Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Όλα ισόπαλα στο Χαριλάου

Ο Άρης ''κλώτσησε'' μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να απομακρυνθεί από τους διώκτες του και κυρίως από την Α.Ε.Κ., η οποία αποτελεί (ή θα έπρεπε να αποτελεί) τον μεγάλο αντίπαλο του για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Όπως και να χει, πάντως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραμένει μόνη τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα της Superleague, ενώ η Α.Ε.Κ. έχασε περαιτέρω έδαφος για το κυνήγι της πρώτης θέσης, καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συνέχισαν με νίκες.


Όσον αφορά το ματς, η γηπεδούχος ομάδα ξεκίνησε δυναμικά και επιθετικά προσπαθώντας να μην αφήσει την Α.Ε.Κ. να πάρει ανάσα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στις προγραμματιστικές του δηλώσεις ο Μαζίνιο. Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε, όχι μόνο με το γκολ του Αμπρέου (ο οποίος φαίνεται να το πετυχαίνει από θέση οφσάιντ), αλλά με την εν γένει παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά όμως αφορούν το πρώτο ημίχρονο, διότι στο δεύτερο οι ρόλοι υπήρξαν εκ διαμέτρου αντίστροφοι. Η Α.Ε.Κ. ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την χαρά να σκοράρει αρκετά νωρίς, προσπαθώντας να κάνει την ολική ανατροπή. Μεγάλη συμβολή στην αγωνιστική άνοδο της Α.Ε.Κ. έπαιξε η αναγκαστική αλλαγή του Νέτο, αφού όλα τα ρήγματα την άμυνας του Άρη εντοπίστηκαν από την δεξιά πλευρά του.

Αυτό που πρέπει να απασχολήσει την ομάδα του Άρη είναι το γιατί υπήρξε αυτή η καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο. Έφταιξε μόνο η αναγκαστική αλλαγή του Νέτο; Η φυσική κατάσταση των παιχτών; Η ''σιγουριά'' που πίστεψαν ότι έδινε το προβάδισμα στο σκορ; Οι κινήσεις του Μαζίνιο από τον πάγκο; Ο Νέτο σε δηλώσεις μετά το ματς δεν μπορούσε να καταλάβει τι φταίει. Ο Μαζίνιο μετά το πέρας του ματς αναφέρθηκε για νοοτροπία νικητή. Ίσως τελικά αυτή να είναι η αιτία. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο ο προπονητής του Άρη θα καταφέρει να εμφυτεύσει την νοοτροπία αυτή στους παίχτες. Η Α.Ε.Κ. από την πλευρά της θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχής που έφυγε από την έδρα του Άρη με τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά και στεναχωρημένη που δεν κατάφερε να ''κλέψει'' την νίκη. Θεωρώ ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για την ομάδα της Αθήνας είναι οι διοικητικές εξελίξεις κι όχι το αποτέλεσμα του αγώνα στο Χαριλάου.

Υ.Γ.1 Μεγάλο κεφάλαιο για την Α.Ε.Κ. είναι ο Σκόκο, ο οποίος αν βρει κενούς χώρους σου βγάζει την πίστη. Φήμες τον φέρνουν προς Ιταλία πλευρά.

Υ.Γ.2 Ο Κόκε δεν ξεκίνησε το ματς βασικός. Για να δούμε την συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...