Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Οι Οιδίποδες, το ρισκόμετρο και η πίεση

Συγχωρέστε με που δεν θα αναφερθώ στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ, αλλά τα θέματα για μαμ είναι τόσα πολλά που είναι αδύνατον να τα καλύψουμε όλα. Πάντως, ο φίλος Κωνσταντίνος θα είναι ευχαριστημένος με τον Παναή και την κούπα. Το σημερινό μενού περιλαμβάνει δυο μεγάλα ματς. Το κίτρινο ντέρμπι και την Τούμπα. Εμείς θα ασχοληθούμε με το δεύτερο, διότι όπως ήρθαν τα πράγματα με το Χ του Ολυμπιακού, τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αρκετά. Πάμε λοιπόν.

Την ψυχοσύνθεση του οπαδού, παρόλο που πολλές φορές κυμαίνεται εκτός πραγματικότητας, την κατανοώ. Πορώνεται με την ομάδα, παθιάζεται μαζί της και αρκετές φορές βλέπει τον κόσμο με οπαδικά γυαλιά. Την ψυχοσύνθεση κάποιου που διοικεί μια ομάδα ως οπαδός αδυνατώ να την καταλάβω. Τι είχε στο μυαλό του ο Father όταν έδιωχνε τον Κάτε; Δεν λέω ότι ο Ολλανδός ήταν αλάνθαστος. Εξάλλου, δεν διαφωνώ με την απομάκρυνσή του, αλλά με το χρονικό σημείο. Σε λάθος timing έφυγε ο Κάτε, σε λάθος timing ήρθε ο Νιόμπλιας. Κι όπως έχω γράψει σε παλιότερα άρθρα, η υποκρισία είναι τόσο μεγάλη που αν ο Κάτε έκανε αυτά που κάνει ο τσίμπλας θα είχαν κάψει το ομοίωμά του έξω από την Λεωφόρο προς παραδειγματισμό.

Τα ψέμματα όμως τελείωσαν για τον Νίκο και την παρέα του. Να ξεκαθαρίσω ότι το ματς με τη Ρόμα δεν έχει σχέση με το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι εξακολουθούν να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, παρά το ψυχολογικό ντεσαβαντάζ στο οποίο βρίσκονται. Στα ντέρμπι με Α.Ε.Κ. και Άρη, αποφασίζει να καλύψει τον κώλο του, ώστε να μη δεχτεί κάποια αντεπίθεση. Περιορίζει τους κινδύνους, αλλά την ίδια στιγμή μειώνει και τις όποιες πιθανότητες έχει η ομάδα να επιτεθεί και κατά συνέπεια να σκοράρει. Το παιχνίδι με την Καβάλα ήταν η αποθέωση αυτής της λογικής. Ωστόσο, στην Τούμπα πρέπει να κάνει ακριβώς αυτό. Δεν θα έλεγε όχι σε μια ισοπαλία, άσχετα να πρέπει να κερδίσει για να κλείσει στόματα. Γιατί τον βολεύει; Διότι η διαφορά των δυο ομάδων θα παραμείνει στους πέντε βαθμούς. Μα θα μου πείτε ο Ολυμπιακός; Τον Ολυμπιακό τον αντιμετωπίζει εντός έδρας και μέχρι τότε θα έχουμε φρέσκα κουλούρια. Το Χ με τον Εργοτέλη του ήρθε κουτί του Παναθηναϊκού. Αυτοκτονεί ο ένας, αυτοκτονεί κι ο άλλος. Έτσι με αυτά τα δεδομένα, τουλάχιστον αν φύγει από την Σαλονίκη χωρίς να χάσει εξολοθρεύει (σε θεωρητική βάση) τον Π.Α.Ο.Κ. από την κούρσα του πρωταθλήματος. Επειδή όμως ο Παναθηναϊκός δεν θα παίζει μόνος του, ο Π.Α.Ο.Κ. τι λέει για όλα αυτά;

