Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η διάταξη, τα φίδια, τα καρπούζια και οι μύθοι

Από την στιγμή που το αποτέλεσμα στην έδρα της Καβάλας δεν στάθηκε ικανό να οριοθετήσει το μέλλον μας, έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να το πετύχουμε κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ., απέναντι στον οποίο θέλουμε μόνο νίκη. Νίκη για να πετύχουμε το στόχο των play off, νίκη για να βγει πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός. Γιατί; Διότι σε περίπτωση που πάμε τελικό κυπέλλου με Παναθηναϊκό παίζουμε Ευρώπη ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεν ξέρω αν ο Π.Α.Ο.Κ. θεωρείται ανταγωνιστής, αντίπαλος ή εχθρός, αλλά είναι χρέος μας σε αυτό το τοπικό ντέρμπι να επικρατήσουμε. Ας δούμε το πως μπορεί να γίνει αυτό.

Ο Άρης μου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα οπουδήποτε και να χάσει από οποιονδήποτε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Εξαιτίας του συστήματος, το οποίο στην πράξη δεν εφαρμόζεται λόγω λανθασμένης διάταξης. Γουστάρω τρελά το 4-4-2, αλλά απαιτεί παίχτες τρεχαντήρια και μπαλαδόφατσες. Θέλει ελβετικούς σουγιάδες για αμυντικά χαφ, ακραία μπακ που ανεβαίνουν ψηλά και επιστρέφουν γρήγορα, εξτρέμ να πατάνε περιοχή και δυο επιθετικούς να αλληλοσυμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Ο Άρης αυτή τη στιγμή έχει ελάχιστους παίχτες που μπορούν να παίξουν το τρέχον σύστημα. Για την ακρίβεια έχει τέσσερις, άντε πέντε. Νέτο, Ναφτί, Κάλβο, Κάμπορα και ίσως Αντού. Από κει και πέρα τι γίνεται; Καλός και χρυσός ο Πρίττας, αλλά δεν μπορεί να σπρώξει την ομάδα μπροστά. Ο Ντάριο έχει τρεξίματα, και μοιράζει παιχνίδι, αλλά λίγο έξω από την περιοχή τερματίζει. Ο Νάτσο ψάχνεται και τον ψάχνουμε. Φιλότιμος ο Χαβίτο, αλλά με Αντού δεν είσαι πιο απειλητικός; Δυο γκολ έχει στάξει το Αμερικανάκι μέσα από την περιοχή. Η ταπεινή μου γνώμη είναι να ξεκινήσει ο Φρέντυ (ή ο Μεριέμ) αριστερά με τον Κάλβο δεξιά. Έτσι, ο Ισπανός θα έχει να αντιμετωπίσει, με την στήριξη του Νέτο, τον αδύναμο αμυντικά Λίνο κι όχι τον σταθερό Σνάουτσερ. Από κει και πέρα τα μελανά σημεία είναι ο Αράνο και ο Κόκε. Ο Αργεντίνος, ενώ ξεκίνησε καλά τη σεζόν πλέον φαντάζει διαφορετικός παίχτης. Αουρέλιο ένα πράγμα. Μέτριος στο ένας εναντίον ενός, ασταθής, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχει αργές επιστροφές ή αν θέλετε δεν έχει καν επιστροφές. Να δούμε πως θα ανταποκριθεί στο δύσκολο μαρκάρισμα του Βιερίνια. Μήπως να παίξει ο σκύλος ο Βαγγέλι αριστερά; Λέω εγώ τώρα.

