλον ήταν καλύτερο για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ξύπνησαν, ισορρόπησαν, κέρδισαν μέτρα και σκόραραν από κόρνερ με τον Κούιτ σε μια φάση που ο Σέζαρ αντιδρά άσχημα ή μάλλον δεν αντιδρά καθόλου. Μάλιστα λίγο αργότερα οι Άγγλοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με όμορφο γκολ του Λούκας. Το δεύτερο μπαλάκι που έφαγε η Μπενφίκα δεν άλλαζε κάτι: πάλι γκολ ήθελαν. Για να το πετύχει όμως όφειλε να ανεβάσει την απόδοση της.

Παρακολούθησα ένα αρκετά ήσυχο ημίχρονο με λίγες φάσεις και ακόμα λιγότερες ευκαιρίες. Ωστόσο, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακόμα πιο νωθρά από το πρώτο. Έπρεπε να έρθει το 58΄λεπτό για να ξεδιπλωθεί η Λίβερπουλ και να πετύχει το 3-0. Πλέον τα πράγματα για τους αετούς γινόντουσαν πολύ δύσκολα. Ο Αϊμάρ δεν υπήρχε, ο Καρντόσο δεν προσπαθούσε και ο Ντι Μαρία ήταν καλά κλεισμένος, ενώ η μεσαία γραμμή της ομάδας είχε αργές επιστροφές και δεχόταν εύκολα την κόντρα. Ο Καρντόσο όμως σκόραρε με εκτέλεση φάουλ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Δεν κατάλαβα βέβαια γιατί άνοιξε το τοίχος αλλά δεν πειράζει. Το θέμα είναι ότι από εκείνο το σημείο και μετά η Μπενφίκα έπιασε καλό ρυθμό, αλλά ο τραυματισμός του Σέζαρ μάλλον την ξεκούρδισε. Το αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχοι να πετύχουν και τέταρτο γκολ και να σφραγίσουν την πρόκριση.

Το σκορ τελικά έληξε 4-1, μάλλον υψηλό για τα δεδομένα του αγώνα. Αν το καλοσκεφτείς όμως έχει μια λογική. Ο Μπενίτεθ είχε δώσει χώρους στην Μπενφίκα, η οποία προσπαθούσε να αναπτυχθεί μάλλον απρόσεχτα με αποτέλεσμα να δέχεται εύκολα την κόντρα. Προσθέστε και το γεγονός ότι όσο περνούσε η ώρα η άμυνα των αετών αμυνόταν πολύ ψηλά και ορίστε τα τέσσερα τεμάχια. Ειλικρινά, ποτέ μου δεν κατάλαβα την ύπαρξη αμυντικής τετράδας σε ευθεία. Πάντως, η Λίβερπουλ αν θέλει να έχει τύχη απέναντι στην αλλοπρόσαλλη Ατλέτικο (ομαδάρα) οφείλει να παίξει καλά και στην Μαδρίτη γιατί το Άνφιλντ ίσως δεν φανεί αρκετό. Ενδιαφέρον έχει και η υποδοχή των οπαδών των ροχιμπλάνκος στον Τόρες. Θα τα δούμε όλα εν καιρώ.

Υ.Γ. 1 Όχι άλλο (μεγάλο και καταπληκτικό) Κατσαρό!

Υ.Γ.2 Εκεί στη ΝΕΤ πόσο λακαμάδες είστε που κόβετε το ματς πριν τελειώσει;

Υ.Γ.3 Καλύτερος παίχτης του γηπέδου για μένα ο Κούιτ. Εσείς ποιον ψηφίζετε;

14 σχόλια:

  1. γενικα αυτη η βδομαδα ειχε πολυ ποδοσφαιρο και οι τηλεοπτικες μεταδοσεις mega ερτ και ant1 για καποιο λογο ειχαν και βροχη απο γκολ...τα εβλεπες τα ματς πολυ ευχαριστα το ματς ειδικα της μαντσεστερ ηταν σκωτσεζικο ντους πραγματικα δεν περιμενα να μην περασει. στο μυαλο μου ειχα τελικος μαντσεστερ μπαρτσελονα αλλα...ο σερ εφυγε νωρις!!! οσο για το σημερινο ματς της λιβερπουλ αν και ειχε πολλα γκολ για καποιο λογο το ματς μου εβγαζε (πως να το πω)...μια μιζερια!!! τελοσπαντων, εν αναμονη του el classico kanthare περιμενω αν ευκαιρεις να το δεις και να γραψεις απο αυτες τις ωραιες και εμπεριστατομενες αναλυσεις σου!!! καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MVP tou agwna Liverpool-Benfica kata tin gnwmh mou einai o Mascerano(ekane ta panta).Re cy Kanthare tin idia psifoforia elega na valw kai egw molis teleiwne h dikh mou.Telos lew na feroyme kanena Agglo na perigrafei giati me tosous karagiozides den vlepw prokopi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και επειδη ξεχασα και για μενα ο κουιτ mvp και ισως και ο λουκας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jedi οι λύκοι και οι Βέλγοι δεν έκατσαν. Ευτυχώς δεν έπαιξα!

    Όσο για την ψηφοφορία, άλλη είχα στο μυαλό μου και τελικά λέω δε βαριέσαι. Σόρυ πάντως!

