Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Ιθαγενείς στο Allianz Arena (όχι του Μονάχου)

Τόσο καιρό που γράφω στο blog δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Α.Ε.Κ. Η κατάσταση με τον μάστορα όμως με ωθεί στο να γράψω για τα τεκταινόμενα στην ομάδα. Πάμε να τα κάνουμε πενηνταράκια. Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία με τον Bob έχει αρχίζει να κουράζει κι όχι μόνο τους φίλους της Α.Ε.Κ. Αν ο καλός αυτός άνθρωπος θέλει να αγοράσει την ομάδα, γιατί δεν το κάνει; Γιατί δεν μπαίνει σε ένα αεροπλάνο από την πόλη των ανέμων με προορισμό το Ελλάντα; Αρχικά, ας δεχτούμε ότι έχει την οικονομική επιφάνεια, όπως δήλωσε άλλωστε και ο Έλληνας πρόξενος στο Σικάγο. Τότε τι τον εμποδίζει να πάρει την Π.Α.Ε.;

Η γνώμη μου είναι ότι η Α.Ε.Κ. χρωστάει και μάλιστα χρωστάει πολλά. Και προφανώς θέλει να τσεκάρει πόσο είναι αυτό το ποσό. Προκύπτουν όμως κρίσιμα ερωτήματα. Πρώτον αν η Α.Ε.Κ. χρωστάει, τι ωθεί τον Bob να πάρει την ομάδα; Η αγάπη του για την Α.Ε.Κ.; Ας σοβαρευτούμε λίγο. Δεύτερον, γιατί η Π.Α.Ε. χρωστάει; Πως έφτασε να χρωστάει πάνω από 30 μύρια; Μαζί με τον Άρη μπήκαν στο περιβόητο άρθρο 44 κι αυτή τη στιγμή η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε απείρως καλύτερη μοίρα. Πως κατόρθωσε η Α.Ε.Κ. να φτάσει σε αυτό το σημείο - γιατί σίγουρα περί κατορθώματος πρόκειται - μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ. Σίγουρα έγιναν λάθη σε μεταγραφικούς σχεδιασμούς, αλλά μιλάμε για μια ομάδα που έχει έσοδα από εισιτήρια, χορηγούς, τηλεοπτικά και πωλήσεις παιχτών. Ο νοών νοείτω.

Σύμφωνα με τον Θανόπουλο: «το ''κουτί της Πανδώρας'' άνοιξε με την φυγή του Ντέμη, ο οποίους άφησε την ομάδα σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το άθλημα, δεν έχουν γνώση και χρόνο παρόλο που διαθέτουν λεφτά». Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που έστειλαν εξώδικο (!) στον Κοζώνη και του ζήτησαν να μην ξανασχοληθεί με την Α.Ε.Κ. Ο ρόλος τους είναι να μοιράζουν εξώδικα; Υποτίθεται ότι έχουν λεφτά. Αν έχουν γιατί δεν τα βάζουν στην Α.Ε.Κ.; Κι αν δεν έχουν πρόθεση να τα σπρώξουν γιατί κάθονται; Έχει δημιουργηθεί και ένα ωραίο τριγωνάκι με Νοτιά, Θανόπουλο και Κανελλόπουλο κι έχει δέσει το γλυκό. Όπως βλέπουμε όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.

Ωστόσο, στο γενικό χάλι της ''ένωσης'' παίζει ρόλο και το αγωνιστικό, όπου θεωρώ ότι μεγάλη ευθύνη φέρει ο Ντούσαν. Μαλώνει με όποιον βρει, διώχνει όποιον θέλει, και γενικά τσιτώνει εύκολα. Τριβές με την διοίκηση, πολλά λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό, αποτυχημένες επιλογές παιχτών, δημιουργία (αργεντίνικης;) κλίκας στα αποδυτήρια. Κι από όλα αυτά συνεπάγεται κακό ποδόσφαιρο. Για να είμαι ειλικρινής ο Σέρβος φαίνεται κουρασμένος, σα να μην έχει φρεσκάδα και είναι μονίμως εκνευρισμένος. Παρόλα αυτά δεν τα παρατάει και μάλλον το πείσμα του βλάπτει την ομάδα, αλλά και τον ίδιο.

Η ταμπακιέρα είναι ότι οι φίλοι της Α.Ε.Κ. έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ, που δεν ξέρουν τι να πιστέψουν. Ίσως εν τέλει και να μην τους νοιάζει. Μέχρι και ιστοσελίδα κατασκεύασαν για το μαστόρι. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αν η ομάδα πήγαινε καλά αγωνιστικά, ίσως όλα αυτά που συζητάμε τώρα να είχαν μικρή σημασία. Αν τελικώς επικρατήσει ο Κοζώνης το κοινό της Α.Ε.Κ. να εύχεται να μην εξελιχθεί σε κλώνο του Ζαχουδάνη. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του Άρη θα θυμούνται πολύ καλά τον Τζον.

Υ.Γ.1 Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!

Υ.Γ.2 Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στο νέο γκάλοπ του blog.

2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ 100% ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΥΣΑΝ...Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ! ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΔΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΟΤΗΤΗ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠ...ΟΨΟΜΕΘΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. arxika prepeina vroun na kalupsoun thn trupa tvn ekatommurivn poy xrvstaei h aek kai apo pou prohlue. sigoura kapoios ftaei...poios? anaforika me ton bob fainetai oti exei lefta arkei na uelei na ta ependusei sovara sthn aek.
    kalh xronia kanthare kai se olous tous anagnwstes tou blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...