Και πάμε στον αρχηγό, ίσως τον πιο αμφιλεγόμενο παίχτη της ομάδας. Με τον Ισπανό μέσα η ομάδα δεν παίζει 4-4-2, αλλά 4-4-1-1. Άντε να βάλεις γκολ μετά, όταν γίνεται σέντρα και στην περιοχή είναι μόνο ο Κάμπορα, διότι ο Κόκε βρίσκεται πέντε μέτρα μακριά από αυτήν και οι αμυντικοί χαφ δέκα. Λες και η περιοχή έχει φίδια. Δεν λέω ότι ο Κόκε είναι άχρηστος ή περιττός, αλλά ίσως θα πρέπει να ζυγίσουμε διαφορετικά την κατάσταση. Τείνω να πιστέψω ότι η παρουσία του αποδυναμώνει σε μεγάλο βαθμό το σύστημα όσον αφορά την ανάπτυξη και ιδίως τα τελειώματα. Χωρίς να θέλω να επιστρέψω στο παρελθόν ένα ιδανικό 4-4-2 αποτελείται από ένα ψηλό, τρελό παλικαρά και ένα κουτάβι. Το κουτάβι υπάρχει. Με τα τωρινά δεδομένα λοιπόν έχουμε Κάμπορα - Τζόνσον. Mέχρι κι ο Λαμπριάκος μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, στον αγώνα της Κυριακής δεν πρέπει να υπάρξουν ατέλειες. Αναζητούμε συνταγή Ολυμπιακού. Τα πάντα πρέπει να κυλήσουν όπως τα θέλουμε εμείς. Πρέπει να δώσουμε ρυθμό, να έχουμε καλές επιστροφές, να υπάρχει αλληλοκάλυψη και να βγαίνουμε νικητές στις προσωπικές μονομαχίες. Πρέπει να έχουμε ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Οφείλουμε να είμαστε ορμητικοί και να μαρκάρουμε ψηλά. Η άμυνα στο 4-4-2 (κι όχι μόνο) ξεκινά από τους επιθετικούς. Πολύ σημαντικό και κρίσιμο το πρώτο εικοσάλεπτο. Αν ο Άρης πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ θα αναγκάσει τον Π.Α.Ο.Κ. να βγει από το καβούκι του γρηγορότερα από το προβλεπόμενο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σάντος έχει φτιάξει την ομάδα του για να προηγείται κι όχι για να κυνηγάει ανατροπές. Το κλειδί του παιχνιδιού θα είναι το πως θα αντιμετωπίσουμε την ποσοτική - ενδεχομένως και ποιοτική - υπεροχή του αντιπάλου στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πως θα στήσει όμως, την ομάδα ο Κούπερ; Μετά το στραπάτσο στην Τούμπα θα σκεφθεί κάτι διαφορετικό; Εκτιμώ ότι ο Κούπερ θα παίζει 4-4-2 μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ. Και με αυτό το σύστημα η σταθερότητα θα αργήσει να έρθει. Θα εμπιστευτεί τους νέους παίχτες; Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι πρέπει. Καλώς ή κακώς σε αυτό το ματς θα κριθεί κι ο Κούπερ. Ας μην ξεχνάμε ότι στις 17 Μαρτίου περιμένουμε την Καβάλα για το κύπελλο και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι ασχέτως της Κυριακής. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και στα δυο ματς.