Πολύ απλά κερδίζει και βάζει ανεξέλεγκτη φωτιά στην βαθμολογία, από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ως νέος Οιδίποδας βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του. Έχει και μιμητή πλέον. Αν ο Π.Α.Ο.Κ. θέλει να κυνηγήσει τον αντιρεαλιστικό στόχο του πρωταθλήματος, οφείλει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητές του στο αποψινό ματς. Αν θέλουμε να φανούμε και λίγο υπερβολικοί, ο αγώνας της Τούμπας δεν είναι απλά ένα ματς. Είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι σαν τελικός, διότι εδώ κρίνεται ποιος θα πάρει χρήμα. Ζεστό και άφθονο χρήμα. Τσαμπιονσλίδικο χρήμα. Την τύχη του όμως την κρατάνε και άλλες ομάδες και μάλιστα σφιχτά. Θέλω να πω δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο όπως συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό.

Μεγάλη μάχη αναμένεται και στους πάγκους. Για τον Νίκο είδαμε προηγουμένως τι ισχύει. Κάπως ανάλογα λειτουργεί και ο Σάντος με την διαφορά ότι ο Πορτογάλος έχει χτίσει ο ίδιος προσωπικά ένα τέτοιο προφίλ. Επέβαλε την φιλοσοφία του στην ομάδα και μπράβο του. Πηγαίνει εκ του ασφαλούς, ελαχιστοποιεί τα ρίσκα, πετάει ένα τεμάχιο και γεια σας. Ο ψαράς μπορεί να τιθασεύσει την πίεση του κόσμου από την κερκίδα και να μην παρασυρθεί. Το θέμα είναι να μην φοβηθεί το ματς. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω κατά πόσον ο Σάντος θεωρεί εφικτό στόχο το φετινό πρωτάθλημα. Φυσικά δεν θα πει όχι αν του κάτσει.

Θεωρώ πιθανό το σενάριο να φοβηθούν και οι δυο προπονητές το παιχνίδι και να λήξει κανά ξερό 0-0. Όπως είπαμε ο Παναθηναϊκός θα είναι ευχαριστημένος, ο Π.Α.Ο.Κ. δεν θα είναι. Κατά την γνώμη μου, θα κερδίσει αυτός που θα ρισκάρει περισσότερο. Ποιος θα είναι αυτός; Τέλος, εκφράζοντας την ταπεινή μου άποψη θεωρώ ότι αυτός ο Π.Α.Ο.Κ. δεν μπορεί να πάρει φέτος πρωτάθλημα. Άλλωστε το χω ξαναπεί. Για του χρόνου το ξανασυζητάμε.

Υ.Γ.1 Να δούμε πως θα διαχειριστούν οι ομάδες την πίεση και φυσικά το αποτέλεσμα.

Υ.Γ.2 Ομάδα = Διοίκηση + προπονητής + παίχτες + κόσμος.

Υ.Γ.3 Ακόμα και να κερδίσει ο Π.Α.Ο.Κ. είπαμε βάζει ανεξέλεγκτη φωτιά, όχι ότι τα έκαψε κιόλας.

Υ.Γ.4 Μπάγιεβιτς vs Κούπερ και τρία χαφ εναντίον δύο.

15 σχόλια:

  1. τι να πει κανεις σημερα για το ματς...ολα τα σεναρια ειναι πιθανα. βεβαια νομιζω πως οι πιο ρεαλιστες βλεπουν το χ ως πιο πιθανο αποτελεσς αλλα δε θα μου κανει εντυπωση αν εθει 1 ή 2. παντως πιστευω πως και οι δυο ομαδες και λογω προπονητων θα βγουν συντηρητικα και οποιος ευτυχησει να βαλει πρωτος γκολ ισως να κερδισει...
    για το αλλο ντερμπι...κουπερ δωστα ολα και φουλ επιθεση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο σημερινό ματς θα κριθούν πολλά για τη μετέπειτα πορεία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Π.Α.Ο.Κ. Αν χάσει ο Παναθηναϊκός τότε μπαίνει και ο Π.Α.Ο.Κ. στο κόλπο. Αν έρθουν ισόπαλοι τότε ο Ολυμπιακός θα είναι σε πιο ήρεμη φάση. Εάν όμως κερδίσει τότε αρχίζει ένας νέος μεγαλύτερος αγώνας για Ολυμπιακό και Π.Α.Ο.Κ. Είναι ένα παιχνίδι που αφορά και τις τρεις ομάδες και τις καίει με τον ίδιο πυρσό. Τα πάντα μπορεί να συμβούν...εμείς αναμένουμε. Το πρωτάθλημα ανήκει σε αυτόν που θα παλέψει σκληρά μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μου αρεσει η σουρεαλιστικη ματια που βλεπεις την σημερινη αγωνιστικη
    εγω θελω να κερδισει ο παοκ ΟΧΙ για να ευνοηθει ο ολυμπιακος καμια σχεση
    το διεστραμμενο μου μυαλο θελει να δει το παιχνιδι στο βικελιδης γιατι οπως εχει γινει η κατασταση το ντερμπι της πολης θα ειναι κορυφαιο
    φαντασου στο τελος της χρονιας να εχεις παρει το κυππελο και να κοψεις το πρωταθλημα απο τους μπαοκους
    η μηπως δεν συζητιεται στα στεκια της πολης ?
    ωραια μονομαχια αναμεσα σε κουπερ και ντουσαν η σημερινη
    στη τουμπα το βραδυ μηπως θα αναζητουμε τους προδοτες?
    γιατι μια και ο βγενοπουλος αισθανεται μαχαιρωματα στην παναθα θα βρει παρηγορια στη διοικηση των επιχορηγησεων του ?
    λεω παλι εγω
    καλημερα καλημερα καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ματς της Τούμπας είναι -αναμφίβολα- περισσότερο ενδιαφέρον λόγω της καθοριστικότητάς του (μάχη τίτλου, με το αποτέλεσμα να αφορά άμεσα τρεις ομάδες) αλλά νομίζω πως ωραιότερο παιχνίδι θα γίνει στο ΟΑΚΑ. ΑΕΚ και ΑΡΗΣ είναι δύο επιθετικές ομάδες (αν κι ο Άρης με τον Κούπερ έχει γίνει "πιο σφιχτός"). Θεωρώ σίγουρο τα πολλά γκολ!!! Ισχυρό σημείο και στα δύο ντέρμπι το Χ. Αν ξεφύγουν απ' την ισοπαλία, βλέπω διπλό στην Τούμπα και άσο στο ΟΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τον χορηγό Βγενό στον συμπολίτη εμένα γιατί δεν μου βγαίνει να σχολιάσω κάτι για το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού;;;Τυχαία άραγε;;

    Για το δικό μας παιχνίδι ξεκινάει απο το Χ και τα άλλα δύο αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Για να δούμε το βράδυ τι θα λέμε, θα έχει ενδιαφέρον το σημερινό βραδάκι.!!!Την Καλησπέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως είπει κι ο Πανσοφιξ, όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

    Θεά προφανώς και το πρωτάθλημα ανήκει σε αυτόν που θα παλέψει σκληρά μέχρι τέλους. Σε αυτόν που θα έχει αντοχή και διάρκεια.

    Κωνσταντινε και Animation θα παίξουν ρόλο οι χορηγιες και οι προδοτες; Λέτε να έχουμε πάλι κανά διχασμό όπως με το ματς ΠΑΟΚ - Πανιωνίου;
    Ή καμιά τρελή παρέμβαση από Βγενό;

    Μπαλαντέρ κι εγώ περιμένω να γίνει πιο ωραίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Πιο γεμάτο.