    Αγαπητή Πανσοφίξ πράγματι χορτάσαμε μπάλα αυτή τη βδομάδα. Είδαμε και πολλά γκολ. Τι άλλο θέλουμε!

    Όσο για το ελ κλάσικο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα το δω το ματς και θα γραψω κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MVP το Μαραντονόπαιδο (Mascerano) και ο κολλητός του Ντέμη, ο οποίος παρότι είχε τα χάλια του έβαλε δύο γκολ. Και το αλάνι επίσης!

    Αν για τον ΝτιΜαρία θέλει η Μπενφίκα 40 μύρια, η ΑΕΚ για τον Σκόκο πρέπει να ζητήσει τουλάχιστον 80!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι ο Ντι Μαρία απόψε ήταν κάτω του μετρίου. Δεν τον άλλαζε και καμιά πλευρά ο προπονητής μπας και ανακάμψει λίγο.

    Συμφωνώ ότι ο Μασεράνο είχε πολύ καλή παρουσία, αλλά επιμένω στον Ολλανδό. Μαζί με τον Τζόνσον κάνουν καλό δίδυμο από την δεξιά πλευρά.

    Κι ο Λούκας που λέει η Πανσοφίξ είχε καλή απόδοση. Γενικώς τα χαφ της Λίβερπουλ έπαιξαν πειθαρχημένα. Μάρκαραν, πίεζαν, έκλεβαν και μοίραζαν. Κάποιες φορές προωθούνταν κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' αυτόν, τον Λούκας, κάτι με "χαλάει" μα δεν έχω διαπιστώσει ακόμη τί!!!

    Ότι κι αν λέτε η Liverpool (και) χθες ήταν κακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα εν χριστω αδερφε κανθαρε
    ξεκιναω απο τους κοκκινους και για τον κορυφαιο
    η μαλλον για τους κορυφαιους
    κατ εμε
    μασσερανο τους ετρωγε για πρωινο τους κεντρωους της μπενφικα
    κυριακος αλανθαστος
    καιτ συμφωνω μαζι ιδιαιτερη περιπτωση ποδοσφαιριστη
    τα κανει ολα και συμφερει
    και φυσικα ο τορες που ματωσε το πλεχτο
    για τον μπαρμπαλεκο τη να πεις ?και του χρονου
    τα σεβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα παιδιά!

    Μπαλαντέρ δεν θα την έλεγα κακή. Ήταν όμως νωχελική, δεν είχε φρεσκάδα και κάποιες φάσεις ήταν σαν υπνωτισμένη.

    Κωνταντίνε όντως ο Κυργιάκος ήταν αρκετά καλός. Να σου πω την αλήθεια μαρεσει ο παίχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. την Μάντσεστερ την είδα αποσπασματικά...αλλά πραγματικά με το που έγινε το 2-0 σκέφτηκα ότι το ματς καθάρισε γιατί παίζαν σαν δαιμονισμένοι...στο 3-0 το είχα πια σίγουρο.. μετά ήρθαν τα πάνω κάτω και έμεινα με ανοιχτό το στόμα! Μπράβο πάντως στην Μπάγερν, ήθελε μεγάλη καρδιά και άλλα όργανα του σώματος...

    Την Λίβερπουλ δεν την είδα καθόλου, αλλά το χάρηκα που προκρίθηκε!

    Υ.Γ. Φίλε Κάνθαρε..σε παρακαλώ να ανακαλέσεις για την Χαλ :D Την υποστηρίζω από τότε που βολόδερνε στα αλώνια της D3! Ελπίζω να μη πάρουμε την κατιούσα αν πέσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγα μη στεναχορηθω που αποκλειστηκαν οι μπεμπηδες.Και λιγα παθαν.
    Καποτε πρεπει να τελειωσει η κλασικη τους κολωφαρδια.
    Οσο για τη Λιβερπουλ θα εβαζα στους κορυφαιους και τον Σωτηρη συνεβαλε και αυτος τα μεγιστα για να μη πατησουν οι Πορτογαλοι περιοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. siga re..Lew na valw poia einai i pio apotuximeni metagrafi sto elliniko prwta8lima ta teleutaia 5 xronia.8a dw..Perimenw me megalo endiaferon ti 8a grapseis gia to el clasico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τη Γιουναϊτετ ως γνωστον τη σιχαινομαι οποτε καλως και αποκλειστηκε (την εκανε και τη μαλακια του ο Ραφαελ), αν και μετα το 3-0 ΜΟΝΟ οι Γερμανοι θα μπορουσαν να το γυρισουν!
    Ισως να ειναι η χρονια τους φετος, ποιος ξερει..
    Ρε μαγκες, τι γκολαρα εβαλε ο Ρομπεν;;!!

    Η Λιβερπουλ δεν με ενθουσιασε (ποτε δεν στεκομαι στα γκολ), απλα η Μπενφικα (που φετος ειναι μια κλαση επανω απ' τη Λιβερπουλ!) ηταν πολυ κακη και ειναι και το "Ανφιλντ" που... κατηφοριζει, δεν θελει και πολυ!
    Μηχανακι ο Κουϊτ, καλος και ο Μαστσερανο (να τον λεμε και σωστα..), μεγας σκορερ ο Τορες.

    Το.. σηκωνει δηλαδη το Αμβουργο;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...