Από την άλλη πλευρά τι γίνεται; Μπορεί οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες στα τελευταία ματς να ένιωθαν περισσότερο άγχος για τα ματς του Ο.Σ.Φ.Π. και του Π.Α.Ο., αλλά ήρθε η ώρα να νοιώσουν κι ίδιοι αγχωμένοι. Πρώτα από όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Π.Α.Ο.Κ. πάει για πρωτάθλημα. Τεράστιο κίνητρο η κούπα, το τσου λου και το χρήμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κυνηγήσει την νίκη. Δεν μπορεί να πάει για το Χ, διότι θα χάσει πολύτιμο έδαφος. Αυτό βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι και μπορεί να αποβεί καταστροφικό αν ανοίξει επικίνδυνα το παιχνίδι. Η ομάδα πρέπει να κλείσει τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, να ελαχιστοποιήσει τα κενά, ενώ παράλληλα πρέπει να ψάξει τουλάχιστον ένα γκολ. Πως θα το κάνει αυτό; Πιθανολογώ με στημένες μπάλες και αντεπιθέσεις, έχοντας κύριους εκφραστές τους Ίβιτς και Βιερίνια. Ο Σάντος έχει δουλέψει σε αυτούς τους τομείς, όπως και στις βοήθειες περισσότερο από τον Άρη. Το πιο πιθανό χρονικά σημείο για να πετύχει ο Π.Α.Ο.Κ κάποιο γκολ είναι αδιαμφισβήτητα το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Άρης παραδοσιακά πέφτει σε απόδοση. Ο Πορτογάλος θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει. Προφανώς δεν θα μπει φουριόζος από το ξεκίνημα του αγώνα για να βάλει κάποιο τέρμα. Είναι αρκετά ορθολογικός για να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το σύνολο που έχει φτιάξει ο ψαράς μου θυμίζει μια εποχή που έπαιζα μουντιαλίτο με μια ομάδα που ήταν μακράν η χειρότερη που έχω παίξει τόπι. Κι όμως με αυτήν την ομάδα πήραμε πρωτάθλημα. Σηκώσαμε κούπα οι ψωνάρες. Το σκέφτομαι καμιά φορά και λέω πως είναι δυνατόν. Ατομικά δεν ήμαστε κάτι το φοβερό, αλλά είχαμε ομάδα. Είχαμε λίγο θέαμα και πολλή ουσία. Να φανταστείτε τα παιχνίδια μας έληγαν με αντιμουντιαλιακά σκορ τύπου 2-0, 3-0, 4-1, 5-2. Εμείς πήραμε την κούπα και χαρήκαμε. Στον Π.Α.Ο.Κ. τι θα γίνει αν βγει πρώτος; Θα συμβούν τρία πράγματα. Πρώτον, θα καταρρεύσουν μύθοι: αυτοί του μπάτζετ, του μεγαλοπαράγοντα και του καλού και θεαματικού ποδοσφαίρου. Είναι πιθανό από την κατάρρευση των παραπάνω να δημιουργηθεί κι ένας καινούριος: αυτός της λαϊκής βάσης. Δεύτερον, ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας θα δεχτούν μεγαλοπρεπέστατο φαπ που θα το θυμούνται για αρκετό καιρό. Τρίτον, από την άνοδο του Π.Α.Ο.Κ. και μέσα από τον ανταγωνισμό θα ανέβει κι ο Άρης. Ο Ζαγοράκης επένδυσε σε συνταγή Euro 2004, εντόπισε τον κλώνο του Ρεχάγκελ, στήριξε την επιλογή του και δικαιώνεται. Γιατί πάει όμως για πρωτάθλημα; 1) Έχει ομάδα, 2) ο Ολυμπιακός θυμίζει ομάδα παλαιμάχων με προπονητή εμένα και 3) ο γρήγορος αποκλεισμός από την Ευρώπη και η σφαλιάρα από τα Γιάννενα στο κύπελλο του έδωσε την ευκαιρία να εστιάσει καλύτερα στο στόχο. Διότι, λαμβάνοντας υπόψη το μικρό ρόστερ της ομάδας, αδυνατώ να πιστέψω ότι θα μπορούσε να έχει κάτω από την ίδια μασχάλη δυο καρπούζια, πόσο μάλλον τρία. Στο χέρι του Άρη είναι αν θα του ρίξει κάτω το τρίτο και τελευταίο καρπούζι, δίνοντας προβάδισμα τον Παναθηναϊκό για λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Στο χέρι του Άρη είναι να κερδίσει για να μπει play off.

Παρόλη την ανάλυση που προσπάθησα να κάνω το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα αμφίρροπο και για τις δυο ομάδες. Μπορεί να γίνει το οτιδήποτε και να αλλάξει τη ροή. Το ζήτημα είναι οι χτυπητές αδυναμίες του 4-4-2 να μην κάνουν τη δουλειά του Σάντος εύκολη. Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι συνήθως για να πάρουμε το ματς. Το ίδιο ισχύει και για τον Π.Α.Ο.Κ. Τεράστια ώθηση αναμένεται να δώσει και η έδρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δώσει και πίεση. Για μένα το ματς ξεκινάει από το Χ και μακάρι να τελειώσει στον άσσο.