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γεια σου κανθαρε.η γνωμη μου για το σημερινο παιχνιδι ειναι οτι οποιος και να νικηση το πρωταθλημα το πηρε ο βαζελος.ο παοκ και να νικηση σημερα θα χασει αλου βαθμους σε αντιθεση με το βαζελο που τουλαχιστον φετος εχει μια σταθεροτητα στα αποτελεσματα του.τωρα για το αν θα δουμε καλη μπαλα αυτο παιζετε.εγω δε το νομιζω.το μονο ενδιαφερον στην ολη ιστορια ειναι η αντιδρασει των οπαδων απεναντι στους χορηγους τους.οσο για μενα ακομα γυρναει το κεφαλι μου απο τα χθεσινα ουισκια.δεν ειναι οτι το πηραμε αλλα οτι παιξαμε και φοβερο μπασκετ που δινει σιγουρια για το μελον.αντε καλο βολι σε ολους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Φίλε, όπως εξελίχθησαν τα πράγματα οι μνηστήρες έγιναν τρείς οπότε καταλαβαίνεις το τί θα γίνει στα επόμενα παιχνίδια, πάντως για εμάς τώρα προέχει το Μάτς με την Μπορντό και μετά βλέπουμε.(Μόνο μην έχουμε τα ίδια χάλια όπως στην Κρήτη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το πρωτάθλημα τελικά πήρε φωτιά...αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι σύντομα θα σβήσει και το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟ. αυτό όχι γιατί ο ΠΑΟ είναι σούπερ, απλά γιατί ο ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ δεν είναι ικανοί και ο ΠΑΟΚ επιπλέον δεν είναι έτοιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος θα σβήσει τη φωτιά; Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει πρωταθλημα. Αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι εδώ που έφτασε οφείλει να το κυνηγήσει μέχρι τέλους. Δεν παρουσιάζονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες.

    Και για να ειμαι ειλικρινης τον ζηλεύω. Διότι έχει προπονητή τρία ολόκληρα χρόνια που κατάφερε μέσα από γκρίνια να φτιάξει ομάδα. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις κάτι καλό. Και ειλικρινά χαίρομαι, διότι όταν ανεβαίνει ο ΠΑΟΚ, μέσα απο τον ανταγωνισμό θα ανέβει κι ο Άρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστός kanthar0s σε όλα όσα είπες στο σχόλιο από πάνω. Και πιστεύω ότι Ξάνθη-ΠΑΟΚ τη επόμενη αγωνιστική ΔΕΝ θα νικήσει ο δικέφαλος!

    Σίγουρα αυτός είναι ο χειρότερος Ολυμπιακός των τελευταίων ετών, ο πιο ασταθής, ο πιο προβληματικός!

    Περιέργως, η επίθεση "κρέμασε" τον ΠΑΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά τη νίκη επί του ΠΑΟ, δεν καταλαβαίνω την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ικανός να πάρει το Πρωτάθλημα. Μένουν επτά αγώνες. Γιατί να μην κάνει επτά νίκες; Μια χαρά αξιόπιστη, φερέγγυα και αποτελεσματική ομάδα έχει δείξει ότι είναι. Αρκεί να κάνει μια γκέλα ο βάζελος. Εντάξει, τον Ολυμπιακό απαξιώ να τον συζητήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι Παοκτζήδες θα λιποθυμήσουν λέμε και η αρχή θα γίνει στον Σαββατιάτικο αγώνα στα Πηγάδια. Θα το δεις, εκεί θα γκελάρουν αυτοί...μπαμ μπαμ, με το που έφτασαν κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άσχετο με την ανάρτηση και τα σχόλια αλλά τώρα τό 'δα. KANTHARE πως κι έβαλες link για το BNR κι όχι για το Metal Archives;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το BNR ήταν το πρώτο που έμαθα και είπα να το τιμήσω! Εξάλλου μου αρέσει πιο πολύ σαν περιβάλλον και το έχω συνηθίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...