Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Περιστέρι με γκολ του Όσκαρ στο 80' λεπτό της αναμέτρησης, περνώντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίζεται σήμερα εντός έδρας εναντίον του Πανιωνίου. Πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Πειραιά αν αναλογιστεί κανείς τις πολλές απουσίες βασικών παιχτών. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Ζίκο δεν είχε και πολλές επιλογές παρά να ρίξει στην μάχη τους παίχτες που είχαν απομείνει, με συνέπεια να αγωνιστούν νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές για να αναπληρωθούν τα κενά που παρουσιάζει το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Κατσικογιάννης, Σοϊλέδης και Φετφατζίδης κλήθηκαν να αγωνιστούν σε ένα ματς υψηλής επικινδυνότητας και τα κατάφεραν αρκετά καλα είναι η αλήθεια, αναπληρώνοντας επάξια τις απουσίες των Μαρέσκα και Ζαϊρί. Ο Μέλμπεργκ αποτελούσε τον βράχο της άμυνας, ο Γκαλέτι ως καλός μαέστρος καθοδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα, ο πασπαρτού Όσκαρ πέτυχε το νικητήριο γκολ και όλοι είναι ευχαριστημένοι.


Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι ''ερυθρόλευκοι'' δεν μπορούν να συνεχίσουν για πολύ ακόμα στο ίδιο μοτίβο και αναπάντεχα θα έρθουν και αποτυχίες τις οποίες δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να διαχειριστούν διοίκηση, προπονητής και κόσμος. Το γεγονός ότι η ομάδα πληρώνει τους λάθους χειρισμούς που έγιναν το καλοκαίρι δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν και οι νίκες απλά αποκρύπτουν το πρόβλημα. Η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί σε αρκετές θέσεις και το μόνο που έπραττε η διοίκηση του Ολυμπιακού ήταν να κάνει παζάρια με κάθε μεταγραφικό στόχο που κυνηγούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος και το κυριότερο αξιόλογοι παίχτες.

Τρανό παράδειγμα ο Ζαϊρί, ο οποίος ενώ αποκτήθηκε για αντικαταστάτης του Γκαλέτι, αγωνίζεται βασικός στην αριστερή πλευρά, καθώς δεν αποκτήθηκε κάποιος παίχτης για την θέση αυτή! Σφάλμα και η μη απόκτηση επιθετικού, ειδικά από την στιγμή που ο Ντάρμπισαϊρ είναι εδώ και καιρό εκτός. Θα μου πουν, όμως, κάποιοι για την γκαντεμιά που παρουσιάζεται με τους ταυτόχρονους τραυματισμούς. Σύμφωνοι, υπάρχουν τραυματισμοί. Που είναι όμως το πλήρες ρόστερ που οφείλει να έχει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό; Μια ομάδα που έχει στόχους; Και μια που μιλάμε για τους τραυματισμούς εύλογη απορία αποτελεί και το που οφείλονται. Στην ελλειπή προετοιμασία; Στις σκληρές προπονήσεις; Έχει μερίδιο ευθύνης ο Κετσπάγια; Και αν ναι ποιος τον προσέλαβε; Μόνος του ήρθε;

Όλα αυτά είναι αναπάντητα ερωτήματα τα οποία δεν παίρνουν απαντήσεις, κυρίως, λόγω της πρόκρισης στο Champions League. Για σκεφτείτε η ομάδα να μην είχε προκριθεί. Το ''ξεβράκωμα'' από τον Πανσερραϊκό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι ρεπόρτερ και δημοσιογράφοι να κράξουν τον Ζίκο, διότι δεν τολμούν να κράξουν την διοίκηση.

Το κέρδος είναι ότι κάποιοι από τους νεαρούς Έλληνες δείχνουν ότι έχουν τα φόντα να καθιερωθούν, αλλά όπως - σωστά - δήλωσε και ο Ζίκο χρειάζονται αρκετή προπόνηση και προσπάθεια. Ο Γενάρης, πάντως δεν είναι μακριά για κάποιες διορθωτικές κινήσεις και καλό θα είναι οι παράγοντες της ομάδας του Πειραιά, να έχουν ήδη ξεκινήσει το μεταγραφικό ''σαφάρι''. Ας έχουν υπόψιν και την ενίσχυση εκ των έσω με το ''κανόνι'' των νέων του Ολυμπιακού Βασίλη Σκούρτη, για τον οποίο εχουν ακουστεί τα καλύτερα.

2 σχόλια:

  1. MEXRI NA STROSH TO PODI TOU O KARAMHTROGLOU ,8A TO PARI MONOS TOU PALI O KOKKALIS.KALHSPERA KAI KALOS SE BREIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλησπέρα μου και σε σένα...όσο για το αν θα το πάρει θα το δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...