Υ.Γ.1 Κόλκα, Λαγογιάννη και λοιποί κλώνοι εξαφανιστείτε. Είστε επικίνδυνοι.

Υ.Γ.2 Μπαλλή κάτσε σπίτι σου κι άσε τα ραδιόφωνα. Σύνελθε.

Υ.Γ.3 Όχι άλλες δηλώσεις παιχτών. Μιλήστε στο γήπεδο.

22 σχόλια:

  1. Νομιζω τα πραγματα ειναι πολυ απλα.Ο Αρης εχει τους δικους του αγωνιστικους λογους για τους οποιους θελει να κερδισει την Κυριακη οπως ορθα εγραψες.ΕΠιλεον, υπαρχει το κινητρο να παρει το αβανταζ την ψυχολογιας, τοσο για την συνεχεια του κυπελλου,οσο και γιατι πλεον θα μας βρει στα μπαραζ με αλλα μυαλα.

    Παντως αναφορικα με την δικια μου την ομαδα,εχει ευτυχως ξεφυγει απο το κλιμα που δημιουργειται απο τις φυλλαδες, οτι και το ματς με τον Απολλων Καλαμαριας ειναι ντερμπι, αφου γινεται εντος Θεσ/νικης.Η ομαδα μιλαει πλεον με καθαρα ποδοσφαιρικους ορους.ΑΠεναντι της βρισκονται καποιοι αρκετα καλοι παικτες(Σηφακης,Νετο,Ναφτι,Χαβιτο,Καλβο,Αντου), οπως και καποιοι που ειναι ερωτηματικο (Νασουτι,Κοκε,Αρανο,Νατσο).Εμεις θα παιξουμε την μπαλιτσα που ξερουμε.Αν καταφερουμε και βγαλουμε στο γηπεδο αυτα που βγαινουν καμια 20 αγωνες τωρα πανω-κατω, λογικα θα κερδισουμε.Αν ο Αρης,μας μπλοκαρει αυτα εδω,τοτε με την αξια του θα το παρει το παιχνιδι.
    Αλλα μεχρι εκει.Νομος του Χαριλαου στα Αρης-ΠΑΟΚ δεν υπαρχει.

    *Ειναι γεγονος αυτο που λες.Πρωταθλημα του ΠΑΟΚ θα ανεβασει σκαλοπατι και τον Αρη μαζι, αρκει ο δευτερος να αποζουμισει συμπερασματα απο τον Δικεφαλο,ακομπλεξαριστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο παοκ θα παίξει όπως παίζει 2 χρόνια τώρα. Άμυνα κ θα χτυπήσει σε αντεπιθέσεις ή στα στημένα. Δεν έχει μάθει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Θα προσπαθήσει να "κλεψει" το ματς. Δες ας πούμε το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Κανείς δεν θα του πει του Σάντος γιατί πήρες χ στο Χαριλάου ίσα ίσα θα θεωρηθεί κ πολύ καλό αποτέλεσμα.

    Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς; Πάμε συντηρητικά όπως με τον Παναθηναϊκό που ήρθε εκείνο το άγευστο 0-0 ή ανοιγόμαστε κ ρισκάρουμε.

    Φοβάμαι πολύ τα στημένα διότι τα έχουμε πληρώσει φέτος ακριβά. Κ ο παοκ είναι μανούλα σε αυτά.

    Όσο για τα αμερικανάκια μας δεν ξέρω αν είναι έτοιμα ψυχολογικά για ένα τέτοιο ντέρμπι. Ειδικά ο Αντού.

    Τέλος εκτός από το πάθος κ την έδρα θα παίξει ρόλο κ η τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα κανθαρε
    εγω θελω να σου πω οτι η αναλυση των δυο μονομαχων μου αρεσε
    ειλικρινα δυσκολα το διαβαζεις αλλου
    και να το ακους (πλην δυο τρειων δημοσιογραφων γιατι οι υπολοιποι το ριχνουν στη μαλακια)
    ειναι ενα ματς που μεχρι και εγω θα το δω
    οσο για το αποτελεσμα?
    ετσι οπως ειναι τωρα περισσοτερο κλεινω σε νικη του παοκ γιατι ο αρης απο τα λιγα που τον ειδα δεν με εμπνεει
    δεν μου δειχνει ρε παιδι μου σοβαροτητα ωστε να μπορει να καθαρισει ανετα ενα παιχνιδι εν αντιθεσει με τον παοκ
    αν ο παοκ καθαρισει το ντερμπι ναι εγω τον βλεπω οτι θα το παρει το πρωταθλημα
    λεω αν περασει απο το χαριλαου γιατι μετα ο βαζελος θα εχει να κανει με εμας και οσο κολοχανειο ειμαστε σε παιχνιδια και ειδικα με τους βελζεβουλ εμφανιζομαστε πολυ καλυτεροι
    και σιγουρα μεσα στο οακα θα μιλησει η φανελα στο μοναδικο παιχνιδι που προσδοκω
    αν παλι καθαρισεις τον παοκ τοτε εχεις υποχρεωση να παρεις και το κυππελο σε μια χρονια που δεν θα ξεχασει κανενας αρειανος
    γιατι στην ιδια χρονια ενω εσυ σηκωνεις κουπα αφηνεις τους συμπολιτες με το μπρικι του καφε
    ιδωμεν
    Υ.Γ
    φλωρεντινο περεθ ουου μπανανα με σαμπανια

    πραγματικα μου αρεσε πολυ η αναλυση σου
    μπραβο ευγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδιά γερά και δυνατά
    ο Αρης να νικήσει
    τον ΠΑΟ, την ομάδα μου
    έτσι να βοηθήσει.

    πάντως έχετε ωραία ομάδα φέτος , παίζει καλή μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Κάνθαρε, πολύ ωραίο το άρθρο σου, ξεκάθαρες οι σκέψεις σου, μπράβο. Είναι καιρός ξεκαθαρισμάτων γιατί πολύ σύντομα τελειώνει και το φετινό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα αφήσει λίγο πιο καθαρό το τοπίο για το μετέπειτα αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών που κατέβαλλαν τόσο καιρό όλες οι ομάδες. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και εκεί που περιμένεις ένα άλφα αποτέλεσμα να ανατρέπονται όλα. Πρέπει να έχεις καταλάβει την αγάπη και την αδυναμία που έχω για τον Ολυμπιακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνω τα στραβά τα μάτια στο τι γίνεται στην ομάδα μου. Και επειδή όλα εδώ πληρώνονται, ας κερδίσει ο καλύτερος και ας βάλουν μυαλό οι υπόλοιποι. Καλή συνέχεια και πάλι μπράβο για την καλή δουλειά που κάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλαράκι αν δεν το έχεις καταλάβει, έχεις κάνει μια φοβερή ανάλυση για τον ΑΡΗ, συμφωνώ 99% σε αυτά που γράφεις για την ομάδα μας. Διαφωνώ ότι θα κριθεί ο Κούπερ. Δεν μπορώ να τον κρίνω φέτος με τίποτα. Δεν χρειάζεται να κριθεί, μόνο να μείνει κανα 2-3 χρόνια στον ΑΡΗ να φτιάξει ομάδα.
    Το μάτς θα το κερδίσει όποιος παίξει πιο παθιασμένα, αυτός που θα έχει πραγματικά ψυχή. Μου άρεσε αυτό που δεν μίλησε κανείς απο τους παίκτες μας και καλό θα είναι να το συνεχίσουν μέχρι να ξεκινήσουν τα play off.
    Πάμε για τρίτο sold out φέτος και το γήπεδο αυτή τη φορά θα "φλέγεται".Ο αντίπαλος θα έρθει να κλέψει το αποτέλεσμα με το γνωστό του καταστροφικό ποδόσφαιρο,το κατενάτσιο,τα στημένα και τις αντεπιθέσεις. Αυτά πρέπει να προσέξουμε και πρέπει να βρούμε έναν εξυπνο τρόπο να σκοράρουμε γρήγορα για να λυθούν τα πόδια των παικτών. Περιμένω Μεριέμ στην 11άδα και Βανγκέλι αριστερά.
    Ο ΑΡΗΣ πάει να παίξει για το γόητρο του, για τους 3 βαθμούς γιατί καιγόμαστε για τα play off και για τίποτα άλλο, δεν παέι να κόψει τπτ απο κανέναν...ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Κανθάρε,

    Πιστεύω ότι ο Άρης έχει καλό υλικό και νομίζω καλύτερο από του Π.Α.Ο.Κ. Απλά δεν έχουν δέσει ακόμα ως ομάδα κάτι που θα κάνει ο Κούπερ, αν μείνει... Απλά περίμενα να παίζει περισσότερο ο Αντού. Ένα παιδί το οποίο ονόμαζαν νέο Πελέ! Όσο για την Κυριακή για 'Χ'ηναράκι το κόβω το παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τρομερή ανάλυση! σου βγάζω το καπέλο! Μεγάλο στοίχημα για τα μετόπισθέν μας είναι η αριστερή πλευρά όπου μην εκπλαγείται αν ενάντια στα προγνωστικά μπει πάλι ο Χαβίτο. Ο Αράνο ευτυχώς στα τελευταία ματς έχει ανεβάσει απόδοση, αν και ακόμα δεν έχει φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα.

    Μπροστά τώρα πιστεύω θα κάνουμε φάσεις, το θέμα πάλι είναι η αποτελεσματικότητα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!

    Animation δεν λεω οτι πρεπει να κριθει ο Κούπερ, αλλά μαλλον θα γίνει. Αν κερδίσουμε θα τον αποθεώσουν και αν χάσουμε υπάρχει πιθανότητα να τον ξεσκισουν οι κωλοδημοσιογραφοι. Σκέψου μόνο τι θα κάθεται να λέει ο Ραπτόπουλος κι οι κλώνοι του.

    Μακάρι να μπούμε στο γήπεδο και να παλέψουμε για την νίκη με όλες μας τις δυνάμεις. Κι όπως πολύ σωστά λέει κι ο RedDragon ρόλο θα παίξει και η τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συμφωνω απολυτα με τον babis_gate7.Το μονο που 8ελω ειναι να γινει ενας ομορφος αγωνας διχως επεισοδια εντος και εκτος αγωνιστικου χωρου.Επισης,να δουμε και καλη μπαλα κατι το οποιο δεν νομιζω να γινει και ας νικησει ο καλυτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. sygxarhthria file gia to blog sou,kaneis exairetikh douleia!egw pisteyw oti to paixnidi ths kyriakhs einai assos gt o arhs 8a dwsei kai thn psuxh tou gia th nikh,etsi wste na empodisei to mishto extro tou na synexizei na elpizei gia ton titlo.anti8eta o paok nomizw oti 8a lugisei ayth th fora kai dn 8a antexei thn asfyktikh piesh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. λοιπον θα αρχισω λεγοντας πως κανθαρε συμφωνω σχεδον 100% με τα γραφομενα σου και ειναι προς τιμην σου που παρολο που εισαι δηλωμενος αριανος αποδιδεις τα του καισαρος τω καισαρι και στις δυο ομαδες χωρις εγωϊσμους και μικροτητες. αυτο απο μονο του ανεβαζει την αξια και την αντικειμενικοτητα αυτου που γραφεις.
    στον αγωνα τωρα. ειναι πολυ σημαντικο να κερδισουμε τον αγωνα και για λογους πρεστιζ μεσα στην εδρα μας και γιατι πρεπει να αυξησουμε τη διαφορα μας απο την καβαλα για να μπουμε στα play off. επισης συμφωνω με αυτο που λες οτι πρεπει πρωταθλημα να παρει ο παο και παλι για λογους ευρωπης, διοτι αν γινει καμια στραβει και βγει πρωτος ο συμπολιτης αντιο ευρωπη (+ του οτι θα μας πρηξουν το λιγοτερο για μια δεκαετια). οσο για το στησιμο των ομαδων νομιζω πως ο σαντος θα βγει με πλουσια μεσαια γραμμη (ως συνηθως) και πιστευω πως ο κουπερ θα πρεπει να βαλει ναφτι και νατσο γιατι παρολο που ο δευτερος δεν τα παει ιδιαιτερα καλα, νομιζω πως θα ειναι πιο χρησιμος απο τον πριττα. βεβαια το καλυτερο θα ηταν να ειναι ο νταριο αλλα ενεκα τα τυρια που μας τον φαγανε! στο μονο που δεν συμφωνω μαζι σου κανθαρε ειναι ο κοκε και οτι θα κριθει ο κουπερ. οσο για το πρωτο ο κοκε εχει αλλαξει ειναι πιο δημιουργικος και προσφερει στην ομαδα δεν νομιζω πως δε θα ηταν χρησιμος στο ντερμπι. οσο για τον κουπερ ειναι αδικο να φορτωθει ενα αποτελεσμα (αν δεν πανε καλα τα πραγματα) απο τη στιγμη που ηρθε μεσουσης της σεζον και εχει δηλωσει πως το καλοκαιρι θα αρχισει να δουλευει την ομαδα που θελει να παρουσιασει. θα κλεισω λεγοντας πως την κυριακη θελω να καει το χαριλαου και να δουμε ενα πολυ ωραιο παιχνιδι χωρις παραστρατηματα απο εξωτερικους παραγοντες.

    Υ.Γ1: μπορει να γινει ενα θαυμα και να παιξει ο νταριο ως δια μαγειας.

    Υ.Γ.2: θελω να δω το γιγαντα το λαμπριακο να σκοραρει και να πανηγυριζει την κυριακη σαν τρελος ουρουκ χάι αριανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΝΤΗΑΡΕ, παιχταρά μου, "τό 'σκισες" το θέμα στην ανάλυση. Μπράβο σου...

    Η αλήθεια είναι πως έθιξες τόσα θέματα μαζεμένα που σηκώνουν συζήτηση, αλλά αν τα πιάσω ένα-ένα θα τελειώσω ... μετά το ντέρμπι!

    Ιδιαίτερα στα τεχνικής φύσεως. (π.χ. διαφωνώ πως στο κλασικό 4-4-2 οι εξτρέμ πρέπει να πατάνε περιοχή.)

    Στο δια ταύτα: προβλέπω ένα "σφιχτό" ματς. Αν κι ο ΠΑΟΚ δείχνει νά 'χει αποκτήσει όχι τόσο το know how όσο την ψυχολογία να κερδίζει ντέρμπι, θαρρώ πως αν ξεφύγει απ΄το Χ οδεύει προς άσο.

    Περιμένω μ' ενδιαφέρον την μονομαχία Βιερίνια-Αράνο. Αναρωτιέμαι αν ο Κάλβο θα παίξει αριστερά (για να συγκλίνει και να σουτάρει με το καλό του πόδι) κόντρα στον Σνάουτσνερ ή δεξιά με αντίπαλο τον υποδεέστερο ανασταλτικά Λίνο.

    Με "ψήνει" κι η μάχη του άξονα όπου ο Φερνάντο παρατάσσει τρεις παίκτες (Πάμπλο, Βιτόλο και μπροστά τους Ίβιτς) έναντι δύο του Κούπερ.

    Θά 'θελα να δω ποιός έχει plan B σε περίπτωση που στραβώσει το ματς. Δηλαδή πως θ' αντιδράσει αν βρεθεί πίσω στο σκορ.

    Κι επίσης περιμένω πως και πως την μάχη των πάγκων καθώς θεωρώ και τους δύο εξαιρετικούς προπονητές (αν κι ο Σάντος ένα θέμα στο κοουτσάρισμα τό 'χει). Πιστεύω πως ο Έκτορας δύσκολα θα ηττηθεί 2η φορά την ίδια σεζόν απ' τον ίδιο προπονητή...

    Περιμένω ένταση, πάθος, παλμό! Θα ξενερώσω αν ... προκύψουν τίποτα καφριλίκια!!! Δεν τα χρειαζόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εξαιρετική ανάλυση!!!

    Την Κυριακή ο ΑΡΗΣ θα παίξει για την ιστορία του (άρα για τη νίκη - ανεξαρτήτως αντιπάλου) αλλά και όπως λες (και συμφωνώ απολύτως με τον ορθολογισμό σου): "Νίκη για να πετύχουμε το στόχο των play off, νίκη για να βγει πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός. Γιατί; Διότι σε περίπτωση που πάμε τελικό κυπέλλου με Παναθηναϊκό παίζουμε Ευρώπη ανεξαρτήτως αποτελέσματος."

    VAMOS :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kantar0s, βλέπω ξέρεις μπαλίτσα. Όπως και πολλοί φίλοι εδωμέσα. Με κάλυψες φουλ από την ανάλυση και την τακτική.

    χ στο α΄ημίχρονο ονειρεύεται ο Σάντος, 1 τελικό δίνω εγώ στο ματς της 30ετίας όπως σωστά είπε ο Μούσλι!
    Και για τους τζογαδόρους: θα έχει κόκκινη.. Πάμπλο είναι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ela kalimeres!!!!
    Ante na paroume to aima mas pisw methayrio, na xorkisoume to mats tou prwtou girou.An kai pisteyw oti mono mesa apo to kipello tha odogithoume sthn anatash.ta play off tha exoun polles kai diskoles strofes kai epetrepse mou na exw tis amfibolies mou gia to an ta kataferoume na plasaristoume psila.
    Ofeilw pantws na omologisw oti symfwnw sxedon se ola osa egrapses, apla opws xereis emena panta mou aresei na krazw kai ligaki opote mia psilomizeria sthn optiki tin kouvalaw.

    P.S.Thelw goal Megalou Lampriakou me kefali na tous valei olous mesa na klasoun ta vrakia tous!!!!!
    kyriakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το παιχνίδι την Κυριακή θα είναι πραγματικό σκάκι. Καλή η θεωρία, αλλά η πράξη είναι διαφορετική. Άγνωστες επίσης οι βουλές του Κούπερ. Ή σχεδόν άγνωστες. Στρατηγική, πάθος και τύχη πρέπει να καλύψουν τα όποια μειονεκτήματα διαθέτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική και κυρίως νηφάλια ανάλυση.

    Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο και θα τα αναλύσουμε από Δευτέρα.

    Μπράβο και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο kanthare. Άψογη ανάλυση, ορθολογισμός, απουσία κόμπλεξ και οπαδισμού. Τι ζητάμε όλοι μας; Καμιά πενηνταριά kantharous και την αλλάζουμε τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
    Αγωνιστικά να κάνω κι εγώ την πρόβλεψή μου:
    1-1 από το Βικελίδης μέχρι την Τούμπα. Τον Παναθηναϊκό μη βιάζεστε να τον βγάλετε κερδισμένο. Πρέπει πρώτα να περάσει από την Τρίπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. την απαντηση μου για το ντερμπυ την εχω στον προλογο μου
    http://www.indian-bet.com/2010/03/blog-post_2751.html
    και την χεις και εσυ στην φωτο με τον dj!!!!
    σε εχω σε rss feed αν θεσ καντω κι εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαφωνώ indianbet και ειμαι απόλυτος σε αυτό. Δεν σκοτώνουμε κανένα γάιδαρο του γείτονα και δεν είναι δυνατόν να σε αφήσω να πας για τουρισμό στο Χαριλάου. Αν είναι δυνατόν να σου δώσω το ματς. Αν ο ΠΑΟΚ θελει κατι απο αυτο το ματς ας ερθει να το παρει. Εμεις έχουμε πολλούς λόγους για να κερδισουμε απόψε. Δεν είμαστε καθόλου αδιάφοροι και δεν έχω καταλάβει πως έχει βγει αυτό προς τα έξω. Λίγες ώρες έμειναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...